1 : 0 Torinfos in de Ticker Darryl Lachman 27. / Eigen goal
2 : 0 Torinfos in de Ticker Enes Ünal 42. / Schot met rechts  (Chinedu Ede)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Jordy Croux 70. / Schot met rechts  (Guus Joppen)

90'
Ook na rust kwam Twente beter uit de kleedkamer. Ter Avest en Jensen lieten kansen liggen op de 3-0. Vervolgens lieten de Tukkers de teugels wat vieren waardoor Willem II beter in de wedstrijd kwam. En via Croux kwam de spanning nog terug. Een spannende slotfase brak aan waar Haye nog dichtbij de gelijkmaker kwam, maar de paal redde FC Twente.
90'
90'
Er komen vier minuten bij.
88'
Twente lijkt te profiteren van het balverlies van Katuku Tshimanga, maar Celina verspeelt simpel de bal. Daar had meer ingezeten voor de Tukkers.
86'
Twente moet nog een paar minuten volhouden. Nu ontsnapt Lieftink, maar Thesker grijpt goed in.
83'
Wissel in bij Willem II -> Andreas Calcan
83'
Wissel uit bij Willem II -> Jordy Croux
83'
Croux, niet helemaal okselfris meer, gaat naar de kant. Hij wordt vervangen door Calcan.
80'
DE PAAL!
Wat een pegel van Haye! Hard haalt de invaller uit, maar de paal redt Twente. Het blijft 2-1.
78'
George maakt zijn debuut. De achttienjarige komt in het veld voor Ede.
78'
Wissel in bij FC Twente -> Dylan George
78'
Wissel uit bij FC Twente -> Chinedu Ede
76'
De aansluitingstreffer kwam weliswaar uit de lucht vallen, maar wellicht breekt er wel een spannend slot aan.
73'
Tweede wissel bij Willem II. Koppers, vorige week nog trefzeker, gaat naar de kant. En Haye komt in het veld.
73'
Wissel in bij Willem II -> Thom Haye
73'
Wissel uit bij Willem II -> Dico Koppers
70'
Doelpunt voor Willem II, 2:1 door Jordy Croux
Uit het niets een doelpunt. Via de kluts komt de bal voor de voeten van Croux en hij brengt de spanning terug in de wedstrijd.
69'
Afstandsschot van Ojo wordt nog aangeraakt. Dus een hoekschop voor Willem II.
67'
Eerste wissel bij FC Twente. Fredrik gaat naar de kant en Seys, vorige week nog een basisplaats, komt in het veld.
67'
Wissel in bij FC Twente -> Dylan Seys
67'
Wissel uit bij FC Twente -> Fredrik Jensen
62'
Een slordige tweede helft tot nu toe.
58'
De eerste wissel van Willem II is opmerkelijk. Spits Fran Sol gaat nar de kant en Elmo Lieftink, middenvelder, komt binnen de lijnen.
58'
Wissel in bij Willem II -> Elmo Lieftink
58'
Wissel uit bij Willem II -> Fran Sol
57'
Het is duidelijk: ook na rust is FC Twente de betere ploeg. De 3-0 hangt in de lucht.
54'
Bijna de 3-0
Ter Avest met een goed schot, maar Lamprou redt. Daarna nog een kans voor Twente, maar wederom Lamprou met de redding. De Griek houdt voorkomt een grotere achterstand.
51'
Ünal gaat naar binnen de zestien na het duel met Joppen. Scheidsrechter Kamphuis zit er niets in.
49'
Ünal met de actie, maar hij komt er net niet door.
48'
Koppers gaat door op Ter Avest. Een smerige overtreding, maar hij komt er me weg.
46'
We zijn weer begonnen! Er zijn geen wissels.
46'
45'
Halverwege is er niets aan de hand voor Twente. De Tukkers waren vanaf de aftrap de bovenliggende partij, maar konden dat overwicht niet uitdrukken in de score. Daar werd FC Twente mee geholpen door Lachman. De verdediger van Willem II kopte de bal achter zijn eigen doelman. Daarna trok de thuisploeg nog meer het initiatief naar zich toe. Dat resulteerde vlak voor rust in de 2-0. Het was Ünal met een heerlijke knal die de ruststand bepaalde.
45'
44'
Croux met de goede voorzet, maar geen enkele ploeggenoot kan erbij.
42'
Doelpunt voor FC Twente, 2:0 door Enes Ünal
Wat een heerlijk doelpunt van Ünal! Van grote afstand poeiert hij de bal binnen. Lamprou heeft zijn hard er nog bij, maar kan een doelpunt niet voorkomen.
40'
Nog vijf minuten tot aan de rust. Kan FC Twente de voorsprong vergroten of zijn het de Tilburgers die de gelijkmaker kunnen forceren?
36'
Wat een kans voor Willem II. De corner komt terecht bij Falkenburg en vervolgens bij Sol, maar via Ter Avest gaat de bal net naast het doel van Marsman. Daar was de gelijkmaker heel dichtbij.
33'
Na de achterstand is Willem II zoekende. De bezoekers lijken van slag na de plotselinge achterstand en daar wil Twente van profiteren.
30'
Een lekker afstandsschot van Mokotjo van buiten de zestien gaat net naast het doel van Lamprou.
29'
Een ongelukkig moment van Lachman heeft voor de voorsprong gezorgd voor FC Twente.
27'
Doelpunt voor FC Twente, 1:0 door Darryl Lachman (eigen doelpunt)
Een ongelukkig moment voor Lachman. De verdediger kopt de voorzet van Celina achter zijn eigen doelman. En dat tegen zijn oude club.
26'
Daar is Ünal weer. De aanvaller denkt uit te kunnen halen, maar Lachman zit er bovenop en kraakt het schot.
24'
Croux krijgt de bal hard in zijn gezicht en de aanvaller is er even bij gaan zitten.
22'
De laatste minuten durft Willem II meer naar voren te voetballen. De bezoekers lijken voorzichtig de aanval te kiezen.
19'
Nu koestert Willem II de bal door rustig de bal rond te tikken op het middenveld. Het resultaat uiteindelijk in een afstanddschot van Ojo die gepakt wordt door Marsman.
15'
Daar is opeens Fredrik Jensen er vandoor dankzij de steekbal van Ünal. De middenvelder schiet wild over het doel van Lamprou. Daar was de eerste kans voor de Tukkers.
13'
Wederom een hoekschop voor Twente.
10'
Tien minuten gespeeld in Enschede. De Tukkers zijn de bovenliggende partij, maar het is nog altijd wachten op de kansen.
6'
Twente is sterker aan de wedstrijd begonnen. De Tukkers zetten veel druk naar voren wat zorgt voor dreiging voor het doel van Lamprou.
3'
Direct een goede kans voor Twente. Ünal met de goede actie en speelt de bal op de vrijstaande Celina. De schot wordt geblokt door Lachman, wel een hoekschop.
2'
Ünal neemt een vrije trap van zo'n 25 meter. Zijn poging gaat enkele meter over het doel van Lamprou.
1'
De bal rolt in Enschede!
1'
Trainer René Hake voert drie wijzigingen door in zijn basiselftal. Joachim Andersen is geblesseerd en moet de wedstrijd tegen Willem II missen. Peter Bijen is zijn vervanger. Mateusz Klich keert terug van een schorsing. Dat is slecht nieuws voor Jelle van der Heyden, want hij moet zijn basisplaats afstaan. Chinedu Ede krijgt van Hake een basisplaats. Dat gaat ten koste van Dylan Seys.

Bij Willem II moet Thom Haye op de bank plaatsnemen. Zijn vervanger is Jordy Croux. Dat is de enige wijziging bij de Tilburgers.

De eerste wedstrijd op de zaterdagavond is het duel FC Twente-Willem II. Vorige week bezorgden de Tilburgers hun supporters een uitstekend carnaval. De mannen van Erwin van de Looi waren uiterst effectief en wisten bijna één minuut tweemaal toe te slaan. De 0-2 zege in Rotterdam op Excelsior was een mooi resultaat. En nu wacht FC Twente. In Tilburg werd het eerder dit seizoen 0-0. Zal er dit keer wel een winnaar zijn? Mijn naam is Ilona van der Werf en ik zorg dat je niets hoeft te missen van dit duel. Een uur voor aanvang zijn de opstellingen onder het kopje wedstrijddetails te vinden.

FC Twente
FC Twente staat na vierentwintig speelrondes op een achtste plek, zes punten boven de tegenstander van vanavond. De club uit Enschede is bezig aan een redelijk stabiel seizoen. Door de moeizame start, en de perikelen naast het veld, en het vertrek van sterspeler Hakim Ziyech werden de Tukkers aangewezen als mogelijke degradant. Met nog tien wedstrijden te gaan, hoeft FC Twente zich geen zorgen te maken over de degradatiestreep. Wel dreigt het seizoen als een nachtkaars uit te gaan. De Enschedese club mag zich niet plaatsen voor Europees voetbal, waardoor de strijd om een ticket voor de play-offs langs hen heen gaat.

Trainer René Hake is duidelijk op de eigen clubwebsite. Hij vindt dat zijn ploeg voor de drie punten moet gaan tegen Willem II: "Thuis spelen we voor de winst. Met het publiek achter ons, gaat dat ons tot nu toe goed af. We willen in eigen huis winnen. Daar is goed spel voor nodig en we kunnen ons vasthouden ons spel in de laatste thuiswedstrijden." Wie er sowieso nog niet bij is tegen Willem II is Oussama Assaidi. "Oussama werkt een individueel programma af in Amsterdam. Hij is er de komende wedstrijden nog niet bij", legde Hake uit.

Willem II
Een grote verrassing. Zo is de huidige negende plek van Willem II wel te noemen. De Tilburgers spelen een uitstekend seizoen in de Eredivisie. Het geheim achter de goede prestaties? Na Feyenoord, Ajax en PSV krijgt de club uit Brabant de minste doelpunten tegen (27 tegeldoelpunten). De opmars is opmerkelijk, want na twaalf speelrondes stond Willem II nog zeventiende. Trainer Van de Looi laat zich niet gek maken door de hoge plaats op de ranglijst: "We gaan niet heel de dag naar de ranglijst staren. Het gaat erom waar je na 34 wedstrijden staat. Natuurlijk ben ik blij, tevreden met de huidige stand. Toch zijn er genoeg voorbeelden van ploegen die eerder dit seizoen in de subtop stonden en nu onder Willem II staan. Daar werd wel gejubeld over het linkerrijtje. Daar doe ik dan ook niet aan mee", is de oefenmeester duidelijk in gesprek met Voetbal International.

Op de officiële clubwebsite benadrukt Van de Looi dat zijn ploeg er alles aan gaat doen om de drie punten mee naar huis te nemen: "FC Twente staat op een knappe achtste plek en beschikken over een goede voorhoede. Ze hebben met Mokotjo en Klich twee echte motoren in de ploeg. Maar deze tegenstander biedt ook meer mogelijkheden om zelf aan voetballen toe te komen."

De aftrap is om half zeven. Mis het niet!