02.07.2017 13:58

Mexico gaat voor de derde keer voor plek drie

Mexico staat zondagmiddag voor de derde keer in de historie van de Confederations Cup in de troostfinale van het toernooi. Portugal is in Moskou de tegenstander van de Mexicanen.

In 1992 stond de Confederations Cup voor het eerst op het programma, maar toentertijd mocht Mexico niet deelnemen aan het toernooi. In 1995, tijdens de tweede editie van de Confederations Cup, was dat echter wel het geval. Tijdens het debuut van de Mexicanen op het toernooi werd er gelijk goed gepresteerd, want Mexico kwam in 1995 voor het eerst tot de troostfinale. Nigeria was de tegenstander en werd uiteindelijk na strafschoppen verslagen.

De tweede keer dat Mexico in actie kwam tijdens de troostfinale van de Confederations Cup was in 2005. Mexico werd eerste in een groep met Brazilië, Japan en Griekenland, maar ging in de halve finale onderuit tegen Argentinië. In de troostfinale trof Mexico vervolgens gastland Duitsland, dat na verlenging uiteindelijk met 4-3 wist te winnen.

Zondagmiddag kan Mexico voor de tweede keer als derde eindigen op de Confederations Cup, maar één keer deden de Mexicanen het nóg beter. In 1999 werd de Confederations Cup namelijk afgewerkt in Mexico en was het gastland in de finale met 4-3 te sterk voor Brazilië.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner