18:30 uur
Willem II
2:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Guus Hupperts 3. / Kopbal  (Guus Joppen)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Kevin Brands 61. / Schot met links  (Mats Seuntjens)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Mats Seuntjens 85. / Schot met rechts  (Donny Gorter)

90'
Voor rust leek er geen vuiltje aan de hand voor Willem II, maar na rust zakte de ploeg compleet weg. Duikhuizen wisselde binnen vijf minuten driemaal en dat had effect op de wedstrijd. Invaller Suk was belangrijk bij de eerste treffer die door een andere invallers, Brands, van dichtbij werd afgerond. NAC was daarna de enige partij die op zoek ging naar een volgende treffer en werd daarvoor beloond. Een paar minuten voor tijd leek Seuntjens de bal voor het doel te zetten, maar zag dat iedereen zijn voorzet miste. Omdat Lamprou te laat reageerde stuiterde de bal tegen de touwen (2-1), waardoor de eerste klap werd uitgedeeld door NAC.
90'
89'
Willem II zet alles op alles op nog op gelijke hoogte te komen. De ploeg heeft daarvoor drie minuten blessuretijd.
85'
Doelpunt voor NAC Breda, 2:1 door Mats Seuntjens
De aanvaller neemt de vrije trap kort en krijgt de bal terug. Seuntjens geeft vervolgens de bal voor het doel, maar het leer gaat aan alles en iedereen voorbij, waardoor de bal bij de tweede paal in het doel vliegt.
84'
Nog ruim vijf minuten te spelen. Krijgen we nog een winnaar in dit duel? NAC heeft zich knap terug geknokt in de wedstrijd, maar heeft na de treffer niet veel kansen meer gekregen. Voor Willem II is eigenlijk hetzelfde te zeggen.
79'
Van der Struijk staat nog niet lang in het veld, maar is in een actie geblesseerd geraakt. Achenteh neemt de linksback positie van de pechvogel over voor de laatste tien minuten.
79'
Wissel in bij Willem II -> Rochdi Achenteh
79'
Wissel uit bij Willem II -> Frank van der Struijk
78'
Ars mist van dichtbij!
Seuntjens zet de bal strak voor het doel, waar de aanvoerder van NAC het hoogste springt. De spits zet hoofd tegen de bal, maar stuurt de bal naast het doel van Lamprou. Hier komt Willem II goed weg!
76'
Stam knalt net naast!
De vleugelverdediger is mee opgekomen naar voren en met de rug naar de goal draait hij knap weg bij zijn tegenstander. Vanuit de draai schiet hij verrassend op doel van Lamprou, maar het schot van Stam gaat rakelings naast bij de tweede paal.
74'
Met nog ruim een kwartier te spelen heeft Willem II verdedigend de zaakjes weer op de orde. NAC heeft iets gas terug genomen, maar merkt dat de Tilburgers niet zo dominant zijn als in de eerste helft.
71'
Van der Struijk is door Streppel in de ploeg gebracht om de verdediging gesloten te houden, terwijl de Braziliaan Bruno Andrade voor aanvallende impulsen moet zorgen. Slachtoffers voor de entree van dit duo, zijn respectievelijke Joppen en de onzichtbare Andersen.
71'
Wissel in bij Willem II -> Bruno Andrade
71'
Wissel uit bij Willem II -> Lucas Andersen
71'
Wissel in bij Willem II -> Frank van der Struijk
71'
Wissel uit bij Willem II -> Guus Joppen
69'
De storm is even gaan liggen, maar concentratie is geboden, aangezien beide ploegen loeren op een foutje in de verdediging van de tegenpartij.
66'
Gele kaart voor Sjoerd Ars (NAC Breda)
De aanvoerder van de thuisploeg begaat een overtreding op de spits van Willem II en krijgt hiervoor de gele prent van scheidsrechter Higler.
65'
De wedstrijd brak vroeg open na het snelle doelpunt van Hupperts, maar de bom is nu echt gebarsten. NAC merkt dat Willem II wankelt en wil doordrukken. Streppel moet zijn ploeg tot kalmte manen en hopen dat zijn mannen de grip op het duel terugkrijgen.
64'
Gele kaart voor Donny Gorter (NAC Breda)
Gorter is het slachtoffer van de actie van Kali, maar zijn reactie op de overtreding is dusdanig heftig dat niet alleen Kali, maar ook Gorter zelf op de bon gaat.
63'
Gele kaart voor Anouar Kali (Willem II)
Frustratie in de tackle van de middenvelder van de Tilburgers en Higler geeft hem daarvoor de terechte gele kaart.
