Roda JC Kerkrade
2:2
1 : 0 Torinfos in de Ticker Kasper Dolberg 8. / Kopbal  (Davy Klaassen)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Adil Auassar 17. / Schot met links  (David Boysen)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Kasper Dolberg 44. / Schot met rechts  (Daley Sinkgraven)
2 : 2 Torinfos in de Ticker Tom Van Hyfte 90. / Kopbal  (Adil Auassar)

90'
Ajax riep het onheil over zichzelf af in de tweede helft. De Amsterdammers konden de kansen maar niet creëren om de marge te vergroten, waardoor Roda steeds meer het gevoel kreeg dat er een resultaat mee naar Kerkrade genomen kon worden. Op het moment dat niemand er meer rekening mee leek te houden, viel de gelijkmaker alsnog. In de blessuretijd had Roda er een onterechte vrije trap voor nodig, maar Tom van Hyfte pakte dat cadeautje met genoegen uit en bezorgde Ajax daarmee een grote domper.
90'
90'
Geel-rode kaart voor Frederic Ananou (Roda JC Kerkrade)
Ananou pakt hier een hele domme rode kaart. Hij gooit diep in de blessuretijd nog eens een bal weg om tijd te winnen, maar krijgt hiervoor wel een terechte (tweede) gele kaart.
90'
Doelpunt voor Roda JC Kerkrade, 2:2 door Tom Van Hyfte
Daar is de tegentreffer dan alsnog! Na de onterecht gegeven vrije trap, staat het achterin helemaal verkeerd bij Ajax. Bij de tweede paal kan Van Hyfte de bal helemaal vrij inkoppen.
90'
Gele kaart voor Davy Klaassen (AFC Ajax)
Klaassen is boos over het besluit, gooit de bal weg en krijgt ook geel.
90'
Gele kaart voor Jairo Riedewald (AFC Ajax)
Riedewald krijgt geel terwijl hij Van Peppen helemaal niet lijkt te raken. Een dubieuze beslissing.
90'
Roda speelt een variant, maar de poging van Ajagun mislukt hopeloos.
89'
Roda krijgt een vrije trap op een interessante positie. Is dit de kans die de bezoekers nodig hebben?
86'
De tijd begint nu wel te dringen voor Roda. Weten de Limburgers nog iets te forceren in de absolute slotfase?
83'
Met de laatste wissel heeft Bosz zijn hele voorhoede gewisseld vanavond. Opvallend.
82'
Wissel in bij AFC Ajax -> Mateo Cassierra
82'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Anwar El Ghazi
79'
De zege van Ajax is absoluut nog geen zekerheidje. De thuisploeg lijkt bijna niet meer te kunnen en Roda ruikt bloed. De bezoekers moeten daardoor wel meer ruimte weg gaan geven.
76'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Mitchel Paulissen
76'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> David Boysen
76'
Rosheuvel met de kans op 2-2! Dwars door het hart combineren Van Hyfte en Rosheuvel zich een weg naar het doel. De ruimte is klein, maar Roshuevel mikt slechts centimeters naast het doel.
72'
De eerste kans van Traoré in het shirt van Ajax! Dijks krijgt de bal ineens doorgespeeld van Younes. Op zijn beurt legt hij de bal ineens af op Traoré, die bij de eerste paal opduikt. De spits tikt de bal echter ruim naast, waardoor Van Leer niet in actie hoeft te komen op zijn inzet.
69'
Ajax wordt steeds slordiger. De thuisploeg weet de marge maar niet te verdubbelen en geeft Roda daarmee steeds meer hoop op een goede afloop via een scherpe counter.
67'
Om te voorkomen dat hij alsnog tegen zijn tweede gele kaart aanloopt, wisselt Anastasiou uit voorzorg Marcos Gullón.
66'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Farshad Noor
66'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Marcos Gullón
65'
Younes is dicht bij de derde van Ajax! Klaassen trekt op recht de bal perfect terug, naar de geheel vrijstaande Younes. De invaller schiet op zich niet slecht in, maar Brouwers staat goed op te letten en blokt het schot een stukje voor de lijn.
64'
Een spits voor een spits. Traoré komt de man van de twee treffers aflossen in de punt van de aanval.
63'
Wissel in bij AFC Ajax -> Bertrand Traoré
63'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Kasper Dolberg
60'
Younes met een knappe dribbel aan de linkerkant. Hij speelt Ananou eenvoudig uit en komt richting het midden goed uit met zijn rechterbeen. Zijn schot naar de verre hoek gaat maar nipt voorlangs.
58'
Marcos Gullón ontsnapt wederom aan rood. Eén van de twee Roda spslers met geel op zak, tikt de bal weg na een fluitsignaal. Nijhuis is niet van plan iemand hiervoor het veld af te sturen, maar geeft wel echt een allerlaatste waarschuwing.
58'
Door het inbrengen van Brouwers verhuist Ananou naar de rechtsback positie. Brouwers en Kum staan nu in het centrum.
57'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Roel Brouwers
57'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Martin Milec
53'
Na de rust is de wedstrijd voornamelijk slordig te noemen. Roda weet de bal wederom niet lang in de ploeg te houden, maar Ajax doet vooralsnog ook weinig goeds ermee.
51'
Klaassen is aan de linkerkant weg en heeft voor het doel vier ploeggenoten om te bedienen. De aanvoerder van de thuisploeg maakt echter de verkeerde keuze en speelt de bal bijna recht in de voeten van de Roda verdedigers.
49'
Gele kaart voor Frederic Ananou (Roda JC Kerkrade)
De enige manier waarop Ananou ervoor kan zorgen dat Dolberg er niet vandoor kan gaan, is door aan hem te gaan hangen. Ook deze kaart is terecht.
48'
Het eerste momentje van de tweede helft is een vrije trap voor Roda. Het is van ver, maar Boysen probeert het toch ineens. Hij raakt de bal alleen helemaal verkeerd en ziet deze richting de tweede ring vliegen.
47'
Younes maakt zijn rentree nadat hij is teruggekeerd van een blessure. Sinkgraven speelde niet slecht, maar de minuten worden vanavond dus eerlijk verdeeld aan de linkerkant.
46'
Wissel in bij AFC Ajax -> Amin Younes
46'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Daley Sinkgraven
46'
45'
Na een prima start leek het een eenvoudige avond voor Ajax te gaan worden, maar de ploeg maakt het zich in de eerste helft uiteindelijk toch onnodig lastig. Dolberg kopte na een kleine tien minuten eenvoudig de bal in een leeg doel, maar toen Roda na ruim een kwartier voor het eerst uit de schulp kroop, stond het direct weer gelijk. Ajax had het na de gelijkmaker lang lastig. De thuisploeg had veel de bal, maar wist de ruimtes niet te vinden. Totdat Dolberg vlak voor de rust op een knappe wijze zijn tweede van de avond maakte.
45'
44'
Doelpunt voor AFC Ajax, 2:1 door Kasper Dolberg
Een hele knappe goal van Dolberg! De spits komt bij een lage voorzet van Sinkgraven goed voor zijn man en tikt met zijn rechter de bal binnen voor de vernieuwde voorsprong.
41'
De wedstrijd vliegt richting de rust en Ajax heeft de opening nog altijd niet gevonden. Roda speelt niet goed, maar houdt de deur achterin vooralsnog wel gesloten.
38'
Een goede kans voor Sinkgraven, die uit de kluts de bal vlak voor Van Leer ineens voor zijn voeten ziet vallen. De linksbuiten schiet echter niet scherp genoeg in, waardoor de doelman met zijn linkervoet kan redden.
35'
Ajax voert de druk weer verder op. Na de gelijkmaker was de druk van de thuisploeg iets minder, maar de omsingeling van het strafschopgebied van Roda is weer begonnen.
32'
Ajax heeft in het eerste half uur maar liefst tachtig procent balbezit. Toch doen de Amsterdammers daar momenteel niet genoeg mee, gezien de tussenstand.
28'
Gudelj heeft zichzelf de vrije trap toegeëigend. Via de muur caramboleert de bal echter naast het Roda doel.
27'
Een minuut na zijn kaart maakt Marcos Gullón weer een overtreding. Nijhuis grijpt zijn spuitbus en laat de tweede gele kaart vooralsnog achterwege. Gullón moet wel oppassen nu.
26'
Gele kaart voor Marcos Gullón (Roda JC Kerkrade)
Marcos Gullón komt veel te laat met zijn tackle op het middenveld. Hij kan nooit meer bij de bal, maar raakt wel Gudelj vol in zijn sliding. Daarmee is hij de eerste speler vanavond die een kaart pakt.
25'
Een voorzichtige kopbal van Dolberg zet eindelijk Van Leer weer aan het werk. De bal is echter zachtjes en recht op de doelman af, en kan dan ook zonder probleem worden opgepikt.
22'
Roda is in het eerste kwart van de wedstrijd voornamelijk bezig met het ontregelen van het spel. Ondanks dat er bij Roda niet veel goed gaat, weet Ajax ook niet tot al teveel kansen te komen. Tot aan net voor de eindfase gaat het goed met de Amsterdammers, maar dat laatste stukje moet nog beter.
19'
Ook in de vierde officiële wedstrijd van dit seizoen weet Ajax achterin dus niet de nul te houden. Dat zou Peter Bosz toch zo vroeg in het seizoen al wel zorgen moeten baren.
17'
Doelpunt voor Roda JC Kerkrade, 1:1 door Adil Auassar
De eerste beste kans van Roda is direct raak. Auassar ontsnapt op het nippertje aan buitenspel op een steekbal van Boysen. De middenvelder die vorige week ook al scoorde, verlengd de bal met een handige voetbeweging richting de verre hoek voor de gelijkmaker.
15'
Er loopt veel over de linkerkant bij Ajax. De keren dat Dijks niet mee opkomt, is Sinkgraven zelf wel dreigend op die flank. Een echt goede voorzet hebben beide spelers echter nog niet af weten te leveren.
13'
Roda heeft in het eerste kleine kwartier de bal amper in de ploeg kunnen houden. De mannen in het geel hebben nog amper de bal meer dan vier keer naar elkaar over weten te spelen.
10'
Na de goal veranderd er niets aan het spelbeeld. Met het oog op de Champions League later in de week, wil Ajax deze wedstrijd zeer snel beslissen.
8'
Doelpunt voor AFC Ajax, 1:0 door Kasper Dolberg
Een heerlijke diepe bal op Klaassen is fantastisch. Klaassen lobt de bal over de doelman heen, waarna Dolberg de bal van heel dichtbij in het lege doel kan koppen voor de snelle voorsprong.
6'
Zoals verwacht zet Ajax direct de toon door aan te vallen. Maar Roda kan de voorzetten tot nu toe nog relatief eenvoudig verdedigen.
3'
De eerste hoekschop van de wedstrijd is voor Ajax, maar kan door Ananou eenvoudig worden weggekopt.
1'
Ajax heeft de tos gewonnen, waarna Roda heeft mogen aftrappen. De wedstrijd in Amsterdam is onderweg.
1'
Opstelling
Davinson Sánchez maakt zaterdagavond zijn debuut bij Ajax. De zomeraankoop neemt in de verdediging de plek over van de geschorste Joël Veltman. Door twee gele kaarten tegen Sparta vorige week, moet hij vanavond vanaf de tribune toekijken.

Bertrand Traoré, de grote aanwinst van deze week, begint op de bank. Peter Bosz neemt geen risico met de spits van Chelsea en gunt de jongeling de tijd om te wennen aan zijn nieuwe club. Heiko Westermann, de Duitse verdediger die in de Champions League in de verdediging stond, begint vanavond ook gewoon vanaf de bank.

Bij tegenstander Roda JC is de meest opvallende wijziging de plek op de bank van Roel Brouwers. De ervaren verdediger, die vorige week nog in de basis stond tegen Heracles, heeft van plaats gewisseld met Christian Kum. Brouwers kende een niet al te gelukkig debuut vorige week, maar heeft nog altijd het vertrouwen van zijn trainer.
Ajax is het seizoen goed begonnen. Maar ondanks dat de eerste drie wedstrijden niet werd verloren, wist de ploeg ook nog niet één keer de nul te houden. Kan Roda JC het Ajax daardoor vanavond lastig maken, of blijven de Amsterdammers voor de veertiende keer op rij thuis ongeslagen? Mijn naam is Dennis Korpel en ik zal live verslag doen van deze wedstrijd.

Ajax
Nieuwe trainers hebben het bij Ajax wel eens lastiger gehad dan Peter Bosz in zijn eerste weken. Ondanks een matige voorbereiding en het vertrek van spits Milik, heeft de oefenmeester weinig te klagen. De Champions League lonkt nog altijd, met Bertrand Traoré heeft hij een nieuwe potentiele topspits in huis en de competitie is gestart met een overwinning. Het enige smetje op zijn start is de stroefheid in de Amsterdamse verdediging. De Duitse aanwinst Heiko Westermann lijkt nog niet van toegevoegde waarde te zijn, maar door de schorsing van Joël Veltman zou hij vanavond zomaar weer in de basis kunnen staan. Naast het ontbreken van Veltman is alleen de fitheid van Amin Younes nog een vraagteken bij Ajax. De aanvaller is weer fit, maar denkt zelf nog niet de volle negentig minuten aan te kunnen. Traoré zit wel direct al bij de wedstrijdselectie. Ajax zal vertrouwen hebben in het thuisduel tegen Roda, aangezien de Amsterdammers sinds 1999 in eigen huis niet meer verloren van de Limburgers. Vorig seizoen werd het zelfs een echte showwedstrijd, met een zeer overtuigende 6-0 zege voor de thuisploeg.

Roda JC
Roda JC is dit seizoen misschien wel één van de grootste vraagtekens in de Eredivisie. De ploeg van trainer Yannis Anastasiou kende een ware metamorfose deze zomer en zag afgelopen week maar liefst de twintigste speler vertrekken uit Kerkrade. Uiteraard stond daar ook een karrevracht aan nieuwe spelers tegenover. Met dat gegeven in het achterhoofd was het 1-1 gelijkspel tegen Heracles vorige week een prima resultaat. Daarnaast kreeg de club afgelopen week ook nog eens goed nieuws vanuit Zeist, toen bleek dat de club een goede stap richting de financiële gezondheid heeft gezet en niet langer in categorie één is ingedeeld. Anastasiou blijft echter wel kritisch op zijn ploeg. Tegen Heracles stonden de linies vaak ver uit elkaar en zat er veel angst in de ploeg. “Dat moet eruit, anders ga je geen resultaten halen”, aldus de trainer. Tegen Ajax wil hij echter geen zelfmoord plegen door vol op de aanval te gaan spelen. “We zullen compact moeten spelen en proberen om snel om te schakelen richting hun doel.”

De wedstrijd staat vandaag onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis. De opstellingen van beide teams zijn vanaf ongeveer een uur voor aanvang van de wedstrijd hier te vinden.