19:45 uur
ADO Den Haag
1:2
1 : 0 Torinfos in de Ticker Ricky van Wolfswinkel 22. / Schot met rechts
1 : 1 Torinfos in de Ticker Gervane Kastaneer 31. / Schot met links  (Wilfried Kanon)
1 : 2 Torinfos in de Ticker Gervane Kastaneer 61. / Schot met rechts  (Aaron Meijers)

90'
In de tweede helft ging Vitesse op jacht naar de volle buit. Nathan en Baker lieten echter na hun ploeg op een 2-1 voorsprong te zetten. Doelman Šetkus hield zijn doel in de tweede helft schoon. Aan de overkant was het wel raak. Kastaneer maakte zijn tweede op aangeven van Meijers. Duplan en invaller Van der Heijden kregen daarna nog goede kansen om de score uit te bouwen, maar dat lukte niet. Een slotoffensief van Vitesse werd in de kiem gesmoord.
90'
90'
Gele kaart voor Arnold Kruiswijk (Vitesse)
Kruiswijk gaat nog even hard door en ontvangt een gele kaart van arbiter Blom.
90'
De extra speeltijd van de tweede helft bedraagt tenminste drie minuten.
90'
Room is te laat! Invaller Van der Heijden waagt het erop van ver buiten de zestien. Zijn poging hobbelt rakelings naast. Wel een hoekschop voor ADO Den Haag.
89'
Oud-speler van Vitesse Havenaar verlaat ook het veld. Hij wordt voor de laatste paar minuten vervangen door jongeling Van der Heijden.
89'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Dennis van der Heijden
89'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Mike Havenaar
87'
De derde wissel aan de kant van Vitesse. De ongelukkig spelende Baker wordt vervangen door Osman. Wat kan Vitesse nog in de slotfase?
87'
Wissel in bij Vitesse -> Mohammed Osman
87'
Wissel uit bij Vitesse -> Lewis Baker
83'
Kastaneer is leeg en de doelpuntenmaker mag naar de kant. Voor de laatste tien minuten wordt hij vervangen door Marengo.
83'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Ludcinio Marengo
83'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Gervane Kastaneer
81'
Daar is Jansen meteen! De middenvelder ziet plots de bal voor zijn voeten, maar schiet via een Vitesse-verdediger net naast.
79'
De eerste wissel aan de kant van de bezoekers. De onzichtbare Schaken verlaat het veld voor Jansen. Hij gaat op het middenveld spelen, Duplan verhuist naar de voorhoede.
79'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Kevin Jansen
79'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Ruben Schaken
76'
Duplan mag vrij uithalen vanaf de rand van de zestien. De Fransman schiet recht op doelman Room.
72'
Weer een redding van Šetkus. Baker schiet met een vervelende stuit op doel, maar de nieuwe doelman van ADO Den Haag behoudt de voorsprong voor zijn ploeg.
71'
De poging van Baker gaat via de muur van ADO naast het doel. Hoekschop wordt weggewerkt door de bezoekers.
70'
Overtreding op Baker vlakbij de zestien van ADO. De middenvelder staat zelf achter de bal.
67'
Rashica dolt met San Román en haalt hard uit. Šetkus ranselt de bal uit de korte hoek. Vitesse gaat op jacht naar de gelijkmaker.
66'
Het wordt wat onvriendelijk in Arnhem. Kruiswijk gaat in conflict met Duplan en San Román. Blom houdt de kaarten op zak.
62'
Direct na de goal een dubbele wissel aan de kant van Vitesse. Qazaishvili en Nathan moeten plaatsmaken voor jongelingen Zhang en Van Bergen.
62'
Wissel in bij Vitesse -> Mitchell van Bergen
62'
Wissel uit bij Vitesse -> Nathan
62'
Wissel in bij Vitesse -> Yuning Zhang
62'
Wissel uit bij Vitesse -> Valeri Qazaishvili
61'
Doelpunt voor ADO Den Haag, 1:2 door Gervane Kastaneer
Gervane Kastaneer is de naam! Meijers zet de buitenspeler alleen voor Room en voor de tweede keer vanavond vindt Kastaneer het net. 1-2!
59'
Gele kaart voor Édouard Duplan (ADO Den Haag)
De eerste gele kaart is voor Duplan. De middenvelder is te laat bij Kashia en gaat in het boekje van scheidsrechter Blom.
57'
Baker nu wel met een goede poging van ver. De middenvelder van Vitesse zit nog niet lekker in de wedstrijd, maar haalt ineens goed uit. Šetkus kan de bal naast laten gaan.
53'
Grote kans voor Vitesse! Nathan mag tot twee keer toe uithalen in de zestien van ADO. Doelman Šetkus heeft twee katachtige reddingen in huis. Het blijft 1-1!
50'
Het eerste wapenfeit in de tweede helft is voor Vitesse. Nakamba speelt Baker in, die een afzwaaier produceert.
46'
De tweede helft is van start gegaan. Nog geen wissels bij een 1-1 tussenstand.
46'
45'
Een leuke eerste helft in Arnhem! Vitesse pakte in eigen huis vrijwel direct het initiatief. Via Van Wolfswinkel en tot twee keer toe Rashica was de thuisploeg dicht bij de openingstreffer. Uiteindelijk schoot Van Wolfswinkel Vitesse in de 22e minuut op een verdiende 1-0 voorsprong. Daarna dacht de ploeg van trainer Fraser op zoek te gaan naar de 2-0. Het werd echter 1-1. Kanon bracht Kastaneer in stelling. De buitenspeler schoot met links prima binnen.
45'
43'
Nathan heeft pijn na een overtreding van Trybull. Vrije trap voor Vitesse wordt weggehaald door de verdediging van ADO Den Haag.
38'
Nathan met een dribbel richting de zestien. Uiteindelijk besluit de buitenspeler maar eens uit te halen. Zijn poging wordt gekraakt, de hoekschop levert niets op voor Vitesse.
34'
Duplan met een vrije trap op het hoofd van Havenaar. De spits krijgt de bal richting het doel van Room, die echter geen probleem heeft met de kopbal.
31'
Doelpunt voor ADO Den Haag, 1:1 door Gervane Kastaneer
En toen stond het zomaar 1-1! Kanon met de voorzet en Kastaneer schiet met links raak. Tegen de verhouding in, maar daar zullen ze in Den Haag maling aan hebben!
30'
Toch weer een keertje ADO Den Haag. Kastaneer krijgt bal onder druk toch voor het doel, waar doelman Room de bal eenvoudig uit de lucht plukt.
28'
Kashia vindt Van Wolfswinkel die de bal met de borst klaar legt voor Qazaishvili. De middenvelder raakt de bal niet goed en schiet ruim over.
26'
ADO Den Haag is even de kluts kwijt. Nu snelt Qazaishvili aan de linkerkant aan iedereen voorbij. Zijn voorzet wordt door Van Wolfswinkel naast gegleden.
22'
Doelpunt voor Vitesse, 1:0 door Ricky van Wolfswinkel
Daar is ie weer! Ricky van Wolfswinkel heeft een rebound nodig, maar schiet Vitesse wel van dichtbij op 1-0!
21'
Nathan fopt San Román en de Argentijn trekt aan de noodrem. De vrije trap van Baker wordt ternauwernood gestopt door Šetkus.
17'
José San Román wederom met een prima voorzet. Kastaneer knikt de bal richting het Vitesse-doel en dwingt Room tot een redding. De hoekschop wordt door de thuisploeg onschadelijk gemaakt.
14'
ADO Den Haag meldt zich op de helft van Vitesse. Duplan neemt een vrije trap waar Kanon en Havenaar niet bij kunnen.
12'
Van der Werff met een lange bal op Van Wolfswinkel, die de bal ineens op zijn pantoffel neemt. De spits vindt het zijnet, maar Vitesse zet aan!
11'
Weer een schot van Rashica. De buitenspeler heeft er zin in, maar dit keer wordt zijn schot gekraakt door de defensie van ADO.
7'
Daar is de eerste kans voor Vitesse! Schaken verspeelt de bal op eigen helft en Rashica mag vrij uithalen. Doelman Šetkus maakt er een hoekschop van, die niets oplevert voor de thuisploeg.
5'
José San Román geeft voor, maar Mike Havenaar kan er niet bij. Room en Kashia komen in botsing en staan gelukkig allebei snel weer op.
4'
Maikel van der Werff stoomt vanaf zijn eigen helft naar de zestien van ADO Den Haag. De verdediger van Vitesse loopt zich vast op Tom Beugelsdijk.
1'
We zijn begonnen in Arnhem. Vitesse en ADO Den Haag gaan voor hun tweede overwinning van het seizoen!
1'
Het gezegde 'never change a winning team' gaat niet op voor Vitesse-trainer Henk Fraser. Hij zag zijn ploeg vorige week zaterdag ruim winnen bij Willem II (1-4), maar voert toch twee wijzigingen door. Kosuke Ota stond in Tilburg nog aan de aftrap, vanavond zal Arnold Kruiswijk echter op zijn plaats spelen. Ook is er geen basisplaats voor de zestienjarige Mitchell van Bergen. Het talent maakte vorige week indruk, maar moet toch plaatsmaken voor Milot Rashica. Hij is op tijd hersteld van een liesblessure.

Bij de bezoekers uit Den Haag ziet trainer Željko Petrović geen enkele reden om iets aan zijn elftal te veranderen. Vorige week werd Go Ahead Eagles verslagen door dezelfde elf spelers die vanavond ook aan de aftrap staan. Dat betekent onder meer dat Thomas Meißner en Tom Beugelsdijk het centrale duo vormen en Ruben Schaken, Gervane Kastaneer en Mike Havenaar de aanval voor hun rekening nemen.
Het is zaterdagavond en Vitesse en ADO Den Haag moeten voor de tweede keer dit seizoen aan de bak. Om 19:45 uur zullen beide ploegen in Arnhem aftrappen voor hun tweede duel. Zowel Vitesse als ADO Den Haag begon goed aan het nieuwe seizoen. De Arnhemmers wonnen met liefst 1-4 op bezoek bij Willem II terwijl de Hagenaars in eigen huis eenvoudig af wisten te rekenen met promovendus Go Ahead Eagles (3-0). Door de ruime zeges staan de teams op (voor wat het waard is) de tweede en derde plek. Alleen Feyenoord deed het beter tijdens de eerste speelronde.

Gevaarlijke spits
Vele ogen zullen zaterdagavond in het GelreDome gericht zijn op de spitsen van beide ploegen. Bij de thuisploeg is verloren zoon Ricky van Wolfswinkel terug na avonturen bij Sporting CP, Norwich City, AS Saint-Étienne en Real Betis. In het eerste duel liet Van Wolfswinkel direct van zich spreken door de openingstreffer voor zijn rekening te nemen. Aan de andere kant staat Mike Havenaar. De boomlange spits heeft een verleden bij Vitesse, maar speelt inmiddels bij tegenstander ADO Den Haag. Ook hij wist zich vorige week op het scorebord te werken. Tegen Go Ahead Eagles had Havenaar met twee goals een belangrijk aandeel in de 3-0 zege.

Weerzien voor Fraser
Voor Vitesse-trainer Henk Fraser is het een bijzonder duel in Arnhem. De trainer was de afgelopen twee seizoenen namelijk hoofdtrainer van ADO Den Haag. De komende twee jaar heeft hij echter een contract in Gelderland. Daar heeft hij de naar SC Cambuur vertrokken Rob Maas opgevolgd. Bij ADO Den Haag staat Željko Petrović sinds deze zomer voor de groep.

Het belooft in ieder geval een doelpuntrijk duel te worden in Arnhem. Vorig seizoen speelden beide ploegen ook tegen elkaar en twee keer eindigde de wedstrijd in 2-2. Scheidsrechter Kevin Blom zal om 19:45 uur het beginsignaal geven. Ongeveer een uur voor de wedstrijd zullen de opstellingen verschijnen onder het kopje wedstrijddetails.