28.04.2017 09:21

Gullit niet met Ten Cate, wel met Advocaat

De soap rond de aanstelling van een nieuwe bondscoach voor Oranje blijft maar doorgaan. Henk ten Cate leek het te gaan worden, maar na twijfels bij Hans van Breukelen bedankte hij voor die eer. Ook de mogelijke aanstelling van Ruud Gullit gaat niet zonder slag of stoot.

Volgens De Telegraaf wilde de KNVB Gullit namelijk niet als assistent hebben. Dat verhaal werd bevestigd door Ten Cate, die Gullit juist aandroeg als één van zijn assistenten. "Dat klopt", liet de trainer van Al Jazira Club weten. Veel verder erop in ging Ten Cate niet. "Omdat het voor mij een gesloten boek is."

Nu Dick Advocaat de voornaamste kandidaat is om het bondscoachschap in handen te nemen, wordt duidelijk dat het hele proces binnen de KNVB niet soepel verloopt. De kleine generaal staat er namelijk op dat Gullit zijn assistent wordt. Daardoor is de bond genoodzaakt momenteel in onderhandeling te zijn met Gullit.

Van Breukelen wil zich dus wel plooien voor het assistentschap van Gullit indien Advocaat de trainer wordt, terwijl hij bij Ten Cate daar niet in mee wilde gaan. Eerder dit jaar leek Gullit al assistent te worden van Danny Blind, toen Marco van Basten de KNVB verliet. Tijdens die onderhandelingen kwamen Gullit en Van Breukelen door een geschil niet tot een akkoord. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner