21.06.2013 00:00

Spanje kinderlijk eenvoudig ruim langs Tahiti

Spanje heeft erg eenvoudig van Tahiti gewonnen. Het was met maar liefst 9-0 te sterk voor de ploeg die voornamelijk uit amateurspelers bestaat. David Villa en Fernando Torres namen de meeste treffers voor hen rekening.

Vicente del Bosque, bondscoach van Spanje, had bijna zijn hele opstelling overhoop gehaald voor de wedstrijd tegen Tahiti. In tegenstelling tot het duel met Uruguay mocht alleen Sergio Ramos in de basis blijven staan. Grote namen zoals Andrés Iniesta, Xavi en Iker Casillas namen daardoor op de bank plaats.

Spanje kwam goed uit de startblokken met een doelpunt van Fernando Torres na vijf minuten. De spits van Chelsea schoot eenvoudig in de korte hoek raak. Daarna was de concentratie bij de Spanjaarden ver te zoeken. Tahiti mocht soms zelfs denken aan een tegenaanval. De achterhoede van Spanje slaagde er echter in om aanvaller Steevy Chong Hue af te stoppen, waaraan de verdedigers soms wel hun handen vol hadden.

Pas in het tweede gedeelte van het eerste bedrijf kon Spanje uitlopen naar een grotere voorsprong. Dankzij David Silva kwam de 2-0 op het scorebord, waarna Torres even later voor zijn tweede van het duel tekende: 3-0. David Villa bepaalde, op aangeven van Silva, de ruststand op 4-0. Tahiti behaalde in de eerste helft één schot op doel. Het ging om een voorzet die per ongeluk ineens op doel ging. Met dat 'schot' had doelman Pepe Reina geen moeite.

In de tweede helft liep Spanje eenvoudig uit naar een ruime zege. Vlak na rust schoot Villa de 5-0 tegen de touwen, die daarmee voor zijn derde van de avond tekende. Na een klein uur spelen had Torres ook zijn derde in het doel liggen. Op aangeven van Jesus Navas schoot de voorhoedespeler de bal hard tegen de touwen. Een paar minuten daarop ging de doelman van Tahiti opzichtig in de fout. De goalie gleed langs de bal, waarna Villa in een leeg doel raak schoot: 7-0.

Spanje bleef in die periode aanzetten, waardoor Juan Mata in de mogelijkheid gesteld werd de 8-0 te maken. Hij kreeg het leder met een gelukje mee, waarna de spelverdeler de bal door de benen van de doelman schoot. Tien minuten voor tijd kreeg Torres de uitgelezen mogelijkheid nog een keer te scoren. Hij miste echter een strafschop. Even later faalde hij niet toen hij oog-in-oog met de doelman van Tahiti stond: 9-0.In de laatste tien minuten werden de dubbele cijfers gehaald. David Silva bepaalde de eindstand op 10-0.