24.06.2013 00:00

Groepswinnaar Spanje schakelt Nigeria uit in Confederations Cup

Spanje heeft het laatste groepsduel in de Confederations Cup winnend afgesloten. In Fortaleza waren de Spanjaarden met 0-3 te sterk voor Nigeria. Jordi Alba (2x) en Fernando Torres scoorden namens de wereldkampioen. Door de overwinning is Spanje groepswinnaar in groep B en is Nigeria uitgeschakeld.

Spanje kon al vroeg juichen toen Jordi Alba zijn ploeg op voorsprong schoot. Na een goede combinatie kreeg Alba de bal mee van Iniesta. Met een beetje geluk passeerde de doelpuntenmaker drie Nigeriaanse verdedigers en rondde koelbloedig af. Vervolgens deed Spanje het rustig aan, waardoor Nigeria een paar keer dreigend opdook voor het doel van Victor Valdés. Sunday Mba was nog het dichtste bij de gelijkmaker. Hij zag zijn afstandsschot ternauwernood gered worden door Valdés. Spanje had daarentegen ook moeten scoren, maar Soldado faalde twee keer oog in oog met doelman Vincent Enyeama en Cesc Fábregas raakte de paal.

Het Nigeriaanse verzet was verdwenen na het doelpunt van Torres. De spits stond in de tweede helft koud in het veld toen hij al raak kopte. Een snelle Spaanse combinatie kwam terecht bij Pedro. De aanvaller gaf de bal strak voor en werd fraai binnengekopt door Torres, die goed voor zijn man kwam. De overwinning kwam na de treffer van Torres geen moment meer in gevaar. De Zuid-Europeanen speelden de wedstrijd rustig uit en maakten vlak voor tijd via Jordi Alba ook nog een derde Spaanse treffer.

Nigeria verlaat het toernooi als nummer drie van poule B. Spanje kroonde zich door de zege als groepswinnaar. De wereldkampioen gaat zonder puntverlies naar de halve finale. Deze halve finale wordt een kopie van de EK-finale van afgelopen jaar, omdat Italië donderdag de tegenstander is van Spanje.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner