28.04.2017 11:35

Kieft snapt de anarchie rond td Van Breukelen

Voor Wim Kieft komt de puinhoop binnen de KNVB rondom de aanstelling van een nieuwe bondscoach niet als een grote verrassing. "Het verbaast me niks dat Hans van Breukelen het moeilijk heeft."

"Hij heeft het elke keer lastig", meent de oud-spits bij Ziggo Sport. Henk ten Cate leek de keuzeheer te worden, maar nadat Van Breukelen zijn twijfel uitsprak richting Ten Cate, bedankte laatstgenoemde voor de eer. Daardoor lijkt Dick Advocaat het stokje over te nemen van Fred Grim, al verloopt die aanstelling ook niet vlekkeloos. Advocaat wil namelijk eerst het seizoen afmaken bij Fenerbahçe.

Kieft snapt dat de KNVB bij Ten Cate en Advocaat is uitgekomen. "Uiteindelijk zijn ze bij twee logische kandidaten uitgekomen. Het zijn twee goede coaches. Ten Cate staat voor aantrekkelijk voetbal en Advocaat is een heel goede trainer en een heel goede coach." Toch ziet hij veel strubbelingen bij Van Breukelen. "Hoe dit nu allemaal gaat, is niet handig. De strategie die hij nu volgt, moet Van Breukelen zelf toelichten, maar het is chaotisch."

In het verleden had Van Breukelen problemen met Advocaat en Ruud Gullit, die zeer waarschijnlijk de assistent gaat worden. "Advocaat heeft Van Breukelen eerder in de steek gelaten toen hij assistent was en naar Fenerbahçe ging. Hij piepelde Van Breukelen." En over Gullit: "Ruud noemde Hans eerder onbetrouwbaar. Je kan zeggen dat het knap is van Hans dat hij zich hier allemaal overheen zet. Maar het is heel erg rommelig."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner