Roda JC Kerkrade
1:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Zakaria Labyad 87. / dir. vrije trap

90'
In de tweede helft werd het leuker in Utrecht. De thuisploeg kreeg enkele goede kansen, maar de paal, Werker en de uitstekend keepende Van Leer stonden een doelpunt telkens in de weg. Toch zou er gescoord worden in de Galgenwaard. Vlak voor tijd schoot Labyad een vrije trap heerlijk binnen en dat was genoeg voor de drie punten voor Utrecht.
90'
90'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Beni Badibanga
90'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Mikhail Rosheuvel
89'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Mitchel Paulissen
89'
87'
Doelpunt voor FC Utrecht, 1:0 door Zakaria Labyad
Daar is dan toch het doelpunt voor Utrecht. Labyad schiet een vrije trap van zo'n 22 meter achter Van Leer.
86'
Kerk was dichtbij de 1-0 en moet nu naar kant.
86'
Wissel in bij FC Utrecht -> Richairo Živković
86'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Gyrano Kerk
83'
Van de doellijn
Werker schiet zijn doelman te hulp op de doellijn. Het schot van Kerk gaat voorbij Van Leer, maar Werker haalt de bal van de lijn.
79'
Eerste wissel bij Roda. Van Velzen gaat naar de kant en zijn vervanger is Verboom.
79'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Bryan Verboom
79'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Gyliano van Velzen
78'
Cruciale redding van Jenssen. Opeens is Rosheuvel los, maar de doelman is heel alert en houdt zijn doel schoon.
75'
Gele kaart voor Daryl Werker (Roda JC Kerkrade)
Werker op de bon door een overtreding.
75'
Nog een kwartier te gaan in Utrecht. Er gaat te veel mis bij Utrecht waardoor de ploeg moeizaam tot kansen komt in deze fase.
71'
Amrabat gaat naar de kant en Barazite speelt de wedstrijd uit.
71'
Wissel in bij FC Utrecht -> Nacer Barazite
71'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Sofyan Amrabat
70'
Ayoub wordt aangepakt en Utrecht krijgt de vrije trap mee. Recht voor het doel van zo'n 22 meter.
68'
Nog ruim twintig minuten voor Utrecht om een doelpunt te forceren.
65'
Hectiek voor het doel van Van Leer eindigt in een omhaal van Haller die overgaat. De vraag is hoe lang houdt Roda stand?
63'
Er gebeurt in de tweede helft veel meer dan voor rust. Utrecht is op zoek naar het doelpunt en Roda JC heeft het moeilijker om de organisatie goed te houden.
60'
Gele kaart voor Sean Klaiber (FC Utrecht)
Klaiber maakt de overtreding op Rosheuvel. Hij krijgt daarvoor de gele kaart.
58'
De paal!
Een goede actie van Kerk. Hij kruipt naar binnen en haalt goed uit, de paal staat een doelpunt in de weg. De rebound van Amrabat kan gepakt worden van Van Leer.
56'
Een afzwaaier van Amrabat. Hij wacht nog altijd op zijn eerste treffer dit seizoen.
55'
Wat een kans voor Haller! Ayoub geeft de steekbal op zijn spits, maar Van Leer kan redding bieden. Dat had de 1-0 moeten zijn.
54'
Het publiek gaat er achter staan in de hoop dat Utrecht tot kansen gaat komen.
50'
Het spel ligt weer stil. Nu is het Haller die blijft liggen.
48'
El Makrini kan gelukkig voor Roda gewoon verder.
46'
De tweede helft is begonnen en direct een geblesseerde bij Roda.Mohamed el Makrini blijft liggen nadat hij ongelukkig neer komt. Vervolgens komt er nog een schietkans voor Rosheuvel maar Jenssen kan de bal pakken.
46'
45'
Er gebeurde weinig in de eerste helft in Utrecht. De thuisploeg had het meeste balbezit, maar werd pas in de laatste minuten voor rust gevaarlijk. Echt grote kansen zijn er nog niet geweest in Utrecht.
45'
45'
Sean Klaiber met een goede indraaiende voorzet, maar de bal wordt door iedereen gemist. Wel is het duidelijk dat Utrecht de laatste minuten op zoek is naar een doelpunt.
44'
Van der Maarel kan van dichtbij koppen, maar krijgt de bal uit een moeilijke hoek niet tussen de palen.
42'
Overtreding op Labyad en de middenvelder mag zelf aantreden voor de vrije trap. Van zo'n twintig meter schiet hij de bal over.
40'
Labyad draait de bal goed voor, maar Van Leer onderschept net op tijd.
37'
Een hoekschop voor Utrecht, maar ook door komt niets uit.
33'
Daar is het eerste schot op het doel. Ayoub probeert het van afstand, maar de bal kan makkelijk gepakt worden door Van Leer.
32'
Roda komt er in de counter goed uit, maar Rosheuvel staat net buitenspel. Daar lag een mogelijkheid voor de bezoekers.
30'
Amrabat probeert Haller te bereiken, maar zijn voorzet wordt eruit gehaald.
26'
We gaan richting een half uur spelen. Het is tot nu toe een saaie pot in Utrecht. Het is de thuisploeg met het balbezit en de meeste dreiging. Nu komt de voorzet van Labyad net niet goed voor Haller. Wel een hoekschop voor Utrecht.
23'
Fluitconcerten in de Galgenwaard al Van Leer veel tijd neemt bij zijn uittrap. Er valt nog weinig te genieten in Utrecht.
19'
Utrecht wordt wat gevaarlijker zonder dat de thuisploeg echt tot kansen komt.
15'
Rosheuvel lijkt er langs te zijn, maar Amrabat loopt goed mee en snijdt hem de pas af.
12'
Een tegenvaller voor FC Utrecht. Troupée kan niet verder en wordt vervangen door Klaiber.
12'
Wissel in bij FC Utrecht -> Sean Klaiber
12'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Giovanni Troupée
12'
Troupée lijkt niet verder te kunnen. Hij schopt de bal buiten de lijnen en gaat op de grond liggen.
10'
Een blessure bij Troupée. De verdediger lijkt last te hebben van zijn bovenbeen.
8'
Het is nog altijd wachten op grote kansen in Utrecht.
5'
Utrecht lijkt war ruimte te hebben, maar Kum verdedigt goed mee.
2'
Van Velzen lijkt tot een schot te komen, maar Van der Maarel blokkeert zijn poging.
1'
De bal rolt in Utrecht. Kan Roda JC voor het eerst sinds 1999 weer eens winnen in Utrecht?
1'
Bij FC Utrecht ontbreekt de geschorste Wout Brama. Dat betekent dat Ramon Leeuwin een linie opschuift en Mark van der Maarel een plek in de basis krijgt. Kevin Conboy is geblesseerd en wordt vervangen door Jeff Hardeveld. Nacer Barazite is gepasseerd en Zakaria Labyad krijgt het vertrouwen van zijn trainer Erik tan Hag.

Bij Roda JC zijn er twee wijzigingen. Daryl Werker keert terug van een schorsing. Hij krijgt direct een basisplaats, mede omdat Frederic Ananou geblesseerd is. Martin Milec mist het duel met FC Utrecht door een schorsing en dat betekent dat Adil Auassar in de basis start als verdediger.
Statistieken
De club uit Limburg heeft het traditioneel lastig op bezoek in Utrecht. De laatste keer dat Roda JC de drie punten pakte tegen FC Utrecht was in het seizoen 1999/2000. Toen bogen de Limburgers een 1-0 achterstand om na rust dankzij doelpunten van Bob Peeters en Bas Jacobs. De reeks zonder thuisnederlaag van Utrecht tegen de Limburgers duurt nu zo’n vijftien wedstrijden.
De topscorer van FC Utrecht is Sébastien Haller. De Fransman heeft al dertien doelpunten achter zijn naam staan. Opvallend is dat de spits na de winterstop moeizamer tot scoren komt. In 2017 wist hij slechts vier keer te scoren.
Opvallend is het aantal tegendoelpunten van de Limburgers. Roda JC kreeg dit seizoen 47 treffers tegen. Dat is een stuk minder dan hun directe concurrenten. Zo kregen in het rechterrijtje alleen nummer tien FC Groningen en nummer elf Willem II minder doelpunten tegen. Daar staat tegenover dat Roda de minst scorende ploeg uit de Eredivisie is. Slechts 25 keer wist Roda dit seizoen te scoren.
Het verschil op de ranglijst tussen FC Utrecht en Roda JC is 23 punten. Utrecht staat met 53 punten op een keurige vierde plaats. Met nog drie wedstrijden op het programma staan de Domstedelingen vijf punten voor op nummer vijf Vitesse. De laatste keer dat Utrecht eindigde met een top 4-notering was in het seizoen 1990/1991. Voor Roda JC staat er nog veel op het spel. De ploeg staat momenteel net boven de degradatiestreep. De voorsprong voor de Limburgers is slechts twee punten op NEC en Sparta Rotterdam. De club uit Kerkrade is dus nog niet zeker van nog een jaar in de Eredivisie.
Richairo Živković scoorde in de laatste drie thuisduels in De Galgenwaard. Tegen FC Twente, Willem II en ADO Den Haag vond de huurling het doel. Dat is geen toeval, want Živković scoort in de eigen Galgenwaard meer dan in uitduels. Van zijn zeven doelpunten maakte de spits er zes in Utrecht.