12:30 uur
NEC Nijmegen
2:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Thomas Verhaar 17. / Schot met links
2 : 0 Torinfos in de Ticker Zakaria el Azzouzi 81. / Schot met rechts  (Loris Brogno)

90'
Sparta was ook na rust de sterkere partij. Toch lieten Verhaar, Dijkstra en Zakaria el Azzouzi het na om de 2-0 op het scorebord te zetten. Pas een kleine tien minuten voor rust gebeurde dat. Brogno controleerde de bal goed, gaf goed voor en El Azzouzi zorgde voor de beslissing.
90'
90'
Er komen drie minuten bij.
86'
De wedstrijd is gespeeld in Rotterdam. Sparta hield NEC lang in leven, maar nu de 2-0 op het scorebord staat is het gespeeld.
83'
Eerste wissel bij Sparta. Sanusi gaat naar de kant en zijn vervanger is Kenneth Dougall.
83'
Wissel in bij Sparta Rotterdam -> Kenneth Dougall
83'
Wissel uit bij Sparta Rotterdam -> Ryan Sanusi
82'
Gele kaart voor Wojciech Golla (NEC Nijmegen)
Golla is te laat en krijgt geel.
81'
Doelpunt voor Sparta Rotterdam, 2:0 door Zakaria el Azzouzi
Door is de beslissing. Goede controle bij Brogno en geeft de bal goed voor. En Zakaria el Azzouzi kan de bal binnen tikken.
80'
Nog tien minuten op de klok. Sparta is beter, maar houdt NEC in leven.
78'
Quincy Owusu-Abeyie krult de vrije trap net naast.
77'
Gele kaart voor Florian Pinteaux (Sparta Rotterdam)
De Spartaan krijgt geel voor protesteren.
77'
Gele kaart voor Dario Dumić (NEC Nijmegen)
Dario Dumić krijgt geel. Het is niet helemaal duidelijk waarom hij de kaart krijgt.
76'
Gele kaart voor Mart Dijkstra (Sparta Rotterdam)
Quincy Owusu-Abeyie wordt vastgehouden door Dijkstra en krijgt daardoor geel.
73'
De derde wissel bij NEC. Julian von Haacke is niet helemaal meer fit en gaat naar de kant. Zijn vervanger is Sam Lundholm.
73'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Sam Lundholm
73'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Julian von Haacke
71'
De Spartanen liggen op de grond. Van Moorsel en Sanusi worden hard geraakt.
69'
Gele kaart voor Quincy Owusu-Abeyie (NEC Nijmegen)
De aanvaller plant zijn hand in het gezicht van een tegenstander en krijgt geel.
68'
Sanusi haalt met rechts uit van zo'n 25 meter uit, zijn poging gaat naast.
66'
Sparta moet uitkijken. De Rotterdammers zijn de betere, ook na rust, maar de gemiste kansen kan de thuisploeg opbreken. Het schot van Fomitschow was een waarschuwing.
63'
Gele kaart voor Kévin Mayi (NEC Nijmegen)
In overleg met de grensrechter besluit scheidsrechter Ed Janssen Mayi terecht de gele kaart te geven. De NEC'er is te laat bij Loris Brogno en raakt de Spartaan vol.
60'
De lat!
Invaller André Fomitschow haalt heerlijk. Hij neemt de bal op de rand van de zestien op zijn slof en haalt verwoestend uit. De bal ploft tegen de onderkant van de lat. Pech voor NEC.
56'
Nu is het Dijkstra met een poging. Wederom is Delle een sta-in-de-weg. Ook na rust is Sparta de bovenliggende partij.
54'
Daar was alweer Verhaar. Uit de draai neemt hij het NEC-doel onder vuur, maar Delle kan de bal pakken.
52'
Bikel stapt op de bal en lijkt nier meer helemaal fit. De vraag is of de middenvelder de wedstrijd kan uitspelen of dat NEC al vroeg in de tweede helft de laatste wissel moet gebruiken.
50'
Al vijf minuten onderweg in de tweede helft. Sparta nog steeds met de bal en NEC die loert.
48'
Gele kaart voor Janio Bikel (NEC Nijmegen)
Bikel is te laat bij Sanusi en raakt de Spartaan op zijn enkel. Dat levert hem geel op.
46'
De bal rolt weer in Rotterdam. Peter Hyballa heeft ingegrepen. Heinloth, die geen grip kreeg op Verhaar, gaat naar de kant. Zijn vervanger is Fomitschow. En ook Taiwo Awoniyi zien we niet meer terug na rust. Voor hem in de plek speelt Reagy Ofosu. Het lijkt erop dat Hyballa het eerst achterin goed willen hebben staan.
46'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Reagy Ofosu
46'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Taiwo Awoniyi
46'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> André Fomitschow
46'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Michael Heinloth
46'
45'
Halverwege staat Sparta terecht op een 1-0 voorsprong. De Spartanen waren in de eerste helft de betere ploeg. Na ruim een kwartier spelen kwam de thuisploeg op voorsprong. Thomas Verhaar stond vrij bij de voorzet van Dumfries en kon binnen schieten. Vervolgens liet Sparta na om verder afstand te nemen. NEC was één keer gevaarlijk toen Julian van Haacke voorlangs schoot.
45'
45'
Verhaar krult de vrije trap over de lat.
44'
Sparta mag nog een vrije trap nemen nadat Dumić te overtreding maakt.
43'
We gaan richting de rust toe. Kan Sparta de voorsprong nog verdubbelen of is het NEC die de gelijkmaker forceert?
40'
Dat had de 2-0 moeten zijn
Verhaar stuurt Zakaria el Azzouzi weg. De spits komt oog in oog met Delle, maar de doelman redt. De rebound is niet besteed aan Sanusi.
38'
Daar is NEC dichtbij de 1-1! Van Haacke schiet de bal, het zit tussen een schot op doel en een voorzet in, waardoor de bal voorlangs gaat.
36'
Goede actie van Zakaria el Azzouzi en passeert op de achterlijn zijn directe tegenstander, maar vindt dan Delle op zijn pad. Wel een hoekschop.
35'
Nu langdurig balbezit voor NEC, maar de bezoekers komen er niet door heen. Bij Breinburg loopt de aanval vast.
32'
Wat leven van NEC. Bikel probeert het van zo'n 35 meter, maar de bal rolt naast.
31'
Het spel ligt even stil omdat Van Moorsel op de grond blijft liggen. De Spartaan lijkt te zijn geraakt op zijn hoofd.
30'
Een schot van Zakaria el Azzouzi kan gepakt worden door Delle. Het lijkt wachten op de 2-0...
28'
Sparta is momenteel heer en meester op Het Kasteel. De thuisploeg kan makkelijk voetballen en domineert de wedstrijd.
25'
Hoekschop voor Sparta. De bal is te kort en kan makkelijk weggehaald worden.
22'
Gele kaart voor Ryan Sanusi (Sparta Rotterdam)
Sanusi met de harde tackle op Dumić en krijgt daarvoor de eerste gele kaart van de wedstrijd.
21'
Verhaar laat weer zijn klasse zien. Hij trekt naar binnen en haalt hard uit. Doelman Delle bokst de bal uit het doel.
19'
Zo is de eerste beste kans direct raak voor Sparta.
17'
Doelpunt voor Sparta Rotterdam, 1:0 door Thomas Verhaar
Zijn eerste basisplaats van het seizoen en Verhaar scoort direct. Een voorzet van Dumfries komt terecht bij Verhaar, die even van kant is gewisseld. Hij controleert de bal en schiet met links beheerst binnen.
16'
Sparta heeft het meeste balbezit, maar NEC geeft goed tegenstand in de openingsfase.
12'
Een lekker schot van Verhaar. Hij trekt naar binnen en haalt van zo'n twintig uit. De bal gaat een metertje over.
10'
Een open begin van de wedstrijd. Het is nog wachten op de eerste grote kans.
6'
Sparta probeert NEC vroeg onder druk te zetten en die tactiek leverde al een paar keer balbezit op.
3'
Dumfries gaat mee naar voren, maar zijn voorzet kan makkelijk weggehaald worden door NEC.
1'
NEC heeft afgetrapt. De wedstrijd is begonnen in Rotterdam.
1'
Opstellingen:
Alex Pastoor start met Thomas Verhaar in de basis. De beste speler van de Jupiler League van vorig jaar is de vervanger van de geblesseerde Craig Goodwin. Nog een wijziging aan de kant van Sparta. Stijn Spierings begint op de bank en zijn vervanger is Paco van Moorsel.

Ook bij NEC twee wijzigingen. Julian von Haacke is terug van zijn schorsing. Dat betekent dat Reagy Ofosu een plek op de bank mag zoeken tegen Sparta. Net als André Fomitschow. De linksback is zijn basisplek kwijt en wordt vervangen door Michael Heinloth

Het is zondagmiddag en welkom bij de liveticker Sparta Rotterdam – NEC Nijmegen. De Rotterdammers staan na vijf wedstrijden op een keurige negende plek. De club uit Nijmegen op plaats twaalf, slechts twee punten minder dan de tegenstander van vandaag. Mijn naam is Ilona van der Werf en ik zorg er voor dat je niets van dit duel hoeft te missen. De aftrap is om half één en een uur voor aanvang zijn de opstellingen onder het kopje wedstrijddetails te vinden.

Redelijk uit de startblokken
Met zeven punten uit vijf wedstrijden kent de kampioen van de Jupiler League een redelijke start van het Eredivisie-seizoen. De eerste wedstrijd op Het Kasteel ging met 1-3 verloren tegen Ajax, maar daarna volgden twee overwinningen op PEC Zwolle en GO Ahead Eagles. Het geplaagde FC Twente bleek in de Grolsch Veste een maatje te groot. En vorige week pakten de Rotterdammers een knap punt op bezoek bij FC Groningen. Spits Zakaria El Azzouzi was verantwoordelijk voor de gelijkmaker.

En nu wacht NEC op Het Kasteel, de oude club van trainer Alex Pastoor. De hoofdtrainer van Sparta heeft geen rancune richting zijn oude club. "Dat ligt allemaal in het verleden, maar ik wil wel graag winnen", vertelde Pastoor voor de camera van RTV Rijnmond. "Ik vond niet dat NEC open huis hield tegen PSV, maar ze gaven PSV te veel ruimte. Ik weet niet of NEC zich zal aanpassen aan ons. Er zijn diverse scenario’s mogelijk en het is aan mijn spelers om aan het begin van de wedstrijd de situatie te herkennen en daarop te reageren."

"Al het andere is dromerij"
NEC had het vorige week zwaar tegen de regerend landskampioen. Binnen een half uur stonden de Nijmegenaren met 0-4 achter in eigen huis. Trainer Peter Hyballa hoopt dat zijn publiek begrijpt dat zo’n nederlaag kan gebeuren. "PSV is natuurlijk een Champions League-team. Dat is niet ons niveau. Je kan de doelpunten alleen niet zo makkelijk weggeven. We waren niet eens zo slecht aan de bal en de tactiek was ook redelijk, maar na 3-0 moet je zeggen, nu niet meer. En dan wordt het 4-0, klaar." De hoofdtrainer wilde daarom niet te lang stil staan bij de nederlaag: "Het gaat bij ons alleen om handhaving. Al het andere is dromerij."

En nu moeten de Nijmegenaren op bezoek bij Sparta. Een lastige wedstrijd voor NEC. De laatste overwinning op Het Kasteel was acht jaar geleden. Destijds zorgden Saidi Ntibazonkiza en Youssef El Akchaoui voor twee Nijmeegse treffers in het met 0-2 gewonnen duel. De laatste ontmoeting tussen de laatste twee kampioenen van de Jupiler League eindigde in 2-2. De club uit Nijmegen gaf een 0-2 voorsprong uit handen. Sparta scoorde toen beide treffers in de laatste minuten van de wedstrijd.

Om half één zal scheidsrechter Ed Janssen de wedstrijd laten beginnen. Zorg dat je het niet mist!