19:45 uur
Vitesse
3:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Eljero Elia 15. / Schot met rechts
1 : 1 Torinfos in de Ticker Adnane Tighadouini 24. / Schot met rechts  (Milot Rashica)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Steven Berghuis 42. / Kopbal  (Eljero Elia)
3 : 1 Torinfos in de Ticker Steven Berghuis 57. / Schot met links  (Dirk Kuyt)

90'

Na rust was er een ietwat grimmige sfeer op het veld in De Kuip. Het leverde enkele flinke overtredingen op van beide kanten met gele kaarten voor Nelom en El Ahmadi tot gevolg. Berghuis rondde een goed uitgevoerde aanval van Feyenoord af. Via Vilhena en Kuyt kwam de bal voor de voeten van de vleugelaanvaller die koel afrondde en de eindstand bepaalde op 3-1.
90'
90'
Jørgensen krijgt nog de mogelijkheid op zijn dertiende doelpunt van het seizoen. De bal gaat via een verdediger van Vitesse over. Scheidsrechter Higler fluit direct af.
90'
De extra speeltijd bedraagt drie minuten. Het Feyenoordpubliek scandeert het 'You'll never walk alone' door De Kuip.
89'
Beide ploegen lijken de 3-1 wel goed te vinden. De verdedigers spelen rustig de bal rond en op zoek naar een mogelijke aanval. Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst heeft eventueel nog een wissel achter de hand.
87'
Van de lijn gehaald! Toch nog een kans voor Vitesse in de slotfase. Een inzet van Osman wordt van de lijn gehaald door Kongolo.
85'
Zijnet voor Toornstra! Schitterende steekpass van Berghuis bereikt Toornstra. In plaats van af te leggen schiet Toornstra in het zijnet.
83'
Henk Fraser is door zijn wissels heen. De onzichtbare Navarone Foor wordt naar de kant gehaald. Voor hem in de plaats komt Mohammed Osman.
83'
Wissel in bij Vitesse -> Mohammed Osman
83'
Wissel uit bij Vitesse -> Navarone Foor
82'
Winterstop voor Kuyt. De aanvoerder wordt naar de kant gehaald door trainer Van Bronckhorst. Voor hem in de plaats komt Bilal Başaçıkoğlu. El Ahmadi heeft de aanvoerdersband overgenomen van Kuyt.
82'
Wissel in bij Feyenoord -> Bilal Başaçıkoğlu
82'
Wissel uit bij Feyenoord -> Dirk Kuyt
79'
Jørgensen geeft een bal op maat aan Vilhena, die één-op-één kan gaan met Vitesse-doelman Room. De ietwat treuzelende Vilhena wordt onderweg gevloerd door de meegelopen Kashia. Het Feyenoordpubliek schreeuwt om een strafschop, maar de tackle is op de bal.
77'
Toornstra laat zich voor het eerst zien deze wedstrijd. Een voorzet vanaf de rechterkant van Berghuis komt in de voeten bij de middenvelder annex vleugelaanvaller. Hij controleert de bal, maar schiet via een been van Vitesse naast. Er komt geen gevaar uit de corner van Feyenoord.
74'
Het is gelijk de laatste actie van Van Wolfswinkel voor de winterstop. Hij wordt naar de kant gehaald. Voor hem komt zijn Chinese stand-in Yuning Zhang.
74'
Wissel in bij Vitesse -> Yuning Zhang
74'
Wissel uit bij Vitesse -> Ricky van Wolfswinkel
73'
Gele kaart voor Ricky van Wolfswinkel (Vitesse)
Baker haalt uit, maar zijn schot wordt van richting veranderd door Karsdorp. Scheidsrechter Higler geeft een doeltrap aan Feyenoord tot groot ongenoegen van Van Wolfswinkel. De spits krijgt geel voor zijn protesten.
72'
Een hoekschop van Feyenoord wordt goed weggewerkt door de verdediging van Vitesse, maar komt terecht bij Karsdorp. Karsdorp bereikt Kuyt, die de bal op zijn beurt meegeeft aan de achtergebleven Vilhena. In plaats van af te leggen op Kongolo gaat Vilhena tevergeefs voor eigen succes. Naast.
70'
De luchtmacht van Vitesse is opnieuw mee voor een hoekschop, maar weer levert het niks op. De ingestudeerde tactiek bij de spelhervatting lijkt niet te werken.
68'
Tighadouini dichtbij! De verdediging van Feyenoord laat zich verrassen door Tighadouini. De Marokkaanse vleugelaanvaller is voor het eerst aan de rechterkant van het veld te bewonderen en daar had de verdediging niet op gerekend. Tighadouini kan uithalen, maar schiet net naast de verkeerde kant van de paal.
66'
Vitesse-trainer Henk Fraser haalt Rashica naar de kant. Voor hem in de plaats komt de Braziliaan Nathan.
66'
Wissel in bij Vitesse -> Nathan
66'
Wissel uit bij Vitesse -> Milot Rashica
64'
De vrije trap van Baker levert vervolgens het nodige gevaar op. Via de Feyenoord-muur gaat de bal maar net over de lat van Jones. De hoekschop die daarop volgt levert niets op.
63'
Gele kaart voor Karim El Ahmadi (Feyenoord)
De kaart die je wist die zou komen, is daar. El Ahmadi tackelde al enkele keren opzettelijk een speler van Vitesse, maar de charge op Rashica wordt dan eindelijk bestraft met een gele kaart. El Ahmadi is geschorst voor de eerstvolgende wedstrijd, maar ontbrak sowieso al vanwege internationale verplichtingen.
60'
Nog voor het verstrijken van het eerste uur is het einde wedstrijd voor Eljero Elia. De man van één doelpunt en één assist heeft genoeg gezien en gaat direct door naar de kleedkamer. Voor hem in de plaats komt dus Jens Toornstra, die zijn positie aan de rechterkant overneemt.
60'
Wissel in bij Feyenoord -> Jens Toornstra
60'
Wissel uit bij Feyenoord -> Eljero Elia
59'
Bij Feyenoord lijkt Jens Toornstra in het veld te komen, maar wie gaat er voor hem naar de kant? Aanvallend staan de Rotterdammers vanavond namelijk goed opgesteld.
57'
Doelpunt voor Feyenoord, 3:1 door Steven Berghuis
Berghuis mag zijn tweede van de avond maken. Vilhena leidt de aanval in door gevaarlijk naar het zestienmetergebied van Vitesse te dribbelen. Op zijn weg naar het doel legt hij af naar Kuyt, die op zijn beurt direct doorpasst op de vrijstaande Berghuis. De vleugelaanvaller rondt het zeer koel af: 3-1.
54'
Een grimmig begin van de tweede helft in De Kuip. Het duel ontpopt zich bijna tot een schopduel. Flinke tackels aan beide kanten bepalen momenteel het spelbeeld. Nu is het Nakamba die fors doorgaat op Kongolo. Higler laat veel toe.
51'
Gele kaart voor Miquel Nelom (Feyenoord)
Een zware charge van Nelom wordt bestraft door scheidsrechter Higler. Nelom schoffelt Rashica onderuit en komt weg met geel.
49'
Buitenspeldoelpunt Kongolo! Kongolo had zijn Eredivisierentree extra glans kunnen geven, maar staat buitenspel. Uit een vrije trap van Vilhena kopt hij weliswaar raak, maar Higler keurt het doelpunt af.
49'
Jørgensen met een kopbal. Direct na rust is het Jørgensen die vanuit een hoekschop probeert binnen te koppen. Op de lijn werkt Baker de bal weg, voordat Kuyt er zijn voet tegen aan kan zetten.
47'
Het gaat er stevig aan toe in de eerste minuut van de tweede helft. Higler had al drie keer kunnen fluiten voor een overtreding, maar besluit pas bij een charge van Tonny Vilhena te fluiten.
46'
De tweede helft is begonnen in Rotterdam. Feyenoord en Vitesse beginnen met dezelfde elf spelers die ook aan de aftrap stonden.
46'
45'

Ondanks de sterke opening van Vitesse kwam Feyenoord op voorsprong door knullig verdedigen van oud-Feyenoorder Leerdam. Elia lette goed op, pakte de bal van Leerdam af en prikte de bal achter doelman Room.

Tien minuten later luidde scheidsrechter Higler een aanval in van Vitesse. Nelom schoot tegen de grensrechter op, waarna Rashica snel kon counteren. Een passende voorzet volgde op Tighadouini die de bal met een onberispelijk harde volley achter Feyenoord-doelman Jones kreeg.

Op slag van rust kwam Feyenoord voor de tweede keer op de avond op voorsprong. Berghuis ontsnapte op tijd bij linksback Ota, waardoor hij de voorzet van Elia makkelijk kon binnenkoppen. Feyenoord leidt met 2-1.
45'
45'
Een minuut blessuretijd in De Kuip. Beide ploegen lijken het rustiger aan te doen na het doelpunt van Berghuis.
45'
Karsdorp lijkt rijp voor een wissel. De rechtsback hinkt wat rond en kijkt af en toe vragend naar trainer Van Bronckhorst.
44'
El Ahmadi vloert Baker, maar scheidsrechter Higler geeft slechts een vrije trap op zo'n 30 meter van het doel. De vrije trap gaat weliswaar langs de muur, maar wordt makkelijk opgevangen door de verdediging van Feyenoord.
42'
Doelpunt voor Feyenoord, 2:1 door Steven Berghuis
Een kopspecialist is hij niet, maar toch kopt Berghuis hier de 2-1 binnen. Berghuis ontsnapt bij zijn directe tegenstander Kosuke Ota als Elia de bal indraait. Op het juiste moment kopt hij de bal achter de kansloze doelman Room.
38'
Aan de andere kant kan Room in de counter de bal rap vangen nog voordat Jørgensen gevaarlijk wordt. Het spel gaat op en neer hier in De Kuip. De neutrale supporter komt duidelijk aan zijn trekken.
38'
Vitesse laat weer van zich horen. Leerdam probeert zijn fout goed te maken, maar zijn schot vanaf de rechterkant wordt opgepakt door Jones.
34'
Berghuis! De rechtsbuiten van Feyenoord krijgt de bal in de voeten aangegeven van spits Jørgensen. Berghuis mikt vervolgens in de verre hoek, maar zijn inzet wordt gekeerd door Room. Feyenoord dringt in deze fase van de wedstrijd goed aan.
32'
Op de lat! Feyenoord is nu twee keer heel dichtbij. Uit de hoekschop kopt Eric Botteghin tegen de onderkant van de lat. In de rebound kopt de Braziliaan in handen van Room.
31'
Kansje voor Kuyt Aan de linkerkant van het veld duikt ineens linksback Miquel Nelom op. De verdediger neemt de bal slecht aan, waardoor de bal van zijn voet springt. Kuyt neemt de bal vervolgens ineens, maar zijn schot gaat via een rug van een Vitesse-speler over de achterlijn.
28'
Het publiek in De Kuip schrikt op door een keiharde knal. Proberen enkele 'supporters' Feyenoord wakker te schudden?
27'
Kuyt probeert snel na de tegentreffer orde op zaken te stellen. Aan de rechterkant is Kuyt alleen weg, waardoor hij besluit het doel onder vuur te nemen. Zijn schot gaat, via de vingertoppen van Room, over de achterlijn. De hoekschop levert vervolgens niets op.
24'
Doelpunt voor Vitesse, 1:1 door Adnane Tighadouini
Niet veel later is daar de gelijkmaker voor Vitesse. Scheidsrechter Dennis Higler loopt in de weg, waardoor Vitesse kan counteren. In de tegenaanval is Rashica weg aan de rechterkant. De speler uit Kosovo houdt overzicht en geeft een voorzet op Adnane Tighadouini, die volledig ongedekt staat bij de tweede paal. Met een volley passeert hij Jones en zet hij Vitesse op 1-1.
24'
Van Wolfswinkel denkt andermaal te kunnen ontsnappen, maar tikt ondertussen ook Kongolo aan. Weg kans.
22'
Slordig balverlies op de middellijn van Nakamba levert een snelle counter op voor Feyenoord. Karsdorp gaat het sprintduel aan met Nakamba en komt als winnaar uit de strijd. Hoekschop voor Feyenoord. De corner levert vervolgens niets op.
20'
Een harde ongelukkige botsing tussen Berghuis en Baker zorgt ervoor dat de wedstrijd even stil ligt. Fraser geeft plan B door aan enkele spelers van Vitesse. Beide spelers kunnen verder.
19'
Vrij subtiele combinatie aan de rechterkant tussen Berghuis en Karsdorp, waarbij eerstgenoemde de bal terugkrijgt. Berghuis dribbelt naar de achterlijn en zet voor op Jørgensen. De Deen kan de bal net niet vol genoeg raken, waardoor Room makkelijk kan vangen.
18'
De voorsprong heeft Vitesse even van de wijs gebracht. De Arnhemmers waren sterker begonnen aan deze wedstrijd dan de thuisploeg. Door een persoonlijke blunder van Leerdam kijken ze alsnog tegen een 1-0 achterstand aan.
15'
Doelpunt voor Feyenoord, 1:0 door Eljero Elia
Elia profiteert optimaal van een blunder van oud-Feyenoorder Leerdam. De rechtsback van Vitesse denkt een voorzet van Rick Karsdorp rustig te kunnen controleren in het eigen strafschopgebied, maar wordt hierbij gehinderd door Eljero Elia. De linkervleugel van Feyenoord pakt de bal af en prikt de bal achter Vitesse-doelman Eloy Room.
13'
Jones keert de indraaiende vrije trap van Baker met moeite, maar grabbelt de bal in tweede instantie op. Kans verkeken voor Vitesse.
12'
Van Wolfswinkel kan vanaf de linkerkant op het doel afstormen na een knappe actie van linksbuiten Adnane Tighadouini. Op zijn weg vindt de spits Terence Kongolo, die hem op 27 meter van het doel vloert. Vrije trap Vitesse op een gevaarlijke positie.
10'
Vitesse is zeer gretig aan de wedstrijd begonnen. Na tien minuten krijgen de Arnhemmers alweer de derde grote kans van de wedstrijd. Dit keer krijgt rechtsback Kelvin Leerdam de bal in de voeten na een snelle vrije trap van Lewis Baker. Zijn schot wordt gestuit door de verdediging van Feyenoord.
9'
Zowel bij Feyenoord als Vitesse staan er twee spelers op scherp. Bij Feyenoord staan Bilal Başaçıkoğlu en Karim El Ahmadi op vier gele kaarten. Arnold Kruiswijk en Nakamba hebben namens Vitesse vier gele kaarten verzameld. Pakt El Ahmadi geel met het oog op de Afrika Cup in januari?
8'
Kuyt net over de lat! Daar is het eerste echte gevaar van de thuisploeg. Feyenoord zette al enkele snelle aanvallen op, maar tot kansen kwam het nog niet. Nu legt spits Jørgensen de bal panklaar voor Kuyt, maar de Feyenoord-aanvoerder mikt de bal net over de deklat.
6'
Opnieuw is het Vitesse dat gevaarlijk is. Aan de rechterkant van het veld verdient Milot Rashica een hoekschop na hard werken. Uit de daaropvolgende hoekschop komt Feyenoord goed weg, omdat aanvoerder Guram Kashia een duwfout maakte.
4'
Nakamba! De eerste kans van de avond is verrassend genoeg voor Vitesse. Brad Jones komt ver zijn goal uit als Van Wolfswinkel naar de rechterkant van het veld uitwijkt. De spits vindt de vrijstaande Marvelous Nakamba, die snoeihard uithaalt. Zijn schot wordt gekeerd door de teruggestormde Jones.
2'
Feyenoord pakt direct het initiatief in de eigen Kuip. Na een passende combinatie tussen Nicolai Jørgensen en Steven Berghuis komt de bal terecht bij Dirk Kuyt. De aanvoerder bereikt Eljero Elia echter niet.
1'
We zijn begonnen in Rotterdam. Ricky van Wolfswinkel heeft de eerste trap van de wedstrijd verricht. Blijft Feyenoord elf maanden thuis ongeslagen?
1'
De wedstrijdmascottes en supporters van beide ploegen schenken voor de wedstrijd aandacht aan de Hartstichting. Fraaie beelden in De Kuip voorafgaand aan deze Eredivisiewedstrijd.

De opstellingen zijn binnen! Voornaamste verrassing in de opstelling van Feyenoord is het ontbreken van middenvelder Jens Toornstra. Hij verliest zijn basisplek mede vanwege de hattrick van publiekslieveling Dirk Kuyt.

Op de vleugels keert Steven Berghuis terug, waardoor Toornstra op de bank moet plaatsnemen. Verder heeft Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst geen verrassingen uit de hoge hoed getoverd.

Bij de gasten uit Arnhem keert het lichtgeblesseerde trio Eloy Room, Michael van der Werff en Kosuke Ota terug in de basisopstelling. Het trio liet de bekerwedstrijd tegen Jodan Boys aan zich voorbijgaan. Zij vervangen hun invallers Michael Tørnes, Matt Miazga en Lassana Faye.

In de punt van de aanval keert Ricky van Wolfswinkel terug bij Vitesse. Dit gaat ten koste van de Chinese spits Yuning Zhang. De invaller wist geen potten te breken in het bekerduel, waardoor Van Wolfswinkel weer terugkeert in de basisopstelling.
Feyenoord sluit de eerste seizoenshelft af in eigen huis tegen Vitesse. De Rotterdammers zijn nagenoeg zeker van het winterkampioenschap, terwijl Vitesse 2016 sowieso bij de eerste acht afsluit. Mijn naam is Maarten Elst en ik doe vanavond verslag van Feyenoord - Vitesse.

Kongolo terug bij selectie Van Bronckhorst
Giovanni van Bronckhorst kan in het duel met Vitesse weer beschikken over Terence Kongolo. De verdediger, goed voor negen interlands, is weer terug na een hamstringblessure. Kongolo viel afgelopen woensdag al in tijdens het bekerduel met ADO Den Haag. Van Bronckhorst noemde zijn nummer vier al als één van de mogelijke plaatsvervangers van de geschorste Jan-Arie van der Heijden.
Verder beschikt Van Bronckhorst over een nagenoeg fitte selectie tegen Vitesse. Enkel de langdurig geblesseerde Sven van Beek en Kenneth Vermeer zijn niet fit bevonden voor het laatste duel voor de winterstop.

Henk Fraser laatste winnende bezoekende coach in De Kuip
Voor Vitesse-trainer Henk Fraser blijft de ontmoeting met Feyenoord altijd wel een bijzondere wedstrijd. In de zomer van 1991 transfereerde hij van het Limburgse Roda JC naar Feyenoord om er in 1999 met de landstitel te eindigen. Na zijn carrière als speler bleef hij nog tot en met 2007 verbonden aan Feyenoord als jeugdtrainer alvorens hij naar ADO Den Haag vertrok.
Op 31 januari 2016 was Fraser voor het laatst op de bank te vinden in De Kuip als hoofdtrainer van ADO Den Haag. Destijds bezorgde hij huidig Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst de vijfde nederlaag in een reeks van zeven verliespartijen én tevens de laatste thuisnederlaag in de Eredivisie tot nu toe.
In de met 0-2 gewonnen wedstrijd zorgden middenvelder Kevin Jansen en verdediger Gianni Zuiverloon voor de doelpunten. Sindsdien verloren de Rotterdammers geen enkele thuiswedstrijd in de Eredivisie in De Kuip.

Laatste zege Vitesse in 2015
Voor Vitesse is het tripje naar De Kuip allesbehalve gemakkelijk te noemen. In de geschiedenis wisten de Arnhemmers slechts drie keer te winnen op bezoek bij Feyenoord. De laatste overwinning voor de gasten uit Arnhem is vrij recent. In 2015 won toenmalig Vitesse-trainer Peter Bosz met 1-4 in De Kuip van Fred Rutten.
Vorig seizoen ontmoette beide elftallen elkaar in de derde speelronde van de Eredivisie in Rotterdam. Feyenoord ging destijds in de slotfase langs Vitesse door doelpunten van Dirk Kuyt en Bilal Başaçıkoğlu.

De scheidsrechter van vanavond is Dennis Higler. Hij fluit om 19:45 uur voor het begin van de wedstrijd. Ongeveer een uur daarvoor maken Giovanni van Bronckhorst en Henk Fraser hun basisopstellingen bekend. Deze zijn te vinden onder het kopje wedstrijddetails.