61'
Doelpunt voor NAC Breda, 1:1 door Kevin Brands
Ongelofelijk! Brands staat koud in het veld en brengt zijn ploeg op gelijke hoogte. Over de rechterflank stuurt Suk Seuntjens de diepte in. Laatstgenoemde zet de bal laag voor het doel, waar Brands goed opgesteld staat. Voor de invaller is het een koud kunstje om van dichtbij binnen te werken.
59'
De trainer van NAC heeft zojuist twee wissels verbruikt en moet meteen zijn derde wissel aanbreken. Verbeek raakt geblesseerd en moet noodgedwongen het veld verlaten. Het publiek juicht als invaller Brands het veld betreedt. De aanvallend ingestelde speler moet zijn ploeg helpen aan een broodnodige goal.
59'
Wissel in bij NAC Breda -> Kevin Brands
59'
Wissel uit bij NAC Breda -> Danny Verbeek
56'
Dijkhuizen grijpt met een dubbele wissel in. De oefenmeester heeft een klein uur toegekeken hoe zijn ploeg kwakkelt en hoopt met het inbrengen van Suk en Duarte nieuw elan op het veld te brengen. De tegenvallende Naah en Dingsdag zijn van het middenveld gehaald.
56'
Wissel in bij NAC Breda -> Joey Suk
56'
Wissel uit bij NAC Breda -> Divine Naah
56'
Wissel in bij NAC Breda -> Lerin Duarte
56'
Wissel uit bij NAC Breda -> Michael Dingsdag
55'
Het is Verbeek die aanlegt voor de vrije trap, maar de bal wijkt via het muurtje af, waardoor er uiteindelijk geen gevaar ontstaat voor het doel van Lamprou.
54'
Een vrije trap op een kansrijke positie voor NAC! Ars wil de bal aannemen, maar wordt omver gekegeld door Peters. De bal ligt op iets meer dan twintig meter, een buitenkansje dus voor de thuisploeg.
49'
NAC kreeg in het tweede deel van de eerste bedrijf iets meer mogelijkheden, maar de bezoekers uit Tilburg hadden de controle. Willem II zakt namelijk iets verder terug op de eigen helft en wilde NAC het spel laten maken om in de omschakeling er snel uit te komen. Ook na rust zet de ploeg van Streppel die tactiek door.
46'
De laatste 45 minuten voor Ten Rouwelaar voor het eigen publiek zijn ingegaan. Kan zijn ploeg hem belonen met een mooi afscheid?
46'
45'
Willem II startte de wedstrijd voortvarend met een hele vroege goal. Hupperts was het meest alert en knikte een verre ingooi achter Ten Rouwelaar. In de daaropvolgende minuten had Willem II het initiatief, maar gaf dat gaandeweg de eerste helft over aan NAC. De thuisploeg was slordig, maar zonder echt gevaarlijk te worden, regelmatig te vinden op de helft van de ploeg van Streppel. Verbeek was nog het meest dichtbij de gelijkmaker, toen de aanvaller van ongeveer twintig meter snoeihard uithaalde. Lamprou was kansloos, maar werd gered door de lat.
45'
45'
NAC heeft de meeste kansen gehad, maar het is Willem II dat nu nog even aanzet om de score te verdubbelen. De uitploeg zet druk op de laatste linie van de thuisploeg, maar mist creativiteit om een succesvolle laatste pass te geven.
41'
Weer een poging van de thuisploeg. Ars krijgt de bal op zijn hoofd, maar de aanvaller van NAC kan weinig kracht achter de bal zetten. De aanvoerder kopt, maar ziet Lamprou de bal eenvoudig oprapen.
38'
Het duurde wel even voordat NAC tot een eerste serieuze poging kwam, maar een kans hing al een tijdje in de lucht. Hoewel de ploeg nog weinig gecreëerd heeft, is de bovenliggende partij in het tweede deel van de eerste helft. Lukt het de thuisploeg om voor rust nog de gelijkmaker binnen te prikken?
35'
Verbeek knalt op de lat!
De aanvaller pikt de bal op als Peters de bal weg kopt, kapt naar binnen, legt de bal klaar voor zijn linkerbeen en haalt verwoestend uit. Het schot is snoeihard en Lamprou is kansloos, maar de Griekse doelman mazzelt, daar de bal tegen de lat uiteenspat. Deze schitterende poging had meer verdiend!
31'
Ai, dat is een hele nare overtreding! Andersen staat aan de zijlijn en passeert Luis Pedro, maar Dingsdag schiet te hulp. De ervaren speler doet dat echter onreglementair en zet zijn noppen op de kuit van de Deen. Higler ziet de overtreding, maar laat na om hier een kaart te geven. Daar komt NAC, en met name Dingsdag, toch goed weg!
