25.04.2017 11:19

Van Breukelen: "Gaan nu alles laten bezinken"

Hans van Breukelen, technisch directeur van de KNVB, heeft de afgelopen periode gesprekken gevoerd met kandidaten om Danny Blind op te volgen als bondscoach van het Nederlands elftal en gaat nu goed nadenken over de volgende stappen.

Van Breukelen voerde onder meer gesprekken met Henk ten Cate en Dick Advocaat. "Ik heb een mooie ronde gedaan en goede gesprekken gevoerd", vertelt Van Breukelen aan Voetbal International. "We gaan nu alles laten bezinken", aldus de technisch directeur, die zijn voorkeur niet wil uitspreken. "Het gaat niet om mij, het gaat om wat het beste is voor het Nederlands elftal."

"Ik vaar mijn eigen koers en ben een open boek in de gesprekken die ik voer", vervolgt Van Breukelen, die de gesprekken positief heeft ervaren. "Wat we hebben besproken, blijft onder ons. Dat doet me goed. We gaan als professionals met elkaar om."

Eind mei komt het Nederlands elftal weer voor het eerst in actie. Op 31 mei speelt Oranje namelijk een oefenduel met Marokko. Op 4 juni oefent het Nederlands elftal tegen Ivoorkust en op 9 juni volgt het WK-kwalificatieduel met Luxemburg.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner