27.03.2017 11:16

Van de Beek steunt De Ligt na Oranje-debuut

Matthijs de Ligt maakte zaterdagavond een dramatisch debuut voor het Nederlands elftal. De zeventienjarige verdediger ging in de fout bij de 1-0 en ook bij de 2-0 zag de Ajacied er niet goed uit. Teamgenoot Donny van de Beek leefde met De Ligt mee.

"Ineens zag ik op Twitter voorbij komen: inschattingsfout De Ligt, bij de 1-0. Ik had de goal nog niet gezien, maar baalde al met hem mee. Dat gun je die jongen niet. Ik ken hem al langer. Deze jongen gaat hier mentaal goed mee om. Hij is uit zichzelf heel serieus en sterk", laat Van de Beek weten in gesprek met De Telegraaf.

Van de Beek is er van overtuigd dat De Ligt dat ook over dit dramatische debuut heen komt: "Er zijn er niet veel die kunnen zeggen dat zij op hun zeventiende hebben gedebuteerd. Dat zegt iets en hij is ook een heel groot talent, dat heeft iedereen kunnen zien. Tegen Excelsior maakte hij dan een foutje, maar had hij ook fantastische tackles. Ik had hem daar ook zo durven neer te zetten, want normaal is hij met al zijn kwaliteiten een zekerheidje", besloot Van de Beek.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner