09.06.2017 08:25

Pulisic bezorgt Amerikanen belangrijke zege

De Verenigde Staten hebben donderdag (plaatselijke tijd) een belangrijke overwinning behaald in de kwalificatiereeks voor het wereldkampioenschap voetbal van volgend jaar. Het team van bondscoach Bruce Arena was in Commerce City met 2-0 te sterk voor Trinidad en Tobago.

Christian Pulisic maakte na rust beide doelpunten. De middenvelder van Borussia Dortmund opende in de 52e minuut de score en trof tien minuten later weer doel.

De Verenigde Staten kwamen dankzij de zege op zeven punten uit vijf wedstrijden en blijven derde in de stand van de Concacaf-regio (Noord- en Midden-Amerika en het Caribisch gebied).

Mexico versloeg Honduras met 3-0 en blijft koploper met dertien punten. Costa Rica kwam thuis niet verder dan 0-0 tegen Panama en is tweede met nu nog maar één punt meer dan de VS.