30.05.2017 16:58

Grim heeft de beschikking over 21 spelers

Fred Grim heeft woensdag bij de oefeninterland van het Nederlands elftal tegen Marokko de keuze uit 21 spelers. De assistent-trainer, voorlopig de eindverantwoordelijke bij Oranje tot de nieuwe bondscoach Dick Advocaat begint, trainde dinsdag met twintig man achter gesloten deuren in Portugal.

Doelman Jasper Cillessen deed voor het eerst mee. De reservekeeper van FC Barcelona, die zaterdag met zijn club de Spaanse beker veroverde, meldde zich een dag eerder in het trainingskamp van Oranje in Lagos.

Wesley Sneijder
Wesley Sneijder sluit op Marokkaanse bodem als laatste aan bij de groep. De 128-voudig international, die jacht maakt op het record van Edwin van der Sar, kwam maandag nog in actie voor zijn Turkse club Galatasaray. De 32-jarige Utrechter meldt zich dinsdagavond in Agadir bij Grim, die al liet doorschemeren dat Sneijder waarschijnlijk wel wat speeltijd krijgt. De spelmaker van Oranje heeft nog twee interlands nodig om Van der Sar te evenaren. Oranje oefent zondag in Rotterdam tegen Ivoorkust.

Sneijder kan op 9 juni, uitgerekend op zijn 33e verjaardag, in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg de nieuwe recordinternational van Oranje worden. Hij doet dat dan onder leiding van de teruggekeerde Advocaat, die volgende week de leiding overneemt van Grim zodra hij klaar is bij Fenerbahçe.

De komende dagen sluiten Daley Blind, Davy Klaassen, Jeremain Lens, Arjen Robben, Kevin Strootman, Stefan de Vrij en Georginio Wijnaldum ook één voor één aan bij de selectie. Aanvoerder Robben bereidt zich in Duitsland met individuele trainingen voor op de laatste verplichtingen van dit seizoen. Zijn club Bayern München zette de afgelopen dagen foto's en filmpjes online waarop te zien is hoe Robben zich in het zweet werkt.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner