27.03.2017 11:38

Van Gaal de gedroomde opvolger volgens fans

Binnen de trouwe supportersclub van het Nederlands elftal wordt Louis van Gaal gezien als de man die het Nederlands elftal er weer bovenop kan helpen. "Onder Louis zijn we derde geworden op het WK, hij is gewoon de beste coach die er rondloopt", zei bestuurslid Theo Pouw van de officiële Supportersclub Oranje een dag na het ontslag van bondscoach Danny Blind.

Kort na de dramatische nederlaag tegen Bulgarije in de WK-kwalificatie (2-0) zoemde de naam van Van Gaal al rond op de luchthaven van Sofia, nog voordat Blind werd ontslagen. "Veel fans die ik heb gesproken, willen Van Gaal", zei Pouw.

De 65-jarige Van Gaal zei begin dit jaar dat hij naar alle waarschijnlijkheid niet meer terugkeert in de voetballerij. "Maar bondscoach zijn is geen dagtaak. Wij zouden het fantastisch vinden als hij het wil doen", aldus de voorman van de supportersclub.

Volgens De Telegraaf heeft de Nederlandse voetbalbond wel de oog laten vallen op Van Gaal, maar dan niet als bondscoach. De KNVB zou in de oud-trainer van Manchester United een belangrijke raadgever zien in de zoektocht naar de nieuwe bondscoach.

ANP/voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner