28.05.2017 15:11

Sneijder vanaf zondag al bij Nederlands elftal

Wesley Sneijder arriveert zondag al in het trainingskamp van Oranje in het Portugese Lagos. De middenvelder mag van zijn club Galatasaray eerder naar het Nederlands elftal vertrekken.

Galatasaray speelt maandag nog een competitiewedstrijd tegen Alanyaspor en sluit de Turkse competitie komende zondag af met een thuiswedstrijd tegen Konyaspor. Sneijder mag beide duels overslaan. Fred Grim, de interim-bondscoach van Oranje, vertelde zondag na een training van het Nederlands elftal dat Sneijder woensdag al beschikbaar is voor de vriendschappelijke interland tegen Marokko.

Bekende internationals als Arjen Robben, Kevin Strootman, Stefan de Vrij, Georginio Wijnaldum en Daley Blind melden zich pas na het oefenduel met Marokko bij Oranje, dat zondag tegen Ivoorkust oefent. Na die oefeninterland begint Dick Advocaat aan zijn derde termijn als bondscoach van het Nederlands elftal. Hij zit op vrijdag 9 juni samen met zijn assistent Ruud Gullit op de bank als Luxemburg in De Kuip op bezoek komt voor een wedstrijd in de WK-kwalificatie.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner