24.03.2017 23:15

Spanje en Italië gaan gelijk op in groep G

Spanje en Italië geven elkaar voorlopig niets toe in groep G van de WK-kwalificatie. Beide grootmachten wisten hun vijfde poulewedstrijd te winnen. Spanje versloeg Israël in Gijon met 4-1, Italië luisterde de duizendste officiële wedstrijd van doelman Gianluigi Buffon op met een zege op Albanië (2-0). De wedstrijd in Palermo lag in de tweede helft een tijdje stil, nadat Albanese fans vuurwerk op het veld hadden gegooid. De rook die dat veroorzaakte, bleef lang hangen en dwong de scheidsrechter om de spelers voor een paar minuten naar de kleedkamer te sturen.

De Italianen leidden op dat moment al met 1-0, dankzij een benutte strafschop van Daniele de Rossi. Kort na de onderbreking verdubbelde spits Ciro Immobile de voorsprong van de 'Azzurri', die net als Spanje dertien punten hebben.

De Europees kampioen van 2008 en 2012 kende weinig problemen met Israël. Bij rust stond het al 2-0, door doelpunten van David Silva en Vitolo. In de tweede helft voerden Diego Costa en Isco de score verder op. Tussendoor deed Lior Refaelov iets terug namens Israël, dat nu vier punten minder heeft dan de twee favorieten in de groep.