06.06.2017 16:52

Advocaat en Gullit achten kwalificatie mogelijk

Dick Advocaat gelooft heilig dat het Nederlands elftal zich kan kwalificeren voor het WK van volgend jaar. "Het is moeilijk, maar niet onmogelijk. Feit is dat we ons niets meer kunnen permitteren", zei de 69-jarige Hagenaar, die zijn derde periode als bondscoach dinsdag inleidde met een persconferentie waarin hij een scherpe en gedreven indruk maakte.

Vertrouwen
"Ik heb een heel positief gevoel overgehouden aan de laatste twee wedstrijden tegen Marokko en Ivoorkust. We weten allemaal dat het beter kan, maar het zijn wel resultaten die tellen. Hopelijk geeft dat een beetje meer vertrouwen. We denken genoeg kwaliteiten te hebben om ons doel te halen."

Resultaat is voorlopig leidend, maakten Advocaat en zijn assistent Ruud Gullit duidelijk. "We gaan de resterende kwalificatiewedstrijden puur op resultaat voetballen", zei de bondscoach. "Pas als we het halen, gaan we naar de manier van voetballen kijken. Ik ga er vanuit dat we het WK halen, ik heb het gevoel dat deze groep genoeg kwaliteiten heeft om het waar te maken. Hoe we het gaan aanpakken? Op onze manier, zoals we altijd hebben gedaan. Een goede organisatie neerzetten, iedereen duidelijk maken wat zijn taak is, strijd leveren."

Resultaat heilig
Advocaat en Gullit zaten 23 jaar geleden in de aanloop naar het WK in de Verenigde Staten ook samen aan tafel, toen om uit te leggen waarom Gullit niet mee wilde. De aanvoerder van het 'gouden' Oranje van het EK 1988 kon zich niet vinden in de speelwijze van Advocaat. Nu zitten de twee wel op één lijn, benadrukten ze allebei. "We moeten resultaat halen; mooi spelen, 4-3-3 en zo is allemaal niet zo relevant", aldus Gullit. "Alleen met resultaten krijg je vertrouwen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner