19:45 uur
PSV
1:2
1 : 0 Torinfos in de Ticker Sébastien Haller 16. / Kopbal  (Sofyan Amrabat)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Davy Pröpper 51. / Schot met rechts  (Jürgen Locadia)
1 : 2 Torinfos in de Ticker Gastón Pereiro 80. / dir. vrije trap

90'
Samenvatting

FC Utrecht heeft de wedstrijd in de tweede helft weggeven. Al na zes minuten in de tweede helft kwam PSV via Davy Pröpper op gelijke hoogte. Daarna gebeurde er langs niets, waardoor het leek dat de wedstrijd in een gelijkspel zou eindigen. Invaller Gastón Pereiro had echter een paar minuten nodig om zijn ploeg aan een overwinning te helpen. De aanvaller schoot een vrije trap achter doelman Robbin Ruiter. Sébastian Haller had in de slotfase nog de gelijkmaker kunnen produceren, maar kreeg de bal niet achter doelman Jeroen Zoet.
90'
90'
Haller! Dit had de 2-2 moeten zijn, maar de Fransman mist oog in oog met Zoet. Hoe is het mogelijk?!
90'
Bijna Ruiter, maar PSV kan wegwerken!
90'
Hoekschop Utrecht, doelman Ruiter gaat mee!
90'
Nog drie minuten blessuretijd in Utrecht.
89'
Nog een laatste wissel bij Utrecht. Kristoffer Peterson komt voor Strieder.
88'
Wissel in bij FC Utrecht -> Kristoffer Peterson
88'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Rico Strieder
88'
Dat scheelde weinig. Weer Rubin met het schot, maar de bal gaat net langs de paal.
86'
Kansje weer voor PSV. Op aangeven van Brenet krijgt Locadia een kans, maar de spits schiet te wild en produceert een afzwaaier.
85'
Rubin! De Amerikaan krijgt op aangeven van verdediger Troupée een grote kans, maar de aanvaller mikt naast. Dit was de mogelijkheid op de 2-2.
84'
De treffer van Pereiro komt hard aan bij FC Utrecht, maar er is nog tijd...
80'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 1:2 door Gastón Pereiro
Pereiro krult de vrije trap om de muur en in de hoek van Ruiter, maar de doelman ziet de bal te laat komen en kan een tegentreffer niet voorkomen: 1-2.
79'
PSV krijgt een vrije trap op een mooie positie na een handsbal van Willem Janssen...
77'
We zitten inmiddels in het laatste kwartier. Komt er nog een winnaar in Utrecht?
76'
Een tweede wissel bij PSV. Guardado, die geen sterke wedstrijd speelde, maakt plaats voor Pereiro.
76'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Gastón Pereiro
76'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Andrés Guardado
74'
Gele kaart voor Luuk de Jong (PSV Eindhoven)
Luuk de Jong gaat op de bon. De spits van PSV schoffelt Amrabat én Ayoub onderuit. Nijhuis trekt geel.
74'
Rubin speelt met heel veel energie en maakt het de Eindhovense verdediging eigenlijk al 74 minuten lastig. De Amerikaan moet zichzelf eigenlijk belonen met en treffer.
73'
Wissel bij FC Utrecht. Andreas Ludwig komt voor Ramselaar, die onzichtbaar was vanavond.
73'
Wissel in bij FC Utrecht -> Andreas Ludwig
73'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Bart Ramselaar
71'
Gele kaart voor Daniel Schwaab (PSV Eindhoven)
Na de aanval van Guardado gaat FC Utrecht weer in de counter. Schwaab ziet het gevaar en schoffelt Rubin onderuit. De Duitser krijgt geel van scheidsrechter Bas Nijhuis.
71'
Counter! In de omschakeling krijgt PSV via Guardado een grote kans, maar de Mexicaan - die zijn directe tegenstander uitkapt - krijgt de bal niet achter Ruiter.
71'
Een gevaarlijke corner van Ayoub brengt Zoet in de problemen, maar de doelman strekt zich en brengt redding.
69'
Er is achterin bij PSV meer rust na de komst van Schwaab. FC Utrecht heeft het een stuk lastiger om dreigend te worden.
67'
PSV is bezig aan een sterke fase, maar echt een grote kans weten de Eindhovenaren niet te creëren.
63'
De wedstrijd gaat gelijk op in de tweede helft. FC Utrecht lijkt de betere kansen te krijgen, maar PSV speelt een stuk beter tijdens de tweede helft.
62'
Pegel van Willems. De linksback krijgt op aangeven van Lociadia een schietkans en vuurt een vlammend schot af, maar Ruiter kan redding brengen.
62'
Komt dat schot! Conboy probeert Zoet vanaf een meter of dertig te verschalken, maar de sluitpost brengt redding.
59'
Bijna valt die binnen. Amrabat geeft de bal voor vanaf de linkerkant en zoekt wederom Haller. De bal lijkt echter binnen te vallen, maar Zoet brengt - met moeite - redding.
58'
Daar is Utrecht weer! Ayoub draait Guardado dol en snelt ook langs Nicolas Isimat-Mirin, maar schiet schot gaat vervolgens naast het doel van Zoet. Mooie actie van de middenvelder.
56'
Het spel golft op en neer na de treffer van Pröpper. Een doelpunt hangt in de lucht, maar wie gaat hem maken?
51'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 1:1 door Davy Pröpper
Daar is vlak na rust de gelijkmaker van PSV. Davy Pröpper krijgt, op de rand van het strafschopgebied, de bal aangespeeld van Jürgen Locadia. Pröpper draait heerlijk weg bij zijn directe tegenstander en laat doelman Ruiter vervolgens kansloos: 1-1.
51'
Inmiddels is ook Gastón Pereiro aan de warming-up begonnen...
47'
De Eindhovenaren stappen in de tweede helft over op een 5-3-2 systeem. Jetro Willems en Joshua Brenet zullen nu als 'vleugelaanvallers' fungeren.
46'
We zijn weer begonnen in Utrecht. PSV heeft gewisseld. Verdediger Daniel Schwaab komt voor aanvaller Bergwijn.
46'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Daniel Schwaab
46'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Steven Bergwijn
46'
45'

FC Utrecht heeft een 1-0 voorsprong en dat is terecht. PSV had weliswaar het meeste balbezit, maar de dreiging kwam van de thuisploeg. Na een kwartier spelen kwamen de Utrechters op voorsprong dankzij een goede kopbal van Sébastien Haller, daarna kregen de Utrechters nog twee grote mogelijkheden. Maar het bleef 1-0 in Utrecht. PSV kreeg tijdens de eerste 45 minuten eigenlijk geen noemenswaardige mogelijkheden.
45'
44'
Komt dat schot! Amrabat probeert het van grote afstand, maar mist het doel op een haar na.
43'
Een vroege wissel bij FC Utrecht. Giovanni Troupée komt in de plaats van Klaiber. Het lijkt een tactische beslissing van FC Utrecht-trainer Erik ten Hag.
43'
Wissel in bij FC Utrecht -> Giovanni Troupée
43'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Sean Klaiber
42'
Nog een paar minuten tot de rust. Wordt er voor de theepauze nog gescoord?
40'
Weer een mogelijkheid voor Utrecht. De bal valt - enigszins gelukkig - voor de voeten van Rubin. Die haalt - vanuit een moeilijke hoek - ineens uit, maar schiet over het doel.
39'
FC Utrecht speelt vanavond gewoon goed. Amrabat, Haller, Rubin en Ayoub blinken tot dusver uit.
36'
Het spelbeeld blijft voorlopig ongewijzigd. PSV heeft het meeste balbezit, maar kan daar vanwege de speelwijze van FC Utrecht weinig mee doen. FC Utrecht loert op kansjes in de omschakeling en werd al een aantal keer gevaarlijk.
33'
Weer dreiging van FC Utrcht. Haller stuurt Rubio Rubin weg, maar Zoet is op tijd zijn doel uit.
30'
Kansje voor Utrecht weer. Haller fopt Héctor Moreno en komt tot een schot, maar de Fransman schiet recht in de handen van Zoet.
29'
PSV heeft weliswaar vaak de bal, maar FC Utrecht staat dusdanig compact dat het voorlopig voor PSV geen doen is om daar doorheen te spelen.
26'
Ayoub! Bijna de 2-0 van Utrecht. Een goede steekpass brengt Ayoub in stelling, maar vanuit een moeilijke hoek schiet de middenvelder de bal in het zijnet.
22'
Verdedigend staat FC Utrecht voorlopig goed, PSV komt er niet doorheen.
20'
FC Utrecht is bezig aan een sterke fase, maar PSV blijft natuurlijk gevaarlijk in de omschakeling.
18'
Weer FC Utrecht! Amrabat wordt weggestoken voor Ayoub en krijgt een grote schietkans, maar de middenvelder durft het niet aan met links en kapt naar zijn rechter. De verdediging van PSV kan daardoor een tweede doelpunt voorkomen.
17'
FC Utrecht begon de laatste minuten steeds meer aan te zetten, waardoor de treffer van Haller niet onverdiend is.
16'
Doelpunt voor FC Utrecht, 1:0 door Sébastien Haller
Daar is de voorsprong van FC Utrecht. Sofyan Amrabat geeft de bal voor vanaf de linkerkant. Haller kan koppen en verschalkt PSV-doelman Jeroen Zoet. Een goede kopbal van de Fransman.
14'
FC Utrecht lijkt gevaarlijk te worden, na een goede steekpass van Kevin Conboy op Bart Ramselaar. De middenvelder krijgt de bal vervolgens niet bij een medespelers, waardoor het gevaar is geweken. Daar zat meer in!
10'
Yassin Ayoub slingert de vrije trap voor het doel, maar PSV kan de bal makkelijk wegwerken.
9'
FC Utrecht krijgt een vrije trap op een bruikbare positie na een overtreding van Andrés Guardado op Sébastien Haller.
8'
PSV neemt het initiatief in de beginfase, maar grote kansen blijven voorlopig uit.
5'
Weer zoekt PSV de aanval via de rechterflank. Joshua Brenet geeft voor, maar mikt in de handen van doelman Robbin Ruiter.
3'
Hendrix en Ramon Leeuwin kwamen trouwens - met het hoofd - in botsing, maar zowel Hendrix als Leeuwin lijkt verder te kunnen.
2'
De eerste mogelijkheid is voor PSV. Davy Pröpper haalt de achterlijn en geeft de bal voor. Jorrit Hendrix kan koppen, maar mikt over.
1'
We zijn begonnen in Utrecht, eindelijk!
1'
Er zit een gat in het net achter het doel bij Jeroen Zoet... We moeten nog even wachten op de aftrap.

Van harte welkom bij de wedstrijd FC Utrecht tegen PSV. Mijn naam is Jurre Hermans en ik doe live verslag van deze wedstrijd. Onder het knopje wedstrijddetails kunt u vanaf ongeveer één uur voor aanvang de opstellingen van beide elftallen bekijken.

FC Utrecht

FC Utrecht greep het afgelopen seizoen naast Europees voetbal, omdat Heracles Almelo in de finale van de play-offs te sterk was. Desondanks kende FC Utrecht een goed seizoen. FC Utrecht-trainer Erik ten Hag wil voortborduren op de resultaten van vorig seizoen, maar krijgt gelijk te maken met een sterke tegenstander. Landskampioen PSV komt op bezoek in Utrecht. De Utrechters moeten het doen zonder onder meer Ruud Boymans, Christian Kum en Timo Letschert, want zij vertrokken. FC Utrecht versterkte zich nog niet, enkel de Deense doelman David Jensen vertrok naar Utrecht.

PSV

PSV won vorige week de Johan Cruijff Schaal door Feyenoord met 1-0 te verslaan, maar zaterdagavond start de competitie voor PSV. De Eindhovenaren werden inmiddels twee keer op rij kampioen van Nederland en gaan vanzelfsprekend voor drie keer op rij. PSV zag Jeffrey Bruma, Maxime Lestienne, Marco van Ginkel en Stijn Schaars vertrekken, maar Daniel Schwaab en Hidde Jurjus kwamen de Eindhovenaren versterken. Aanvoerder Luuk de Jong verlengde tevens onlangs zijn contract, waardoor PSV met veel vertrouwen aan het nieuwe seizoen zal beginnen.

Historie

Op basis van de historie is PSV zaterdagavond favoriet. Zestig keer eerder werd het duel FC Utrecht - PSV afgewerkt in de Eredivisie. Dertien keer won FC Utrecht, terwijl PSV 27 keer wist te winnen. Vanzelfsprekend eindigde het duel twintig keer in een gelijkspel. Vorig seizoen won PSV met 2-0 in Utrecht. Santiago Arias en Van Ginkel waren verantwoordelijk voor de Eindhovense treffers.

De laatste keer dat FC Utrecht in eigen huis wist te winnen van PSV was op 16 september 2012. Ondanks het feit dat FC Utrecht de wedstrijd eindigde met negen man wisten de Utrechters met 1-0 te winnen. Dave Bulthuis scoorde in de 72e minuut de winnende treffer voor FC Utrecht.