29.06.2017 22:56

Löw flink verrast door talentvolle 'Mannschaft'

De Duitse bondscoach Joachim Löw wordt op de Confederations Cup blij verrast. Löw kreeg aanvankelijk veel kritiek omdat hij nagenoeg al zijn vaste krachten thuis had gelaten, maar met veel nieuwe gezichten maakt de 'Mannschaft' een frisse indruk in Rusland.

Dankzij een klinkende zege op Mexico (4-1) bereikten de Duitsers donderdag de finale van het voorbereidingstoernooi op het WK van volgend jaar. "Voorafgaand aan dit evenement hoopte ik natuurlijk dat we de halve finales of finale zouden halen. Maar je kan nergens op rekenen", zei Löw na de demonstratie van zijn ploeg in Sotsji.

"Het was een geweldige wedstrijd. Vanaf de aftrap lieten we meteen zien dat we er waren." Het resulteerde in twee doelpunten binnen tien minuten van Leon Goretzka. "Hij steekt in grootse vorm", zei Löw over de middenvelder van Schalke 04. De bondscoach is verrast over het optreden van zijn jonge formatie op de Confederations Cup.

"Er is relatief snel een team gevormd, dat echt een eenheid vormt." De Duitsers kunnen zondag voor het eerst de Confederations Cup winnen. Ze moeten dan in de finale ook afrekenen met Chili.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner