27.03.2017 20:14

Kuyt spreekt zalvende worden over Oranje

Dirk Kuyt kan sinds hij in oktober 2014 international-af werd van iets meer afstand de situatie rondom het Nederlands elftal bezien. De routinier van Feyenoord heeft enkele zalvende woorden in petto.

"Ik ken de jongens nog goed", vangt de Katwijker aan tegenover FOX Sports, doelend op het handjevol Feyenoorders dat in de actuele selectie zit, alsook op routiniers als Wesley Sneijder en Arjen Robben met wie hij nog geregeld contact onderhoudt. Hij vindt de filering die na het debacle in Bulgarije in de Nederlandse media volgde wat eenvoudig. "Het is heel makkelijk om te roepen hoe schandalig en slecht het is, maar dit doet de jongens echt pijn. Het is moeilijk om het tij te keren als het niet gaat zoals je wilt en ik hoop alleen maar dat het snel beter zal gaan met Oranje", aldus Kuyt.

Tussen 2004 en 2014, een periode waarin kwalificatie voor eindtoernooien een formaliteit was, maakte dat blonde aanvaller steevast deel uit van de Oranjeselectie. In 2010 beleefde hij met de ploeg zijn beste toernooi, toen Nederland op het WK in Zuid-Afrika tot in de eindstrijd reikte. Daarin was Spanje te sterk.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner