PSV Zondag, 18. September 2016
14:30 uur
Feyenoord
0:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Eric Botteghin 82. / Schot met rechts  (Bilal Başaçıkoğlu)

90'
De tweede helft begon in een moordend tempo. Het spel golfde op en neer en beide ploegen maakten aanspraak op de openingstreffer. Davy Pröpper was met een afstandsschot dichtbij een treffer, maar Jones redde goed. Aan de andere kant had Tonny Vilhena teveel tijd nodig om zijn schot op doel te krijgen. Gaston Pereiro moest PSV op voorsprong brengen van dichtbij, maar Jones was weer een sta in de weg. Een minuut later viel de treffer wel aan de andere kant. Eric Botteghin tekende tien minuten voor tijd voor de winnende treffer.
90'
90'
De extra tijd bedraagt drie minuten.
89'
De tijd begint nu echt te dringen voor PSV. Wat kunnen ze nog in de slotminuten?
85'
De laatste wissel van PSV is een feit. Verdediger Jetro Willems wordt door Cocu naar de kant gehaald. Aanvaller Florian Jozefzoon is zijn vervanger.
85'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Florian Jozefzoon
85'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Jetro Willems
82'
Doelpunt voor Feyenoord, 0:1 door Eric Botteghin
Waar Pereiro het voor PSV nalaat om te scoren, doet Eric Botteghin dat wel voor de Rotterdammers. Een corner vanaf rechts wordt door iedereen gemist. Botteghin krijgt de bal voor de voeten, denkt niet na en haalt hard met rechts uit.
81'
Pereiro moet scoren!
Wat een enorme kans voor Gaston Pereiro. De aanvaller van PSV krijgt plots de bal voor de voeten binnen vijf meter van de goal. De buitenspeler wil de bal met buitenkant links in de hoek schieten, maar Jones redt keurig.
80'
Tweede wissel aan de kant van Feyenoord. Nicolai Jørgensen gaat naar de kant, een andere spits komt voor hem in de plaats.
80'
Wissel in bij Feyenoord -> Michiel Kramer
80'
Wissel uit bij Feyenoord -> Nicolai Jørgensen
78'
Feyenoord komt nu wel meer onder druk te staan van PSV. Het publiek gaat achter de thuisploeg staan.
74'
Gele kaart voor Eric Botteghin (Feyenoord)
Steven Bergwijn trekt naar binnen en gaat op Feyenoord-verdediger Botteghin af. De Braziliaan zet een blok waardoor Bergwijn ten val komt. Terecht geel voor de verdediger.
73'
Het tempo is in de laatste minuten aardig naar beneden gegaan. Het spel ligt vaak stil en ook de wissels volgen elkaar steeds op, waardoor het spel langer stil ligt.
71'
Ook de volgende wissel aan de kant van PSV heeft plaatsgevonden. Bart Ramselaar komt in de ploeg voor Andrés Guardado.
71'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Bart Ramselaar
71'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Andrés Guardado
68'
Steven Bergwijn is in de ploeg gekomen voor Luciano Narsingh.
68'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Steven Bergwijn
68'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Luciano Narsingh
67'
De Feyenoorders claimden een penalty bij de vorige kans van Vilhena. Ook Giovanni van Bronckhorst zag er een strafschop in. Scheidsrechter Blom legt nog even uit hoe hij het beoordeelde.
67'
Vilhena heeft teveel tijd nodig!
Prima aanval van Feyenoord er wordt kort gecombineerd rond de zestien van de Eindhovenaren. Vilhena krijgt de bal in de zestien, dan duurt het te lang en komt de middenvelder niet tot een goed schot.
66'
Kuyt wordt nog altijd uitgefloten door het Eindhovense publiek. Heeft alles te maken met de gele kaart die hij in de eerste helft opliep.
63'
Daar is de eerste wissel van de wedstrijd. Een teleurgestelde Steven Berghuis loopt langzaam naar de kant. Hij wordt vervangen door Bilal Başaçıkoğlu.
63'
Wissel in bij Feyenoord -> Bilal Başaçıkoğlu
63'
Wissel uit bij Feyenoord -> Steven Berghuis
62'
Gele kaart voor Tonny Vilhena (Feyenoord)
De tweede gele kaart van de wedstrijd is ook voor een Feyenoord. Tonny Vilhena gaat op de bon, nadat hij bovenop de voet gaat staan van Andrés Guardado. Terecht geel.
60'
De tweede helft is al vele malen interessanter dan de eerste helft. Het spelbeeld gaat op en neer en het tempo lijkt ook de lucht in te zijn gegaan.
55'
Nu ook aan de andere kant een corner. Deze bal komt wel goed voor de pot, waar Dirk Kuyt komt ingelopen. Hij kopt de bal richting de verre hoek, maar de bal wordt bij de tweede paal weggekopt door Guardado.
53'
PSV krijgt een corner, maar die wordt goed weggebokst door Feyenoord-goalie Brad Jones. De bal gaat in de richting van Santiago Arias die de bal ineens op de pantoffel neemt, maar hij vindt Botteghin op zijn weg.
52'
Opnieuw krijgt Pröpper de mogelijkheid om uit te halen. Ditmaal probeert de middenvelder het met de buitenkant, maar mist het schot richting en snelheid.
49'
Pröpper haalt uit!
PSV kan weer aan een nieuwe aanval gaan bouwen na een razendsnelle omschakeling. Davy Pröpper komt na een mooi hakje van Luuk de Jong in balbezit en besluit van afstand te schieten. Er zit lastige draai in de bal, maar Jones kan de bal naar de zijkant boksen.
47'
De eerste kans van de tweede helft is ook een feit. Narsingh breekt door aan de rechterkant. Geeft de bal laag voor en Luuk de Jong kan zijn voet tegen de bal zetten. Jones staat goed opgesteld en ziet de bal recht op hem afkomen.
46'
Nicolai Jørgensen trapt af voor de tweede helft. Gaan we nog een winnaar zien vanmiddag?
46'
45'
PSV was in de openingsfase van het duel beter. De thuisploeg had meer balbezit en creëerde meer kansen dan de tegenstander. Halverwege de eerste helft kwam ook Feyenoord beter in het spel. Beide ploegen kregen één grote kans, maar zowel Narsingh als Nicolai Jørgensen wisten de doelman van de tegenstander niet te verschalken. Een onderhoudende eerste helft tot dusver in Eindhoven.
45'
45'
Er komt één minuut aan blessuretijd bij.
40'
Héctor Moreno blijft in de zestien van Feyenoord liggen. De centrale verdediger is tijdens een duel met Eric Botteghin naar de grond gegaan. Blom legt het spel stil zodat de Mexicaan verzorgd kan worden.
37'
Gele kaart voor Dirk Kuyt (Feyenoord)
De eerste gele kaart is voor de aanvoerder van Feyenoord. PSV kan snel ontsnappen met Willems aan de bal. Kuyt is te laat en zet nog een sliding in. Hij trekt zijn benen wel terug, maar Willems gaat naar de grond. Blom laat eerst doorspelen, maar geeft daarna alsnog een gele kaart.
35'
De kans voor Feyenoord!
Nicolai Jørgensen wordt vrijgespeeld door Kuyt, die de bal prachtig binnendoor snijdt. Jørgensen staat daardoor oog in oog met doelman Jeroen Zoet, maar Willems komt met een formidabele sliding en tikt zodoende de bal weg voor de voeten van de aanvaller. Daar had Jørgensen meer mee moeten doen.
34'
Nog ruim tien minuten te gaan in de eerste helft. Het is nog niet de eerste helft waar iedereen op had gehoopt. Nog niet veel kansen geweest.
31'
Prima onderschepping van Narsingh, die snel kan omschakelen en een aanval kan opzetten. Omdat Luuk de Jong buitenspel staat, moet Narsingh voor eigen succes gaan, maar hij komt Kongolo niet voorbij.
29'
De kans voor Narsingh!
Een mooie uitgespeelde aanval van PSV. De bal wordt telkens met één keer raken overgespeeld. Narsingh krijgt de bal op rechts van Hendrix, dribbelt de zestien in en haalt dan hard uit. Jones kan de bal nog keren.
27'
Willems met een gemakkelijke kopbal. PSV verdient een vrije trap, die door Guardado de zestien wordt ingeschoten. Willems wint het kopduel, maar zijn kopbal is niet goed genoeg.
24'
Prachtige lange bal vanaf de middellijn afkomstig van Guardado. De bal gaat over de defensie van Feyenoord heen, in de loop van Narsingh, maar die kan de bal niet goed genoeg controleren.
23'
Kans voor PSV. Een goede voorzet vanaf rechts komt Luuk de Jong voor zijn tegenstander en kopt de bal van dichtbij een halve meter naast het doel van Brad Jones. Het is de eerste grote kans van de wedstrijd.
20'
Feyenoord komt wel beter in de wedstrijd. Toornstra komt aan de rechterkant van het veld in balbezit en kan een voorzet afleveren. Nicolas Isimat-Mirin let goed op en werkt de bal weg voordat Nicolai Jørgensen erbij kan komen.
18'
Nog niet heel veel spektakel in de deze eerste topper van het voetbalseizoen. PSV is de betere en heeft het meeste balbezit.
15'
Steven Berghuis gaat een kopduel aan, maar komt dan niet lekker terecht. De aanvaller grijpt naar zijn rug en moet verzorgd worden.
13'
Leep balletje van Kuyt over de defensie heen van PSV. Nicolai Jørgensen maakt zich los van zijn tegenstander en gaat op de bal af, maar Jeroen Zoet is op tijd uit zijn doel en plukt de bal weg.
9'
Kongolo legt Pereiro neer op een gevaarlijke plek. De bal ligt op de rand van de zestien, ideaal voor een linkspoot. Willems gaat de bal nemen en schiet de bal net over het doel heen.
7'
Weer een kansje voor PSV. Andrés Guardado kan ver komen oplopen en besluit dan de bal met links op doel te schieten. Die bal gaat ruim voorlangs, maar het is opvallend hoe Guardado zo ver kon komen.
5'
Prima dieptepass van Karsdorp richting Kuyt. De voorzet van Kuyt gaat via verdediger over de achterlijn en een corner blijft staan. De bal wordt voor geslingerd door Berghuis en Kuyt kan zijn hoofd er bijna tegenaan zetten.
4'
Het gaat in de openingsminuten vooral over links. Nu draait Willems wel heel gemakkelijk weg bij tegenstander Berghuis, maar de voorzet die daarna komt is niet goed.
2'
Daar is de eerste bal op doel. Aan de linkerkant komt nu Hendrix door. Met zijn linker lepelt hij de bal op het hoofd van Luuk de Jong, maar die staat ver van het doel af, waardoor de bal weinig snelheid meekrijgt. De bal belandt op het dak van het doel.
1'
PSV zet gelijk druk. Willems vindt Pereiro aan de zijkant, die legt de bal hoog voor. Feyenoord verdediger Eric Botteghin kopt niet goed weg zodat Jetro Willems een herkansing krijgt, maar de bal gaat over iedereen heen.
1'
Gastón Pereiro heeft de bal voor het eerst in beweging gebracht. Veel plezier met het volgen van deze wedstrijd.
1'
De handen zijn geschud. Dirk Kuyt wint namens Feyenoord de toss. Zij kiezen kant, dat betekent dat PSV straks mag gaan aftrappen.
De strafschoppen blijven een thema bij PSV. In aanloop van de wedstrijd van vanmiddag meldde Phillip Cocu dat Gastón Pereiro nu de nummer één op de lijst staat. Pröpper daarachter.
Na de midweekse wedstrijden in Europees verband, treden Feyenoord en PSV tegen elkaar aan. Bij Feyenoord geen wijzigingen ten opzichte van de met 1-0 gewonnen wedstrijd tegen Manchester United. Kongolo staat daarom weer op de linksback positie. PSV-trainer Philip Cocu heeft zijn elftal wel aangepast. Tegen Atlético Madrid kwam PSV dinsdag in actie met vijf verdedigers, vanmiddag zijn dat er weer vier. Daniel Schwaab is naar de bank verwezen en Gastón Pereiro krijgt een basisplaats. Verder heeft Cocu ook Arias de voorkeur gegeven boven Brenet.
De eerste, echte kraker van het seizoen staat vanmiddag op het programma. PSV ontvangt in Eindhoven Feyenoord in een duel tussen de nummer één en twee van de ranglijst. De bal zal om 14.30 uur voor het eerst in beweging worden gebracht. De opstellingen zullen een uur van te voren bekend worden. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Kevin Blom.

Feyenoord is de lijstaanvoerder van de Eredivisie. De ploeg uit Rotterdam behaalde het maximale aantal punten uit de eerste vijf duels. PSV, de nummer twee, verloor nog niet, maar verspeelde thuis tegen FC Groningen wel twee punten. In eigen huis kwamen de Eindhovenaren niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Vandaag dus de eerste echte test tussen twee topploegen.

Zowel PSV als Feyenoord kwamen deze week ook al in actie in Europees verband. PSV het dinsdagavond op tegen Atlético Madrid. In Eindhoven kwam PSV vlak voor rust met 0-1 achter door een doelpunt van Saúl. Twee minuten later kon Andrés Guardado wat terug doen voor de Eindhovenaren, maar zijn strafschop werd niet tot doelpunt gepromoveerd. PSV verloor dus in aanloop van deze topper in de Eredivisie

Bij Feyenoord was het een heel ander verhaal. De Rotterdammers ontvingen in de eigen Kuip het grote Manchester United van José Mourinho. Vooraf was bekend dat Mourinho enkele spelers zou sparen. Zodoende reisde Wayne Rooney niet mee naar Nederland en kregen spelers als Zlatan Ibrahimović en Ashley Young rust en begonnen op de bank. Toch moesten zij later invallen omdat Feyenoord op 1-0 voorsprong was gekomen door een doelpunt van Vilhena. Na ijzersterk verdedigen werd dat ook de einduitslag.

PSV kan vanmiddag niet beschikken over Jurgen Locadia. De aanvaller is voorlopig nog wel even uit de running. Feyenoord mist keepers Kenneth Vermeer en Warner Hahn, waardoor Brad Jones weer onder de lat plaatsneemt. Ook Eljero Elia is nog niet van de partij.