17.06.2017 19:06

Rusland opent Confederations Cup met winst

Rusland heeft het toernooi om de Confederations Cup zaterdag geopend met een overwinning. Onder toeziend oog van president Vladimir Poetin was het gastland in Sint-Petersburg te sterk voor Nieuw-Zeeland: 2-0. Een jaar voor het WK in eigen land maakten de Russische voetballers een gedreven indruk.

De manschappen van bondscoach Stanislav Tsjertsjesov creëerden in het nieuwe Krestovski-stadion van Sint-Petersburg kans op kans. Al in de eerste tien minuten moesten de Nieuw-Zeelandse verdedigers twee keer een bal van de lijn halen, nadat hun doelman al was gepasseerd.

De openingstreffer viel na een half uur alsnog. Middenvelder Denis Gloesjakov sneed na een vloeiende combinatie met twee ploeggenoten door het hart van de Nieuw-Zeelandse defensie en wipte de bal over keeper Stefan Marinovic. Via de paal en het been van de inglijdende verdediger Michael Boxall ging de bal over de lijn. Fedor Smolov tekende in de 69e minuut voor de 2-0.