22.06.2018 16:52

Neymar streeft met doelpunt in slotfase Romario voorbij

Eenvoudig ging het niet, maar in de slotfase versloeg Brazilië het stugge Costa Rica. In blessuretijd scoorden Phlippe Coutinho en Neymar. Voor laatstgenoemde was het een bijzondere treffer in het Braziliaanse shirt.

De 26-jarige linksbuiten van Paris Saint-Germain maakte in de 97e minuut doelpunt nummer 56 voor Brazilië. Hij stond voor het Wereldkampioenschap op gelijke hoogte met Romario. Door zijn intikker, die de bevrijdende 2-0 betekende, staat hij nu derde op de all-time topscorerslijst. Hij moet alleen nog de legendes Ronaldo en Pele voor zich dulden.

All-time topscorers Brazilië

1. Pele - 77 doelpunten
  2. Ronaldo - 62 doelpunten
  3. Neymar - 56 doelpunten
  4. Romario - 55 doelpunten
  5. Zico - 48 doelpunten

Neymar speelde zijn eerste interland op 10 augustus 2010. Hij luisterde zijn debuut tegen de Verenigde Staten op met een treffer. Voor dat aantal treffers had de duurste voetballer van de wereld 87 interland nodig. Dat betekent dat hij per duel 0,64 keer scoort. Dat is net iets beter dan concurrent Ronaldo (0,63), maar Pele overlegde duidelijk betere statistieken. Hij scoorde 0,85 keer per duel.

Laat
Uiteindelijk viel de treffer van Neymar na 96 minuten en 49 seconden. Nog nooit scoorde Brazilië zo laat op een WK-eindronde. De 1-0 kwam van de schoen van Philippe Coutinho. Ook die treffer viel na de reguliere speeltijd: na 91 minuten. Het is de eerste keer in de Braziliaanse historie dat het land twee keer scoorde in blessuretijd.

Ondanks de lange brilstand was Brazilië overduidelijk de betere partij. De Brazilianen schoten 22 keer, tegenover drie pogingen van Costa Rica.