27.03.2017 20:29

Oud-Eagle debuteert met Turkse oefenzege

Turkije heeft maandagavond in een oefenwedstrijd met 3-1 van Moldavië gewonnen. In Eskişehir was het voornamelijk Borussia Dortmund-jongeling Emre Mor die de show stal, maar er was ook een debutant.

De negentienjarige aanvaller maakte faam met een actie die de hele wereld overgaat. Met een prachtige sleepbeweging zette hij Vadim Bolohan, de Moldavische verdediger, finaal voor schut. Na een kwartier liet hij bovendien het openingsdoelpunt aantekenen. Ahmet Çalık maakte nog voor de pauze de tweede treffer, waarna Cengiz Ünder al vroeg in de tweede helft de Turkse productie voltooide. In extremis scoorde Radu Gînsari nog een eretreffer voor de bezoekers.

Uit Nederlands oogpunt is het overigens interessant om te vermelden dat Deniz Türüç zijn debuut maakte voor de Turkse nationale ploeg. De spelmaker, in het verleden bij Nederland actief voor Go Ahead Eagles, kwam halverwege de tweede helft in de ploeg. Het is het einde van de interlandperiode voor Turkije, waarin de ploeg door winst op Finland in ieder geval een miniem kansje op WK-kwalificatie houdt. Toch is er al een achterstand ten opzichte van Kroatië, IJsland en Oekraïne. Voor Moldavië komt plaatsing voor de eindronde zoals gebruikelijk niet ter sprake.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner