30.03.2017 10:51

'Ook Davids kan mogelijke opvolger worden'

Edgar Davids behoort tot de mogelijke opvolgers van Danny Blind. De voormalig international heeft het hoogste trainerscertificaat van de Europese voetbalbond behaald (de UEFA Pro-Licence cursus) en daarmee mag hij als internationaal hoofdtrainer aan de slag. Dat betekent dat de 44-jarige oud-middenvelder nu ook als bondscoach mag optreden. 

De Pitbull stond van 2012 tot 2014 twee seizoenen lang al aan het roer bij Barnet FC. Daar combineerde hij de rol als hoofdtrainer met een functie als speler. Barnet speelde destijds in de League Two en daarom was een trainersdiploma niet nodig. Met de Engelse ploeg degradeerde Davids na zijn eerste seizoen naar de National League. Tijdens zijn trainersopleiding kreeg de geboren Surinamer verder al een kijkje in de keuken van Ajax, FC Twente, Ah-Ahli en Telstar.

Davids heeft als speler genoeg ervaring in huis. Hij droeg 74 keer het shirt van Oranje en daarin kwam hij 6 maal tot scoren. De middenvelder speelde bij acht verschillende clubs, waaronder twee periodes bij Ajax. Daarnaast is hij door Pelé vermeld in de lijst FIFA 100. Met een totaal van 417 competitiewedstrijden heeft Davids dus als speler een rijke achtergrond in de voetbalwereld. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner