Go Ahead Eagles Zaterdag, 11. Februari 2017
19:45 uur
ADO Den Haag
3:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Sam Hendriks 38. / Schot met links  (Jarchinio Antonia)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Sam Hendriks 57. / Schot met rechts  (Ludcinio Marengo)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Nasser El Khayati 86. / Penalty
3 : 1 Torinfos in de Ticker Marcel Ritzmaier 90. / Schot met links  (Norichio Nieveld)

90'

Waar over de amusementswaarde voor rust nog wat te klagen viel, was daar na de pauze absoluut geen reden meer toe. Go Ahead Eagles trok in een spectaculaire tweede helft verdiend aan het langste eind en vooral de derde goal van Ritzmaier mocht er wezen. De drie punten zorgen ervoor dat de rode lantaarn niet meer bij Go Ahead is - dat is het enige dat mee naar Den Haag gaat. Het debuut van Groenendijk is daarmee mislukt.
90'
90'
Go Ahead verbruikt ook zijn laatste wissel nog. Van de vijf minuten blessuretijd zijn er intussen nog twee over.
90'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Joey Suk
90'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Sam Hendriks
90'
Doelpunt voor Go Ahead Eagles, 3:1 door Marcel Ritzmaier
Daar is dan de definitieve beslissing! Ritzmaier ziet dat Malone veel te ver voor zijn doel staat en lobt vanaf heel ver de beslissende treffer binnen!
90'
De Koning doet een beroep op Nieveld om de volle buit over de streep te trekken.
89'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Norichio Nieveld
89'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Dan Crowley
87'
Gelijk aan de overkant probeert Go Ahead de wedstrijd te beslissen. Eerst faalt Antonia oog in oog met doelman Malone, enkele seconden later kopt Hendriks rakelings naast.
86'
Doelpunt voor ADO Den Haag, 2:1 door Nasser el Khayati
De invaller schiet feilloos raak. Ineens is de lange blessuretijd die voor de boeg ligt toch van belang.
85'
Penalty voor ADO Den Haag! Invaller Achenteh legt Beugelsdijk neer: strafschop.
82'
De wedstrijd kabbelt weer zoals hij dat voor rust deed, met het verschil dat Go Ahead de wedstrijd nu rustig uitspeelt.
79'
Het publiek vermaakt zich uitstekend met de veldspeler in het doel. Nog ruim tien minuten te gaan en door dit gebeuren vermoedelijk ook wel aardig wat blessuretijd, maar deze wedstrijd is normaliter wel gespeeld.
78'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Rochdi Achenteh
78'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Ludcinio Marengo
77'
Ritzmaier stelt Malone niet op de proef - zijn vrije trap ligt vermoedelijk ergens in de IJssel, zo hoog ging hij over.
75'
Correctie - na onderling overleg heeft Malone het tricot van de sluitpost van zijn Ivoriaanse ploeggenoot overgenomen.
74'
Een slechte dag voor ADO en voor Šetkus is nog maar een stuk slechter geworden. De doelman ziet Hendriks aan hem voorbijflitsen, haalt hem op de rand van de zestien neer en ziet rood. Vrije trap voor Go Ahead en, omdat ADO niet meer kan wisselen, Kanon op doel in het slotkwartier.
73'
Rode kaart voor Ernestas Šetkus (ADO Den Haag)
70'
Nu even een periode van lang Haags balbezit op de Go Ahead-helft, maar niemand weet Zwarthoed te testen.
68'
Laatste troef van Groenendijk. Wolters kon tegen zijn oude club geen indruk maken. Voor hem El Khayati.
67'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Nasser el Khayati
67'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Randy Wolters
64'
Dieptepass op Marengo is net te hard. Hoewel Go Ahead toch steeds niet dreigend wordt, is het wel de ploeg die nog steeds dicteert. Wat heeft ADO nog te bieden?
62'
Dit keer weet Beugelsdijk wel net op tijd in te grijpen zodat Hendriks niet ook voor een derde goal een vrije doortocht krijgt. Hoewel ADO in een penibele situatie zit, speelt het spel zich toch veelal op de Haagse helft af.
60'
Uitgerekend Beugelsdijk gaat schrijnend de fout in bij de tweede Deventer goal. Het is moeilijk om nog een weg terug te zien voor ADO.
57'
Doelpunt voor Go Ahead Eagles, 2:0 door Sam Hendriks
En daar is de tweede! Hendriks kan vrij op het doel af na geschutter in de Haagse defensie. Hij omspeelt Šetkus en tekent voor zijn tweede treffer. Go Ahead op rozen!
56'
Hendriks denkt na een mooie combinatie vrij op doel te mogen schieten, maar de spits wordt terecht teruggevlagd voor buitenspel. De tweede helft is een stuk leuker.
54'
Wat doet Šetkus?! Hij levert de bal zomaar in, maar Marengo kan de kans die eruit ontstaat niet benutten. Raar moment van de doelman, die bij de 1-0 ook al niet vrijuit ging.
53'
Eerste moment van Havenaar. De spits komt tussen twee Eagles-verdedigers toch tot koppen, maar dan niet in de buurt van het doel. Achterbal.
52'
Tegenaanval van ADO met Becker, maar diens pass wordt onderschept waardoor Zwarthoed de bal onbedreigd kan oprapen.
51'
Antonia komt naar binnen, maar schiet op een verdediger. Corner Eagles draait gevaarlijk in maar wordt verwerkt.
49'
Go Ahead Eagles zou, met de huidige resultaten, zelfs naar de veertiende plaats springen. Het is de troepen van De Koning er dus veel aan gelegen om de voorsprong vast te houden.
47'
Groenendijk heeft ingegrepen, en grondig ook. Havenaar komt voor Fernandez, die misschien toch aangeslagen was na zijn aanvaringen met Ritzmaier. Tevens komt Becker voor Schaken.
46'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Sheraldo Becker
46'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Ruben Schaken
46'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Mike Havenaar
46'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Guyon Fernandez
46'
45'
Samenvatting eerste helft Het is geen geweldige wedstrijd. Beide ploegen hebben moeite gevaarlijk te worden, maar als er één ploeg de voorsprong verdient is dat toch zeker de ploeg die hem dan ook heeft: Go Ahead. Trainer Groenendijk zal zich zijn debuut bij ADO rooskleuriger hebben voorgesteld, aan hem de taak om deze wedstrijd tactisch naar zich toe te trekken. Het wordt in ieder geval een boeiend, maar hopelijk ook een beter tweede bedrijf!
45'
45'
Antonia nog met een knappe actie, maar hij weet Hendriks niet te bereiken.
44'
Gele kaart voor Wilfried Kanon (ADO Den Haag)
De eerste naam in het boekje is die van de Ivoriaan, voor een overtreding ten opzichte van Antonia. Inderdaad twee minuten extra speeltijd.
44'
Na het doelpunt geen spectaculaire ontwikkelingen hier in Deventer. Het spel kabbelt eigenlijk wat richting de rust. Door de vele onderbrekingen zal er vermoedelijk minimaal twee minuten toegevoegde tijd zijn.
41'
Go Ahead lijkt te willen proberen de voorsprong tot de rust vast te houden. Het is interessant om te zien hoe ADO met deze tegenvaller omspringt.
38'
Doelpunt voor Go Ahead Eagles, 1:0 door Sam Hendriks
Daar is de goal voor Go Ahead! Antonia wordt goed weggestuurd over de rechterkant. Zijn voorzet krijgt het laatste zetje van Hendriks: 1-0 voor de thuisploeg!
35'
Ritzmaier probeert het eens van afstand, maar zijn schot gaat een flink stuk over.
34'
Het goede nieuws komt elders uit de provincie voor deze twee ploegen: twee doelpunten van Samuel Armenteros zorgen ervoor dat Roda toch niet met de volle winst gaat lopen. In Deventer nog altijd weinig goeds - ADO springt slordig om met het balbezit.
31'
Spel ligt weer stil, opnieuw botste Fernandez met Ritzmaier. Opnieuw staat Fernandez toch weer op.
28'
Duits komt al duikend bij de bal, maar Šetkus keert zijn inzet. Aardige mogelijkheid voor de aanvoerder!
27'
Deventer wordt geteisterd door winterse neerslag. Helaas kan het publiek zich nog niet warmen aan wat het op het veld ziet - dat is nog niet verheffend.
24'
Nu even blessurebehandeling voor Fernandez, maar ook hij lijkt de strijd te kunnen hervatten.
23'
Vrije trap van Ritzmaier komt via een Haags been tot aan Hendriks, maar zijn schot eindigt ook weer op een Haags been.
21'
Twintig minuten gespeeld in Deventer, het is nog geen spectaculaire wedstrijd. Wanneer eindigt het aftasten?
18'
Fernandez krijgt de bal in de zestien, maar de spits kan de bal niet controleren: kans verkeken. Eerste echte dreiging van de bezoekers.
17'
We voetballen weer nadat het spel even stillag omdat Groenbast aan een blessure behandeld moest worden.
14'
Het nieuws uit Almelo is voor beide ploegen ongunstig. Concurrent Roda JC staat met nog een kwartier op de klok op 0-2 en lijkt op een cruciale driepunter af te stevenen.
12'
Voorzet vanaf rechts belandt bij Crowley, maar die kan geen gevaar teweegbrengen met een geblokt schot.
11'
ADO probeert zich stilletjes wat vaker te melden, maar slaagt er tot nu toe niet in gevaarlijk te worden.
7'
Grote kans voor Hendriks! Knap vrijgespeeld door Antonia, maar oog in oog met Šetkus mikt de spits over het doel.
6'
Vrije trap vanaf links levert uiteindelijk niets op voor de thuisploeg. Duits appelleert voor een corner, maar vindt geen gehoor.
3'
Go Ahead wil vanaf het begin meteen aanvallen, maar tot nu toe levert dat geen resultaat op.
1'
Aanvang wedstrijd Scheidsrechter Janssen heeft het startsein gegeven, we zijn begonnen!

De opstellingen van beide ploegen bieden niet al te veel verrassingen. Het meest opzienbarende is dat Dion Malone terug is bij ADO Den Haag na langdurig blessureleed. Bij Go Ahead speelt Sam Hendriks in de spits omdat Leon de Kogel nog altijd niet wedstrijdfit is. Leuk is verder dat de beide huurlingen, Randy Wolters en Ludcinio Marengo, allebei in de basis starten tegen hun eigenlijke werkgever. Verder is boeiend dat ADO met Aaron Meijers en Mike Havenaar twee dragende spelers terug op de bank heeft, waar er bij Go Ahead met nieuweling Lum Rexhepi en jeugdspelers Patrick Maneschijn en Givan Werkhoven drie nieuwe namen tussen de wisselspelers zitten. Over ruim een half uur gaan we beginnen in Deventer. Tot die tijd zullen beide ploegen met een schuin oog de verrichtingen in Almelo volgen, waar concurrent Roda JC het opneemt tegen Heracles.

Degradatiekrakers leveren normaal al grote hoeveelheden gespreksstof op, maar deze wedstrijd zit helemaal boordevol thematiek. In de Adelaarshorst stuit hekkensluiter Go Ahead Eagles op nummer zestien ADO Den Haag. Een wedstrijd die behalve de strijd om lijfsbehoud ook in het teken staat van oude bekenden, nieuwe spelers en nieuwe trainers. Jan Willem Spaans zal u op de hoogte houden van de verhandelingen in Deventer, die om 19:45 van start gaan.

Go Ahead wil nu ook thuis punten halen
De vier wedstrijden na de winterstop leverde de ploeg van Hans de Koning vier punten op. Gek genoeg werden die allemaal op verplaatsing in de wacht gesleept. De wedstrijd tegen ADO zal een uitgelezen kans zijn om ook in thuiswedstrijden eens de volle buit te halen. Daarbij zal het niet de beschikking hebben over Elvis Manu, nadat hij verleden week tijdens de eerste uitoverwinning, bij NEC, een wel erg dubieuze tweede gele kaart kreeg. Zijn vervanger zal Ludcinio Marengo zijn en dat is een huurling van uitgerekend ADO. Achterin kan de ploeg beschikken over Lum Rexhepi, een nieuweling centraal achterin. Hij is op tijd speelgerechtigd verklaard en zit dan ook in de wedstrijdselectie.

Kan Groenendijk ommekeer teweegbrengen?
Het leek in augustus allemaal zo mooi. ADO opende de competitie met een 3-0 zeg op Go Ahead en stond eind augustus zelfs bovenaan. Sinds die maand won de club echter nog maar één keer en daarmee staat het nu zestiende. Željko Petrović moest dat deze week met zijn baan bekopen, vanaf nu zwaait Alfons Groenendijk de scepter in de Hofstad. Met welke opstelling hij debuteert is nog niet duidelijk, maar het zit er dik in dat Randy Wolters, die op huurbasis juist uit Deventer kwam, in de basis start. Groenendijk gaf enkel prijs dat hij met buitenspelers zou gaan spelen en dat hij weer de beschikking heeft over het belangrijke tweetal Mike Havenaar en Aaron Meijers, die beiden vanaf de bank starten.

Met nog dertien wedstrijden te gaan is de spanning onderin de Eredivisie enorm. Go Ahead mag dan hekkensluiter zijn, één overwinning vanavond kan er zomaar voor zorgen dat de roodgele brigade het weekend zelfs als veertiende afsluiten zal. Als het debuut van een trainer, twee spelers die tegen hun oude club uitkomen, een mogelijke debutant en een van de meest sfeervolle stadions van Nederland nog niet genoeg voorpret bieden, zal een verbeten strijd om drie gouden punten de truc wel doen. Om kwart voor acht de aftrap, scheidsrechter zal Ed Janssen zijn.