1 : 0 Torinfos in de Ticker Dries Mertens 24. / Schot met links  (Marek Hamšík)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Sergio Ramos 51. / Kopbal  (Toni Kroos)
1 : 2 Torinfos in de Ticker Dries Mertens 57. / Eigen goal
1 : 3 Torinfos in de Ticker Álvaro Morata 90. / Schot met rechts

90'
Real Madrid kwam beter uit de kleedkamers, maar toch was het uit het niets dat de bezoekers op gelijke hoogte kwamen. Ramos kopte raak uit een voorzet van Toni Kroos. Vijf minuten later was het opnieuw Ramos die raak kopte uit een corner. Het geloof was onmiddellijk weg bij de thuisploeg en tot overmaat van ramp werd het nog erger: invaller Alvaro Morata schoot in de blessuretijd Real nog naar een 3-1 overwinning.
90'
90'
Doelpunt voor Real Madrid, 1:3 door Morata
Toch nog een treffer. Het is Alvaro Morata die scoort. Cristiano Ronaldo stuit op Reina, maar Morata is attent en schiet de bal dan alsnog in.
90'
Nog twee minuten aan extra speeltijd komen erbij.
89'
Gele kaart voor Amadou Diawara (SSC Napoli)
Geel voor Amadou Diawara. De middenvelder komt hard in op Toni Kroos en raakt de Duitser bovenop zijn voet. Terechte gele kaart.
86'
Mertens gaat op zoek naar een strafschop. Hij wil de één-twee aangaan, passt de bal en loopt zelf door. Hij wordt dan door Lucas Vázquez naar de grond gewerkt, maar het is niet genoeg voor een strafschop.
84'
Carvajal met een heerlijke actie
Oh daar moet Dani Carvajal scoren. De actie is geweldig. De verdediger onderschept een bal, al hooghoudend speelt hij twee spelers in de zestien uit, maar schiet dan van dichtbij met zijn verkeerde been over. Zonde.
82'
Eindelijk weer eens een kansje. Alhoewel, kans? Rog krijgt een vrije schietkans, probeert het maar opnieuw is het een afzwaaier.
80'
Luka Modrić mag ook gaan rusten. De Kroaat wordt tien minuten voor tijd vervangen door Isco.
80'
Wissel in bij Real Madrid -> Isco
80'
Wissel uit bij Real Madrid -> Luka Modrić
79'
Marcelo met een goede actie. Hij slingert de bal voor richting Ronaldo die in de zestien staat te wachten. De Portugees controleert de bal op de borst, waarna hij met links wil inschieten. Zijn schot ketst af op een verdediger.
77'
Alvaro Morata gaat de minuten vol maken bij Real. Benzema moet naar de kant. Morata wordt hard uitgefloten door het Napoli publiek. Heeft natuurlijk alles te maken met zijn verleden bij rivaal Juventus.
77'
Wissel in bij Real Madrid -> Morata
77'
Wissel uit bij Real Madrid -> Karim Benzema
75'
Sarri wisselt ook voor de derde maal. Het jeugdige talent Piotr Zieliński mag nog ruim een kwartier meespelen. Hij vervangt aanvoerder Marek Hamšík.
75'
Wissel in bij SSC Napoli -> Piotr Zieliński
75'
Wissel uit bij SSC Napoli -> Marek Hamšík
73'
Het geloof is helemaal weg bij Napoli. Heeft wellicht ook met de krachten te maken, waarmee werd gesmeten in de eerste helft. Geldt overigens niet voor Mertens, die nog steeds op elke bal loopt.
70'
Een aanvaller voor een aanvaller bij Napoli. Arkadiusz Milik is in het veld gekomen voor Lorenzo Insigne.
70'
Wissel in bij SSC Napoli -> Arkadiusz Milik
70'
Wissel uit bij SSC Napoli -> Lorenzo Insigne
68'
Real heeft ook voor het eerst gewisseld. Bale is naar de kant gehaald door Zidane en vervangen door Lucas Vázquez.
68'
Wissel in bij Real Madrid -> Lucas Vázquez
68'
Wissel uit bij Real Madrid -> Gareth Bale
65'
Nou dan toch een klein kansje. Goede actie van Ghoulam die invaller Rog vindt op de rand van de zestien. Rog probeert Ramos voorbij te spelen, heeft dan nog weinig ruimte voor een schot en jaagt de bal over.
65'
Napoli heeft de vorm van de eerste helft nog niet weten te herpakken. Dat komt mede door die tegentreffers, die als donderslag bij heldere hemel vielen.
59'
Het is na de 1-2 even dood- en doodstil in het stadion. De opgave voor Napoli lijkt onmogelijk. Dan moet men nog vier keer scoren in een half uur. Dat lijkt niet te doen.
57'
Doelpunt voor Real Madrid, 1:2 door eigen doelpunt van Dries Mertens
Sergio Ramos maakt ook de 1-2 voor Real Madrid, al wijkt de bal af van de Belgische aanvaller Mertens. Nu is het een corner vanaf de andere kant en weer dringt Ramos voor zijn tegenstander. Via het hoofd van Mertens belandt de bal achter Reina, die opnieuw kansloos moet toekijken.
56'
Daar is de eerste wissel van de wedstrijd. Sarri grijpt direct in na de tegentreffer. Marko Rog vervangt Allan. Rog is een iets aanvallendere middenvelder dan Allan is.
56'
Wissel uit bij SSC Napoli -> Marko Rog
56'
Wissel uit bij SSC Napoli -> Allan
54'
Gele kaart voor Allan (SSC Napoli)
52'
Doelpunt voor Real Madrid, 1:1 door Sergio Ramos
Daar is totaal uit het niets de 1-1. Wie anders dan Sergio Ramos scoort met een kopbal. De voorzet van Kroos gaat richting het doel, waar Ramos komt invliegen en hij verschalkt zijn oude ploeggenoot Raúl Albiol in de lucht. Reina is kansloos op de inzet.
51'
Marek Hamšík met balverlies, Ronaldo pikt op en geeft de bal mee aan Kroos. De Duitser zoekt Benzema, maar Elseid Hysaj kopt de bal tot corner.
47'
Geen slechte poging van Benzema. De Aanvaller krijgt de bal ter hoogte van de zestien toegespeeld, denkt niet na en haalt hard uit richting de korte hoek. De bal belandt in het zijnet.
46'
Benzema heeft de tweede helft in gang gebracht. Houd Real Madrid het vol? Of gaat Napoli er nog één scoren en knikkeren zij Madrid uit het bekertoernooi? We gaan het meemaken.
46'
45'
Napoli staat met 1-0 voor en dat is meer dan terecht. De ploeg van Sarri creëert veruit de meeste kansen. Dries Mertens benutte er één en wist een kwartier later ook bijna de 2-0 voor zijn rekening te nemen, maar de paal stond in de weg. Cristiano Ronaldo was aan de andere kant gevaarlijk, maar ook hij zag zijn inzet na een goede actie tegen de paal belanden.
45'
45'
De laatste officiële speeltijd is gaan lopen.
41'
Verrassend schot van Marek Hamšík. De middenvelder krijgt de bal in de zestien. Het zou logisch zijn om die bal voor te geven, maar schiet de bal richting de korte hoek. Navas laat zich niet verrassen en staat goed opgesteld om te keren.
39'
Ineens is daar een kansje voor Marek Hamšík. Hij krijgt de bal in de diepte gespeeld, heeft dan een lange weg af te leggen en besluit maar van afstand te schieten. Dat is een afzwaaier.
38'
Ook Mertens op de paal!
Met een gelukje komt de bal via een Real Madrid-voet in de zestien bij Mertens terecht. De Belg denkt niet na en haalt uit richting de verre hoek. De bal raakt de buitenkant van de paal en gaat naast.
34'
Insigne gaat weer op avontuur. De Italiaan passeert twee tegenstanders, komt dan in de zestien uit, maar de bal wordt voor zijn voeten tot corner verwerkt. De voorzet uit de corner die voortvloeit uit de actie van Insigne dreigt tot gevaar. De bal komt op het hoofd van Koulibaly, maar hij kopt meters over.
29'
Ronaldo op de paal!
