29.04.2017 10:19

Mogelijk geen Oranje maar Ivoorkust voor Aké

Door de goede prestaties van Nathan Aké wordt hij regelmatig in verband gebracht met Oranje. Toch heeft hij zijn debuut niet gemaakt. Omdat de vader van de Chelsea-verdediger uit Ivoorkust komt, kan hij ook voor dat land uitkomen. 

Marc Wilmots, bondscoach van Ivoorkust, heeft Aké een uitnodiging gedaan en dus kan het zo zijn dat de mandekker net als Hakim Ziyech kiest voor een Afrikaans land. De middenvelder van Ajax maakte destijds furore bij FC Twente, maar werd niet opgeroepen. Daarom besloot hij om voor Marokko uit te komen. Eenzelfde situatie dreigt nu met de talentvolle Aké, die al wel 22 interlands speelde voor Jong Oranje.

"Mijn eerste reactie is, dat ik het heel jammer zou vinden als hij voor Ivoorkust kiest. Nathan is in potentie een Nederlands elftal-speler", zegt interim-bondscoach Fred Grim over de situatie. "Niet voor niets heeft hij alle Oranje-jeugdelftallen doorlopen en was hij er alle duels van Jong Oranje bij. Hij wordt ook nauwlettend in de gaten gehouden voor het Nederlands elftal."

Aké heeft tegenover De Telegraaf bevestigd dat hij in gesprek is met de Belgische bondscoach van Ivoorkust en dat hij het "het aanbod in beraad heeft". 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner