09.06.2017 07:47

Voetbalbond Saudi-Arabië maakt excuses

De voetbalbond van Saudi-Arabië heeft excuses gemaakt voor het feit dat niet alle spelers van het nationale team donderdag meededen aan de minuut stilte ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de terreuraanslag in Londen van vorige week. Voorafgaand aan de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Australië stonden sommige voetballers van het team van bondscoach Bert van Marwijk wel stil met hun armen op de rug, terwijl anderen doorgingen met hun warming-up.

In een verklaring zegt de voetbalbond van Saudi-Arabië zich te verontschuldigen en het incident diep te betreuren. "De voetbalfederatie van Saudi-Arabië veroordeelt alle acties van terrorisme en extremisme en wil oprecht mededogen tonen richting de families van de slachtoffers en het Verenigd Koninkrijk. Het was niet de intentie van de spelers om zich niet respectvol op te stellen", zo schrijft de bond.

Van Marwijk en assistent-trainer Mark van Bommel zeiden na de wedstrijd dat er slecht gecommuniceerd was over de minuut stilte, en dat iedereen pas op het laatste moment op de hoogte was gesteld van de beslissing om de slachtoffers op die manier te herdenken.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner