28.03.2017 13:10

Neymar vindt Brazilië beste ploeg ter wereld

Als het een beetje meezit, kan de Braziliaanse voetbalploeg zich in de Nederlandse nacht van dinsdag op woensdag als eerste land kwalificeren voor het WK in Rusland.

Met Neymar dit keer als aanvoerder ontvangt de vijfvoudig wereldkampioen Paraguay in São Paulo. Als Brazilië wint en Ecuador (tegen Colombia) en Chili (tegen Venezuela) verliezen, voegt de 'Seleção' zich als eerste bij het gastland op de deelnemerslijst van het WK.

"Als wij gefocust zijn, zijn we de beste ploeg ter wereld'', zei Neymar in de aanloop naar het duel met Paraguay. "Wij behoren altijd tot de titelfavorieten op een WK." De Brazilianen waren slecht begonnen aan de WK-kwalificatie, maar nadat Dunga afgelopen zomer als bondscoach was vervangen door Tite, ging het lopen. Met de 55-jarige Braziliaan op de bank won het gastland van het vorige WK zeven keer op rij, waardoor een ticket voor Rusland 2018 nu voor het oprapen ligt.

"We hebben nog altijd dezelfde spelers, maar onze manier van voetballen is veranderd", verklaarde Neymar het verschil met de periode onder Dunga. "Alles klopt nu."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner