25.03.2017 20:18

Basisdebuut De Ligt op bezoek bij Bulgarije

Danny Blind durft het aan om zaterdagavond tijdens de WK-kwalificatiekraker tegen Bulgarije te starten met Matthijs de Ligt. De piepjonge Ajax-verdediger krijgt de voorkeur boven Wesley Hoedt als het Nederlands elftal om 20.45 uur aftrapt in het Vasil Levski Stadion in Sofia.

De Ligt is met zijn zeventien jaar en 225 dagen de op drie na jongste Oranje-debutant en de jongste speler in het Nederlands elftal sinds de Tweede Wereldoorlog. Samen met Bruno Martins Indi zal hij het hart van de defensie vormen. Rick Karsdorp en Daley Blind vullen de backposities in.

Op het middenveld zal Kevin Strootman met de punt naar achter spelen. Davy Klaassen en Georginio Wijnaldum spelen daarvoor en ondersteunen de voorhoede die bestaat uit Quincy Promes, Arjen Robben en de topscorer van de Portugese competitie: Bas Dost (24 treffers).

Op de bank beginnen onder meer Wesley Sneijder en Memphis Depay, die de voorbije weken opbloeit bij het Franse Olympique Lyon. Aan de zijde van Bulgarije spelen met Nikolay Mihaylov (oud-FC Twente) en Stanislav Manolev (ex-PSV) twee voormalig Eredivisie-spelers mee.

Zweden won eerder op de zaterdagavond al met 4-0 van Wit-Rusland en heeft daardoor tien punten uit vijf duels. Daarmee wordt de druk op het Nederlands elftal flink opgevoerd. De ploeg van Blind heeft momenteel zeven punten uit vier wedstrijden. Frankrijk staat eerste met tien punten uit vier wedstrijden.

Volg de wedstrijd vanaf 20.45 uur hier LIVE.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner