Vitesse Zondag, 23. April 2017
14:30 uur
Feyenoord
0:2
Dp.
0 : 1 Torinfos in de Ticker Nicolai Jørgensen 10. / Schot met rechts
0 : 2 Torinfos in de Ticker Nicolai Jørgensen 28. / Kopbal  (Jens Toornstra)

90'
Samenvatting tweede helft
Vitesse kwam al iets beter uit de kleedkamers na het doorvoeren van twee wissels, maar kwam eigenlijk nooit echt dicht bij een treffer. Feyenoord hield zich goed staande en consolideerde de 0-2 voorsprong tot aan het eind. Zo zetten de Rotterdammers een volgende stap richting een eventuele landstitel. Nog twee hordes te nemen: Excelsior-uit en Heracles Almelo-thuis.
90'
Einde wedstrijd
90'
Nog even uitspelen voor Feyenoord. De moed is Vitesse inmiddels ook al lang en breed in de schoenen gezakt.
87'
Ook Miquel Nelom mag nog even meedoen. Hij lost Elia af.
87'
Wissel in bij Feyenoord -> Miquel Nelom
87'
Wissel uit bij Feyenoord -> Eljero Elia
85'
Michiel Kramer mag nog een aantal minuten meedoen. Jørgensen krijgt een publiekswissel.
85'
Wissel in bij Feyenoord -> Michiel Kramer
85'
Wissel uit bij Feyenoord -> Nicolai Jørgensen
80'
Toornstra geeft de bal mee aan Vilhena, die het met een krulbal probeert. Maar net naast het doel van Room.
77'
Feyenoord houdt de bal nu goed in de ploeg en lijkt met vrij weinig moeite de 0-2 voorsprong op het scorebord kunnen houden. Het spel van Vitesse vlak na de rust zorgde voor hoop, maar die hoop vaagt nu langzamerhand weg.
73'
De laatste wissel bij Vitesse. Mukhtar Ali mag de laatste twintig minuten meedoen, ten koste van Foor.
73'
Wissel in bij Vitesse -> Mukhtar Ali
73'
Wissel uit bij Vitesse -> Navarone Foor
71'
Een vrije bal van Vilhena dwarrelt het strafschopgebied van Vitesse binnen en zorgt voor de nodige paniek. Foor werkt de bal uiteindelijk weg.
67'
Rashica maakt bijna de aansluitingstreffer? Hij ontvangt de bal op twintig meter van het doel en schiet razendsnel. Goede reflex van Jones.
66'
Het uitvak begint zowaar samen met de Feyenoorders in het thuisvak een feestje te vieren. En dat zijn er nogal wat.
64'
De Rotterdamse defensie komt steeds vaker in actie en doet dat over het algemeen goed. Vitesse is er nog niet doorheen gekomen.
60'
Baker probeert het maar eens van een meter of 35. Jones heeft goed zicht op de bal en kan 'm pakken.
57'
De omzettingen van Fraser hebben in ieder geval enige vruchten afgeworpen. Misschien wordt het toch nog oppassen voor Feyenoord.
53'
Milot Rashica heeft wat ruimte om tot iets ingenieus te komen, maar weet zelf niet zo goed wat hij met de ruimte aan moet. Hij loopt zich uiteindelijk vast.
50'
Vitesse begint al iets beter aan de tweede helft, hoewel het nog steeds weinig overtuigend is.
46'
Fraser grijpt in. Hij draait zijn wijziging van voor de wedstrijd weer terug door Nathan te brengen voor Büttner en zet Lassana Faye in het veld voor Arnold Kruiswijk.
46'
Wissel in bij Vitesse -> Lassana Faye
46'
Wissel uit bij Vitesse -> Arnold Kruiswijk
46'
Wissel in bij Vitesse -> Nathan
46'
Wissel uit bij Vitesse -> Alexander Büttner
46'
Aanvang tweede helft
45'
Samenvatting eerste helft
Feyenoord is vanmiddag sterk en Vitesse buitengewoon zwak. Het resultaat: een constante regenbui aan kansen voor Feyenoord. Het had al makkelijk 0-5 kunnen staan, maar vooralsnog is het gebleven bij 0-2. Jørgensen stond twee keer op de goede plek om de bal binnen te werken. Ook Berghuis was nog dichtbij, maar hij raakte de paal. Vooralsnog een geheel probleemloze middag voor Feyenoord.
45'
Einde eerste helft
43'
Toornstra en Vilhena gaan in de fout op het middenveld waardoor Vitesse eruit lijkt te kunnen. Jan-Arie van der Heijden voorkomt echter een kans met een uitstekende sliding.
40'
Vitesse staat erbij en kijkt ernaar. Nu mag Berghuis weer aanleggen, Room houdt de thuisploeg nog in leven.
39'
Ook Nieuwkoop krijgt een goede mogelijkheid op de 0-3. Hij combineert zich via meerdere één-tweetjes richting een kansrijke positie, maar krijgt de bal niet langs Room.
37'
Feyenoord is weer ontzettend dicht bij de 0-3! Elia hakt de bal heerlijk mee aan Berghuis, die de bal snel meeneemt en op de tweede paal puntert. De rebound is net niet besteed aan Toornstra.
34'
Het eerste schot op doel van Vitesse komt van de voet van Lewis Baker. Hij mikt een vrije trap in de handen van Brad Jones.
30'
Jørgensen maakt bijna binnen het halfuur al een hattrick. Berghuis loopt makkelijk langs Diks en geeft laag voor richting de Deen. Hij komt net niet bij de bal.
28'
Doelpunt voor Feyenoord, 0:2 door Nicolai Jørgensen
Daar is al de 0-2 voor Feyenoord! Büttner gaat de fout in op het middenveld en de Rotterdammers zijn er razendsnel uit. Jørgensen geeft mee richting de zijkant, waar Toornstra aanneemt en de bal bij de tweede paal legt. Daar staat Jørgensen alweer om de bal binnen te koppen. Room weet de bal pas achter de lijn tegen te houden, 0-2 dus.
25'
Jørgensen lijkt op weg naar een goede mogelijkheid, maar een uitstekende tackle van Guram Kashia voorkomt erger.
22'
Wat een levensgrote kans voor Feyenoord! Geklungel van Lewis Baker zorgt ervoor dat Elia de bal laag voor kan geven richting Toornstra. De middenvelder komt centimeters tekort om de 0-2 binnen te werken.
17'
Een sterk begin van de koploper. Feyenoord heeft de touwtjes in handen. Vitesse begint vrij teleurstellend.
14'
Feyenoord blijft aanzetten. Nu krijgt Eljero Elia de bal voor zijn voeten na wat gegrabbel van Room. Hij raakt 'm niet lekker.
10'
Doelpunt voor Feyenoord, 0:1 door Nicolai Jørgensen
Daar is de openingstreffer voor Feyenoord! Eloy Room weet een schot van Toornstra nog uit zijn doel te houden, maar de bal schiet direct door naar Nicolai Jørgensen. De Deen verstevigt zijn topscorerspositie door de bal van dichtbij vrij makkelijk binnen te werken.
9'
Jens Toornstra is centimeters verwijderd van de openingstreffer! Na wat geklungel tussen Karim El Ahmadi en de Vitesse-defensie kan de middenvelder de bal oppikken. Zijn schot scheert net naast.
5'
Beide ploegen beginnen vrij fel. We gaan in ieder geval niet eerst een halfuur de bal achterin rondspelen.
1'
We zijn begonnen in het GelreDome! Zet Feyenoord een volgende stap richting de titel of glijdt het uit?
1'
Aanvang wedstrijd
Opstellingen
Giovnnni van Bronckhorst heeft zijn basiself precies hetzelfde gehouden voor de clash met Vitesse. Rick Karsdorp keert weliswaar terug in de selectie, maar is nog niet fit genoeg voor een basisplek. Bart Nieuwkoop is zodoende de rechtsback van Feyenoord.

Bij Vitesse staan zoals verwacht Kevin Diks en Yuning Zhang in de basis van de geblesseerde Matt Miazga en geschorste Ricky van Wolfswinkel. Links voorin staat wel een verrassende naam op het opstellingsformulier. Henk Fraser haalt Nathan terug naar de reservebank en geeft Alexander Büttner een kans als verkapte linksbuiten.
Statistieken
Voor Feyenoord is Vitesse-uit waarschijnlijk de grootste horde op weg naar de Coolsingel. Excelsior-uit en Heracles Almelo-thuis zouden als formaliteiten gezien kunnen worden als Feyenoord deze wedstrijd winnend afsluit. De laatste weken is Feyenoord echter niet in vorm in uitduels; na de 1-0 nederlaag bij Sparta Rotterdam won het weliswaar van sc Heerenveen, maar daarna volgden weer een verliespartij tegen Ajax en een frustrerende 2-2 bij PEC Zwolle. Het is dus nog niet zomaar gebeurd in Arnhem.
Twaalf spelers in de Eredivisie misten dit seizoen nog geen minuut. Acht daarvan zijn keepers. Eric Botteghin is samen met Justin Hoogma en Dario Dumić de enige veldspeler die alle minuten tot nog toe volmaakte. Zijn twee ‘concurrenten’ staan echter op vier gele kaarten en lopen dus nog het risico op een schorsing. Die is bij Botteghin, die tot nog toe driemaal de gele prent heeft ontvangen, een stuk kleiner. Vorig seizoen was er geen enkele veldspeler die iedere minuut volmaakte in de Eredivisie; Joey Pelupessy miste toen 31 minuten.
Op basis van de laatste drie onderlinge wedstrijden tegen Vitesse mag Feyenoord vertrouwen tanken. Vorig seizoen won het tweemaal relatief gemakkelijk met 2-0 en ook eerder dit seizoen was Feyenoord oppermachtig tegen de Vitessenaren. Vleugelaanvallers Eljero Elia en Steven Berghuis zorgden voor de productie in een 3-1 zege. Toch zal menig Feyenoorder weleens wakker schieten van Vitesse als tegenstander, want in het seizoen 2014/15 bezorgden de Arnhemmers Feyenoord een nachtmerrie. Vitesse tikte de Rotterdammers compleet van de mat en won met 1-4 in De Kuip. Een herhaling daarvan vanmiddag zou desastreus zijn.
Thuisploeg Vitesse heeft de ogen ongetwijfeld al voor een groot deel gericht op volgende week, als het aantreedt tegen AZ in de bekerfinale. Toch kan deze wedstrijd, ook met het oog op de clash in De Kuip, van belang zijn. De laatste zeven seizoenen is het namelijk zo dat de ploeg die in het duel vóór de bekerfinale het beste resultaat neerzette, de beker uiteindelijk ook won. Alleen in 2015 speelden finalisten FC Groningen en PEC Zwolle allebei met 1-1 gelijk. Aan Vitesse dus de taak om de 2-1 van AZ tegen FC Twente van gisteravond te overtreffen.
Vitesse is op weg om voor het zevende seizoen op rij in het linkerrijtje te eindigen. De Arnhemmers bivakkeren al jaren ergens tussen plaats vier en plaats negen in de Eredivisie. Ook dit seizoen kan dat eigenlijk niet meer misgaan. De zes jaar ervoor was Vitesse juist een vaste klant in het rechterrijtje, met soms zelfs een verhitte degradatiestrijd ertussen. Top de top drie is Vitesse sinds 1998 echter nog niet gekomen.
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner