10.06.2017 20:06

Kane redt in blessuretijd punt voor Engeland

Schotland en Engeland hebben zaterdag een sensationele slotfase van hun WK-kwalificatieduel afgesloten met een gelijkspel (2-2). Drie van de vier doelpunten vielen na de 86e minuut van de Britse kraker.

Engeland kwam in de zeventigste minuut op voorsprong door invaller Alex Oxlade-Chamberlain, die op het moment van zijn treffer nog geen vijf minuten op het veld stond. De aanvaller van Arsenal leek het verzet van de Schotten te breken. Engeland liet het hele duel al zien dat het betere voetballers heeft, maar de Schotten wisten dat lang met enorme vechtlust te compenseren.

Leigh Griffiths weigerde echter te capituleren. De speler van Celtic liet een sfeervol Hampden Park ontploffen door in de 87e minuut en 89e minuut een vrije trap te verzilveren. Diep in blessuretijd bezorgde aanvoerder Harry Kane de Engelsen alsnog een punt.

Engeland blijft poule F aanvoeren. Slovenië verkleinde de achterstand tot drie punten door Malta te verslaan. Slowakije komt zaterdagavond op twee punten als Litouwen wordt verslagen.