29.03.2017 09:27

Strootman en Depay vertrouwen nog in Oranje

Kevin Strootman had gehoopt op een goed resultaat in het oefenduel met Italië na het debacle in Bulgarije. De middenvelder van AS Roma baalde dat het niet lukte (1-2). "Dit is niet het resultaat waar je op hoopt", zei hij voor de camera van SBS6.

"Wat er in Bulgarije is gebeurd, kun je niet goed maken. Maar je probeer het een stuk beter te doen. Het is jammer dat we onszelf niet belonen. Het was in ieder geval een stuk beter en dat kunnen we dit meenemen naar de volgende wedstrijd. Hij keek ook nog terug op het afscheid van bondscoach Danny Blind.

"Het was lastig. Je hoorde steeds meer geluiden en toen bleek hij toch te vertrekken. Hij heeft ons nog toegesproken en dat vond ik knap, want doet een coach niet vaak als hij weg moet. Hij heeft mooie woorden gezegd, dat hij een mooie tijd heeft gehad en hoopte op een beter resultaat." Strootman heeft nog wel geloof in het WK.

"Maar we zullen dan wel resultaten moeten halen. We moeten van Luxemburg winnen en het dan per wedstrijd bekijken." Met enkele frivole acties vermaakte Memphis Depay dinsdagavond als spits het publiek. "Maar uiteindelijk hebben we wel verloren", treurde de aanvaller.

"Ik vond dat we nu wel voor iedere meter hebben gestreden", zei Depay. "Het spel was ook beter dan tegen Bulgarije. Maar het blijft een hele nare week. Er was van alles aan de hand. Het ontslag van Danny Blind en de hevige kritiek die we hebben gekregen. We moeten ons nu herpakken. Ook in moeilijke tijden moeten we dicht bij elkaar blijven. Laten we maar positief blijven en proberen het vertrouwen te behouden.''

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner