27.03.2017 12:12

Stevens: "Probleem Oranje dieper dan Blind"

Na de dramatische uitglijer in Bulgarije zag de KNVB zich genoodzaakt om bondscoach Danny Blind te ontslaan. Slechts anderhalf jaar had Blind aan het roer gestaan van Oranje. Huub Stevens denkt dat het ontslag van Blind wellicht onvermijdelijk was, maar dat niet alle schuld bij Blind ligt.

"Als je zo'n prestatie levert als team, weet je dat je hiermee als trainer te maken krijgt", vertelt Stevens in gesprek met Omroep Brabant. Blind kreeg het Nederlands elftal niet aan het voetballen: "Dat lag niet aan hem. Het zit veel dieper, denk ik. Dit is iets van tientallen jaren, het zit in de jeugdopleiding. We hebben veel te weinig spelers ontwikkeld die over een winnaarsmentaliteit beschikken", klinkt de analyse van Stevens.

"In het buitenland hebben ze veel meer de mentaliteit dat ze niet over zich heen laten lopen. Wij in Nederland laten dat wel vaak gebeuren. Ook al hebben wij heel veel kwaliteit, hoor. Ook nu. Je moet bij de jeugd beginnen en dan moet je hopen dat er over vier of vijf jaar een lichting komt met veel kwaliteit. Ik zie die golfbeweging van kwaliteit ook komen hoor, de categorie zestien- en zeventienjarigen is heel sterk", is de oud-trainer van PSV hoopvol voor de toekomst.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner