15.06.2017 09:01

Zuid-Korea ontslaat Duitse bondscoach Stielike

Uli Stielike is niet langer bondscoach van de voetballers van Zuid-Korea. De 62-jarige Duitser moet vertrekken na de verrassende nederlaag van dinsdag in de WK-kwalificatie tegen Qatar (3-2). Dat melden Zuid-Koreaanse media donderdag.

Zuid-Korea heeft ondanks het verlies tegen Qatar deelname aan het WK van volgend jaar in Rusland nog in eigen hand. Iran is in groep A van de Aziatische kwalificatiezone al zeker van een ticket. De nummer twee plaatst zich ook automatisch, de nummer drie moet play-off-duels spelen. Zuid-Korea is na acht van de tien speelronden tweede met één punt voorsprong op Oezbekistan. De Koreanen spelen 31 augustus thuis tegen Iran en sluiten de kwalificatiereeks 5 september af bij Oezbekistan.

Stielike begon in september 2014 als bondscoach van Zuid-Korea en ondertekende toen een vierjarig contract. Zuid-Korea deed vanaf 1986 onafgebroken mee aan het WK. De beste prestatie tijdens die acht eindtoernooien was in 2002, toen het land onder leiding van Guus Hiddink als vierde eindigde.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner