Sparta Rotterdam Dinsdag, 25. Oktober 2016
PSV
3:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Bart Vriends 15. / Schot met links  (Zakaria el Azzouzi)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Bart Ramselaar 51. / Schot met rechts  (Santiago Arias)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Zakaria el Azzouzi 53. / Schot met rechts
3 : 1 Torinfos in de Ticker Loris Brogno 70. / Schot met links  (Stijn Spierings)

90'
Samenvatting

PSV leek vlak na rust orde op zaken te stellen, want het kwam op gelijke hoogte via Bart Ramselaar. Een paar minuten later kwam Sparta via Zakaria el Azzouzi echter opnieuw op voorsprong. Het spelbeeld in de tweede helft was overigens onveranderd. PSV bleef de bovenliggende partij, maar grote kansen kregen ze niet. Twintig minuten voor tijd werd de wedstrijd beslist. PSV-doelman Remko Pasveer leverde de bal ongelukkig in bij Loris Brogno, die na een combinatie met Stijn Spierings de 3-1 wist te maken. In de slotfase bleef PSV het problemen, maar er werd niet meer gescoord.
90'
90'
Nog vier minuten blessuretijd op Het Kasteel.
90'
Finn Stokkers krijgt nog een paar minuten speeltijd. Hij komt in de plaats van El Azzouzi.
89'
Wissel in bij Sparta Rotterdam -> Finn Stokkers
89'
Wissel uit bij Sparta Rotterdam -> Zakaria el Azzouzi
88'
De tijd is nu de grootste vijand van PSV. Het lijkt er niet meer in te zitten.
85'
Nog altijd probeert PSV de aanval te zoeken, maar het ontbreekt PSV aan vuurkracht voor het doel. Geen grote kansen, al 85 minuten lang...
82'
Sparta-trainer Alex Pastoor kan nog twee keer wisselen. Gaat hij dat doen om tijd te rekken?
79'
Sparta heeft voor de eerste keer gewisseld. Craig Goodwin komt voor Calero.
79'
Wissel in bij Sparta Rotterdam -> Craig Goodwin
79'
Wissel uit bij Sparta Rotterdam -> Calero
78'
De tijd begint te dringen voor PSV. Kan het nog?
76'
Zo! Wat een heerlijk schot van El Azzouzi. De huurling van Ajax probeert het vanaf een meter of dertig en dwingt Pasveer tot een goede redding.
76'
PSV is uitgewisseld. Oleksandr Zinchenko komt voor Ramselaar.
75'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Oleksandr Zinchenko
75'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Bart Ramselaar
74'
Kansje De Jong, maar zijn poging wordt makkelijk geblokt.
73'
PSV heeft twee treffers nodig om een verlenging af te dwingen... PSV en het bekertoernooi, het is geen gelukkige combinatie de afgelopen jaren.
72'
PSV-trainer Phillip Cocu heeft gewisseld. Spits Sam Lammers komt voor middenvelder Pröpper.
71'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Sam Lammers
71'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Davy Pröpper
70'
Doelpunt voor Sparta Rotterdam, 3:1 door Loris Brogno
Oh, oh, oh, wat een fout van Pasveer. De doelman schuift de voeten zo in de voeten van Brogno. De Belg gaat de combinatie aan met Spierings en komt vervolgens oog in oog met Pasveer te staan en weet de bal in het doel te schieten: 3-1.
70'
PSV slaagt er nog altijd niet in om Sparta echt in de problemen te brengen... De tijd begint te dringen.
67'
Boem! Sparta countert maar weer eens, uiteindelijk krijgt Dijkstra een schietkans, maar zijn poging verdwijnt een meter of twee over het doel van Pasveer.
63'
Oeiiiiii, Bergwijn probeert het vanaf een meter of 25, maar schiet de bal bijna het stadion uit.
62'
Inmiddels hebben we ruim een uur gespeeld in Rotterdam en nog altijd is PSV de bovenliggende partij, maar als PSV op het scorebord kijkt dan staat daa toch echt 2-1.
58'
Nog altijd heeft PSV tijd zat om de gelijkmaker te produceren. Op dit moment zou dat betekenen dat we gaan verlengen in Rotterdam en daar zit natuurlijk niemand op te wachten.
55'
Het doelpunt van El Azzouzi leek op buitenspel, maar we beschikken vanavond over een videoscheidsrechter in Rotterdam, dus kennelijk was dat niet het geval.
53'
Doelpunt voor Sparta Rotterdam, 2:1 door Zakaria el Azzouzi
Daar is het antwoord van Sparta! Dumfries onderschept de bal op het middenveld, waarna Spierings er met de bal vandoor kan. Spiering geeft de bal vervolgens mee aan El Azzouzi, die vervolgens Spierings weer zoekt. De middenvelder probeert het met een schot vanaf de rand van het strafschopgebied, maar zijn poging ketst af. El Azzouzi kan de bal echter oppikken en de bal in het doel schieten: 2-1.
52'
Gelijk weer PSV! Invaller Pereiro moet de 1-2 maken na een goede pass van Ramselaar, maar de Uruguayaan schiet de bal over het doel.
51'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 1:1 door Bart Ramselaar
Al vroeg in de tweede helft de gelijkmaker van PSV. Santiago Arias wordt gelanceerd voor Pröpper. De Colombiaan haalt de achterlijn en geeft vervolgens voor. Bart Ramselaar staat te wachten en schiet de bal zonder problemen tegen de touwen: 1-1.
49'
We gaan in de tweede helft verder waar we in de eerste helft waren gebleven. PSV zoekt de aanval en Sparta speelt compact en loert op de counter.
46'
We zijn weer begonnen in Rotterdam. PSV heeft afgetrapt.
46'
45'

PSV is tijdens de eerste 45 minuten de bovenliggende partij, maar toch gaan de Eindhovenaren rusten met een 1-0 achterstand. Sparta Rotterdam speelt compact en loert op de counter. Bijna scoorde de thuisploeg via Loris Brogno, maar Remko Pasveer had een goede redding in huis. Uit de corner die volgde kwam Sparta alsnog op voorsprong via Bart Vriends. PSV bleef weliswaar aanvallen, maar echt gevaarlijk werden de bezoekers niet.
45'
45'
Calero! Sparta krijgt vlak voor rust nog een grote kans op de 2-0, maar de Spanjaard Calero schiet recht op doelman Pasveer af.
42'
We gaan langzamerhand richting de rust. Wordt er voor de theepauze nog gescoord op Het Kasteel?
40'
Denzel Dumfries was afgelopen zaterdag de beste man van het veld, maar heeft het vanavond lastig tegen Bergwijn.
38'
De lat! Davy Pröpper denkt, laat ik eens gek doen, en schiet vanaf een meter of 35. Het schot van de middenvelder is fraai, maar spat uiteen op de lat.
35'
Sparta blijft compact staan, maar PSV weet de muur nog altijd niet te slechten.
32'
Narsingh kan niet verder en wordt vervangen door Gastón Pereiro.
32'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Gastón Pereiro
32'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Luciano Narsingh
31'
Narsingh zit geblesseerd op de grond. Hij grijpt naar zijn hamstring.
30'
Slordig. PSV is heel erg slordig in balbezit. De Eindhovenaren raken de baal veel te vaak onnodig kwijt.
28'
PSV weet eigenlijk niet gevaarlijk te worden. Sparta staat verdedigend goed.
24'
Het spelbeeld blijft na de treffer van Sparta onveranderd. PSV heeft het meeste balbezit, maar wordt niet dreigend. Sparta trekt zich terug en loert op de counter.
21'
Het voordeel van de vroege treffer van Vriends is dat PSV nog tijd genoeg heeft voor de gelijkmaker, maar dat wil Sparta natuurlijk voorkomen.
18'
Weer PSV! De Jong kan koppen uit een hoekschop van Guardado, maar zijn poging mist kracht. Makkelijke prooi voor Kortsmit.
18'
Kansje voor de bezoekers. Steven Bergwijn schiet vanuit een moeilijke hoek, maar brengt Sparta-doelman Roy Kortsmit daar niet mee in de problemen.
17'
PSV was dominant, maar kijkt plotseling tegen een achterstand aan... Hoe is het mogelijk?!
15'
Doelpunt voor Sparta Rotterdam, 1:0 door Bart Vriends
Een hoekschop van Mart Dijkstra valt voor de voeten van Vriends. De verdediger twijfelt niet en haalt hard uit: 1-0.
15'
Bijna de 1-0! Een grote kans voor Sparta! Spierings heeft een goede steekbal op Loris Brogno in huis. De Belg lijkt te gaan scoren, maar Pasveer brengt redding.
13'
Poging van Sparta! Iván Calero gaat de combinatie aan met El Azzouzi. De Spanjaard krijgt op de rand van het strafschopgebied vervolgens een schietkans, maar produceert een afzwaaier.
11'
Kans voor PSV! Guardado slingert de bal voor het doel. Sherel Floranus laat zich aftroeven door Luciano Narsingh, waardoor laatstgenoemde kan koppen. De aanvaller ziet zijn kopbal echter een meter over het doel vliegen.
11'
Sparta speelt erg compact in de beginfase. De Rotterdammers loeren op de counter.
8'
Counter Sparta. De Rotterdammers proberen er via Stijn Spierings en Zakaria el Azzouzi snel uit te komen. Laatstgenoemde schiet uiteindelijk vanaf een meter of twintig, maar kan daarmee PSV-doelman Remko Pasveer niet verrassen.
6'
Andrés Guardado neemt de vrije trap, maar de poging van de Mexicaan is matig en kan makkelijk weggewerkt worden.
5'
PSV krijgt een vrije trap op een bruikbare positie na een overtreding op Luuk de Jong...
3'
Sparta begon afgelopen zaterdag sterk in Eindhoven, maar moet nu vanaf minuut één achteruit.
1'
De bal rolt op Het Kasteel. Sparta heeft afgetrapt.
1'

Van harte welkom bij de wedstrijd Sparta Rotterdam tegen PSV. Mijn naam is Jurre Hermans en ik doe live verslag van deze wedstrijd. Onder het knopje wedstrijddetails kunt u vanaf ongeveer één uur voor aanvang de opstellingen van beide elftallen bekijken.

1-0 voor PSV

PSV begint dinsdagavond met een mentale voorsprong aan het bekerduel met Sparta. Zaterdagavond wonnen de Eindhovenaren in eigen huis namelijk met 1-0 van Sparta. De Rotterdammers hoeven echter niet te vrezen voor PSV, want lange tijd leek het duel in een gelijkspel te eindigen. Dertien minuten voor tijd zorgde Bart Ramselaar na een uitstekende pass van Luuk de Jong echter voor de 1-0.

Sparta

Sparta verloor afgelopen weekend weliswaar van PSV, maar toch kan Sparta vooralsnog terugkijken op een uitstekende start aan de competitie. Vorig jaar werd Sparta kampioen van de Jupiler League en na tien wedstrijden in de Eredivisie zijn de Rotterdammers terug te vinden op de negende plek. Sparta wist de tweede ronde van het bekertoernooi te bereiken door FC Dordrecht met 3-1 te verslaan.

PSV

In tegenstelling tot Sparta kan PSV niet terugkijken op een goede competitiestart. De Eindhovenaren hebben een achterstand van zeven punten op koploper Feyenoord en een achterstand van twee punten op nummer twee Ajax. PSV staat vierde, aangezien sc Heerenveen (ook 21 punten) een beter doelsaldo heeft. PSV wist in de eerste ronde van het bekertoernooi wel af te rekenen met angstgegner Roda JC Kerkrade. Dat duel werd met 4-0 gewonnen.