Ronaldo zet een goede individuele actie op. Hij speelt Kalidou Koulibaly uit, passeert daarna op snelheid ook Pepe Reina, maar schiet de bal op de paal. Daarna passeert Bale op de achterlijn zijn tegenstander, maar hij schiet voorlangs. Daar was Real dan even!
28'
Napoli met de volgende aanval: Mertens geeft de bal mee aan Insigne. De Italiaan dribbelt verder, heeft dan een klein gaatje te pakken ter hoogte van de zestienmeter, maar schiet niet hard genoeg in. Navas kan gemakkelijk redding brengen.
25'
Na het doelpunt wil Napoli opnieuw de aanval opzoeken. Tempo wordt opgeschroeft, maar aanvoerder Hamšík steekt daar een stokje voor. Hij maant zijn teamgenoten tot rust en dat accepteert men.
24'
Doelpunt voor SSC Napoli, 1:0 door Dries Mertens
Na een heerlijke aanval schiet Mertens met links raak. De bal wordt vanachter ingespeeld op Hamšík, die de bal in één keer doorpasst richting Mertens. De Belg controleert de bal, legt 'm voor zijn linker en schiet raak in de verre hoek.
22'
Even was daar weer een gevaarlijke omschakeling. Luka Modrić ontzet de bal bij de tegenstander en via Benzema komt de bal bij Bale. Die wil naar binnen, maar wordt naar buiten gedrongen. Dan probeert hij de bal nog voor te geven, maar die voorzet komt niet aan.
20'
Napoli is weinig opgeschoten in de eerste twintig minuten. Wel is het veel beter dan Real, maar moet nog steeds twee doelpunten maken om door te gaan.
16'
Hamšík!
Marek Hamšík probeert het vanavond voor de tweede keer van afstand. Weer zoekt hij de verre hoek en ook weer gaat de bal net iets te ver naar buiten. Zo'n meter naast het doel van Navas.
15'
Weer is Bale er aan de rechterkant vandoor. Een fout van Koulibaly zet een aanval op voor Real. Bale legt de bal terug op de inlopende Kroos, die geen moment aarzelt en de bal ineens op de schoen neemt. Hard is de poging niet, waardoor Reina kan vangen.
14'
Insigne van ver!
Lorenzo Insigne probeert het uit de draai van grote afstand. De bal heeft een lastige stuiter onderweg en Keylor Navas heeft er de grootste moeite mee. Daarom tikt hij de bal tot een corner. In de vorige ontmoeting wist Insigne Navas wel te passeren op die manier.
11'
Dan komt Real er toch een keer snel uit. Gareth Bale dribbelt via rechts op, geeft voor en vindt twee teamgenoten bij de tweede paal. Daar lopen Benzema en Ronaldo elkaar in de weg. Bovendien stond Ronaldo al buitenspel.
10'
Real Madrid komt maar niet uit onder de druk van Napoli. De thuisploeg pakt de tegenstander aan de strot, zet vroeg druk en creëerde al kleine kansen.
8'
Weer Marek Hamšík met een kans. De aanvallende middenvelder wordt aangespeeld rond de zestien, draait en vindt een gaatje om te schieten. Zijn schot is buiten het bereik van doelman Keylor Navas, maar ook van het doel.
7'
Ghoulam neemt de hoekschoppen vanaf rechts. De eerste is dan gelijk gevaarlijk. De bal draait verraderlijk in, maar Navas laat zich opnieuw niet verrassen.
5'
Vier spelers op het veld hebben tot nu toe alle duels gespeeld in de CL. Voor Napoli zijn dat Koulibaly, Reina en Ghoulam. Bij Real is dat alleen Ronaldo.
3'
Napoli valt aan in de openingsminuten. Een voorzet van links komt laag aan ter hoogte van de strafschopstip. Hamšík komt inlopen, maar mist de bal.
1'
Gelijk is daar Mertens!
Mertens, die opnieuw in de spits staat, loopt even weg uit de dekking. Komt in de bal, draait en schiet de bal op doel. Doelman Navas tikt de bal over.
1'
Napoli heeft het duel in gang gebracht. Veel mensen rond de zestien. Het is Hamšík die de bal naar voren schiet, naar de inlopende mensen. Sergio Ramos laat zich niet verrassen en ruimt op.
1'
De Hymne heeft geklonken, de handen worden geschut. Het stadion zit tot de nok toe vol. Dat was al enkele uren voor het duel het geval. Het zorgt voor een heerlijke sfeer.
Dries Mertens is vanavond fit genoeg om te spelen. De Belg die de laatste weken erg goed in vorm is, was lichtelijk geblesseerd, maar kan spelen. Allan keert ook naar afwezigheid terug in de basis. De Braziliaan vervangt Jorginho. Ook is er een basisplaats voor Amadou Diawara. De middenvelder vervangt Marko Rog, die tegen AS Roma nog een basisplaats had.

Bij Real Madrid meer wijzigingen. Tegen SD Eibar (4-1 winst) hield Zinédine Zidane zijn topspelers aan de kant. Vanavond keren zij terug in de basis. Het gaat om Toni Kroos, Dani Carvajal, Gareth Bale, Cristiano Ronaldo en Marcelo. Het vijftal vervangt Danilo, Lucas Vázquez, Nacho, James Rodríguez en Marco Asensio. Laatstgenoemde zit helemaal niet bij de selectie. De half Spanjaard, half Nederlander, scoorde afgelopen weekend tijdens zijn basisdebuut.
De returnronde van de achtste finales in de Champions League staan weer voor de deur. Napoli opent de dinsdagavond met een duel tegen Real Madrid. De Napolitanen hebben wat goed te maken na de eerste ontmoeting met de ploeg uit Madrid. Het duel van vanavond begint om 2.045 uur en staat onder leiding van de Trukse toparbiter Cüneyt Çakır. Een uur voor de wedstrijd zullen de opstellingen bekend zijn. Mijn naam is Thomas Mulder en ik doe verslag van deze wedstrijd.

Zoals gezegd: SSC Napoli heeft wat goed te maken. In de vorige ontmoeting, gespeeld in Madrid, kwam de ploeg van trainer Maurizio Sarri op voorsprong door een goal van Lorenzo Insigne, maar verloor het alsnog met 3-1. Karim Benzema schoot Real Madrid in de achttiende minuut langszij op aangeven van Dani Carvajal. In de tweede helft was het Toni Kroos die net na rust de Koninklijke op voorsprong bracht, waarna Casemiro een paar minuten later ook de 3-1 op het scorebord schoot.

Napoli draait goed
Napoli, waar Dries Mertens de gehele wedstrijd speelde en waar Arkadiusz Milik tien minuten voor tijd inviel, kan vanavond in eigen huis proberen toch nog te kwalificeren voor de kwart finale. En Napoli zou dat klusje best kunnen klaren, want de ploeg draait een goede reeks. Hoewel er twee weken terug werd verloren van Atalanta, werden daarvoor de overwinningen aan elkaar geregen. Zo werd Bologna met 7-1 in eigen huis verslagen en won de ploeg uit Napels afgelopen weekend nog met 2-1 in en tegen Roma. Met 27 wedstrijden gespeeld staat Napoli op een keurige derde plaats.

Met Real Madrid gaat het nog niet helemaal zoals het zou moeten. In 2017 verloor Real van Sevilla en Valencia. Begin deze maand verspeelde Real ook onnodig punten tegen UD Las Palmas, waar Gareth Bale tegen een domme rode kaart aanliep. Afgelopen weekend werd wel weer de rug gerecht, door met 4-1 te winnen bij Eibar. Benzema scoorde tweemaal en was aangever bij de treffer van James Rodriguez. Marco Asensio bekroonde zijn basisplaats met een treffer.

In ’88 was Madrid sterker
De ontmoeting tussen deze twee ploegen is niet veel vaker voorgekomen. Los van de wedstrijd van twee weken terug, speelden de ploegen in 1988 ook tweemaal tegen elkaar in de Champions League. Toen eindigde het eerste duel in een gelijkspel, waarna Madrid in eigen huis het karwij afmaakte: 2-0. Twee wedstrijden waar grootheden Hugo Sánchez en Diego Maradonna elkaar troffen.