23.08.2018 11:45

Sneijder eerste international van 'vreemd' continent

Recordinternational Wesley Sneijder is opgenomen in de voorselectie van Oranje voor de oefeninterland tegen Peru. Niet geheel opvallend, want dat duel staat in teken van het afscheid van de middenvelder, die momenteel uitkomt voor Al Gharafa uit Qatar.

Daarmee staat Sneijder in zijn allerlaatste interland ook voor een primeur, want nooit eerder had het Nederlands elftal een international in de gelederen uit het Aziatische continent. Enkel spelers die actief waren in Europa en Noord-Amerika werden opgeroepen voor het Nederlands elftal. Nederlandse spelers die actief waren in Zuid-Amerika, Afrika, Azië of Oceanië maakten nog geen enkele minuut in Oranje. 


 Lees ook: De voorselectie van het Nederlands elftal 


Sinds zijn debuut voor Oranje in 2003, speelde Sneijder in totaal 133 interlands voor het Nederlands elftal, meer dan wie dan ook. Daar komt in september dus met het duel tegen Peru nog een wedstrijd bij, omdat de KNVB hem een afscheidswedstrijd gunt. Oranje speelt begin september nog een tweede interland, maar omdat deze competitief is (vs. Frankijk in de Nations League), zal Sneijder in dat duel geen minuten maken. Daardoor zal hij zijn eigen record verstevigen tot 134 interlands namens Oranje. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner