02.07.2017 15:50

Portugal wint het brons ten koste van Mexico

Portugal heeft zondagmiddag na een hectische 120 minuten spelen het brons gepakt. Dit deed de nationale ploeg ten koste van de Mexicanen. Portugal, dat de wedstrijd zonder Ronaldo moest spelen, won in Moskou met 2-1.

Na een kwartier spelen kwam de grootste kans voor de Portugezen. Een lange bal viel achter de Mexicaanse verdediging, waardoor André Silva alleen voor het doel kwam te staan. De Mexicaanse verdediger Márquez was als enige nog in de buurt van de aanvaller en moest ingrijpen om een achterstand te voorkomen. Op het eerste gezicht leek de scheidsrechter niets te doen maar na het beschouwen van de videoscheidsrechter gaf de arbitrage een gele kaart en kende het een strafschop toe. De neergehaalde André Silva nam de penalty ook maar zag zijn bal gekeerd worden door de Mexicaanse doelman Ochoa.

Portugal was niet de enige ploeg met flinke kansen. Even later waren het de Mexicanen die via Carlos Vela konden uitbreken. De vleugelspeler kreeg de bal via een steekpass aangespeeld waarna hij met een kapbeweging de weg naar het doel opende. De actie was mooi maar werd overschaduwd door de redding die Rui Patrício verrichtte. Dankzij de goede prestaties van de Portugese en Mexicaanse doelmannen stond er een 0-0 ruststand op het scorebord.

De tweede helft was tot aan het eigen doelpunt van Neto even spannend. Beide ploegen wisselden af met aanvallen en de wedstrijd leek alle kanten op te kunnen gaan. De openingstreffer kwam echter, met wat Portugese hulp, van de hand van de Mexicanen. Javier Hernández deed het voorbereidende werk en schoot de bal tegen het been van de Portugees Neto. De bal rolde daardoor langs de kansloze doelman heen.

In de minuten daarna leek de wedstrijd zo goed als gespeeld. De ploegen wisten niet dezelfde kansen te creëeren als voorheen en met de vorm van de keepers waren die kleine kansen tevergeefs. Portugal trapte de bal op hoop van zegen een paar keer voor het doel maar tot de laatste minuut leek deze tactiek niet te werken. Toen Pepe eenmaal het strafschopgebied betrad wist hij wel een van deze voorzetten in het doel te werken. Met gevolg dat de teams gingen verlengen.

Verlenging
Portugal kreeg in de verlenging weer een strafschop. Dit keer mocht Adrien Silva de penalty nemen en hij faalde niet om een voorsprong op het scorebord te zetten. Er gebeurde nog meer in de korte tijd van de verlenging. Door het gevaarlijke spel van Nélson Semedo mocht de Portugees zijn tweede gele kaart ontvangen en het veld verlaten. Hetzelfde gebeurde even later bij de Mexicaan Raúl Jiménez die na twintig minuten spelen het veld mocht ruimen na twee keer een gele kaart te ontvangen.