30'
Wuytens is net op tijd! Andersen lijkt in te grijpen, maar de Deens glijdt langs de bal. Stam, die daarvan profiteert, wil de bal breed leggen, maar zijn pass is te zacht, waardoor Wuytens de bal kan wegwerken. Willem II wordt steeds slordiger en lijkt het onheil daarmee over zichzelf af te roepen.
28'
Het tekent wel de verhoudingen van de laatste paar minuten. Willem II leunt een beetje achterover en laat de thuisploeg komen. NAC, dat logischerwijs niet alles open wil gooien en geen onnodige risico's neemt, is daardoor regelmatig op de helft van de ploeg van Streppel te vinden.
26'
Dat is toch slordig! NAC krijgt opnieuw een hoekschop, maar de trap van Matić is zeer matig. De Serviër schiet veel te hard, waardoor de bal bij de tweede paal over de achterlijn hobbelt. Het zijn mogelijkheden waar de thuisploeg meer mee moet doen.
22'
Druk van NAC leidt tot een hoekschop. Lamprou tast bij de corner gruwelijk mis, maar Van der Weg weet niet te profiteren van de fout en lepelt de bal op het dak van het Willem II-doel.
17'
Ook de daaropvolgende aanval van NAC ziet er prima uit, daar Verbeek en Stam over de rechterflank combineren. Laatstgenoemde moet echter onder druk een voorzet geven, waardoor de bal precisie mist en uiteindelijk aan alles en iedereen voorbij gaat. Zonde, maar de ploeg krijgt iets meer grip op het spel.
16'
Eindelijk een beetje dreiging van de thuisploeg! Ars werkt zich langs Peters, maar komt de mandekker daarna nog eens tegen. De aanvoerder van Willem II weet zodoende het schot van de NAC-aanvaller te blokken.
13'
Ook Willem II ziet weinig mogelijkheden om door de hechte defensie van NAC te komen. De ploeg van Streppel zoekt veelvuldig de flanken waar Andersen en Hupperts staan. De bal bal komt regelmatig bij de vleugelspelers aan, maar de voortzetting is vervolgens slordig.
9'
NAC knokt zich terug in de wedstrijd, maar heeft moeite met de vroeg storende bezoekers. De voorste linie van de ploeg van Dijkhuizen is nog niet aan het werk gezet.
5'
Zo is de wedstrijd vroeg open gebroken! Niet alleen door het doelpunt, maar Willem II heeft het initiatief genomen. De ploeg heeft het meeste balbezit tot nu en zet al vroeg druk op de verdediging van NAC.
3'
Doelpunt voor Willem II, 0:1 door Guus Hupperts
Daar is de vroege goal voor Willem II! Een lange inworp wordt door alles en iedereen gemist. De verdedigers van NAC lijken daardoor verrast en daar profiteert Hupperts van! De aanvaller springt als eerste naar de bal en knikt het leer in de verre hoek.
2'
Daar was het eerste schot van de wedstrijd! Seuntjens krijgt de bal voor zijn voeten en haalt van randje zestien uit, maar Lamprou kan redden.
1'
De bal rolt in het Rat Verlegh, de derby tussen NAC en Willem II is dus van start gegaan. Er wacht ons een duel op het scherpst van de snede.
1'
Geen wijzigingen bij NAC. Ronnie Stam is, ondanks zijn rode kaart tegen FC Eindhoven, gewoon van de partij. De aanklager betaald voetbal heeft dinsdag die kaart kwijtgescholden. Voor Jelle ten Rouwelaar is het zijn laatste thuisoptreden als profvoetballer.

Bij Willem II heeft Jurgen Streppel ook weinig veranderingen doorgevoerd. Dries Wuytens, die tegen Almere City nog geschorst was, heeft wel weer een basisplaats waardoor Rochdi Achenteh naast Streppel op de bank moet plaatsnemen. De enige speler die gepasseerd is door de trainer, is Bruno Andrade. Guus Hupperts, die de Braziliaan tegen Almere in de rust verving, staat nu aan de aftrap.
Welkom bij de eerste wedstrijd uit het tweeluik voor de play-offs tussen NAC Breda en Willem II. De wedstrijd, welke onder leiding staat van Dennis Higler, start om 18.30u en ongeveer een uur van tevoren zijn de opstellingen van beide ploegen hier te vinden. Mijn naam is Bastiaan Vrijhof en ik hoop je tijdens dit schitterende affiche, waar het felbegeerde Eredivisie-ticket op het spel staat, hier te vinden!

NAC Breda
Doordat de KNVB FC Twente naar de Jupiler League wil laten degraderen, is de strijd onderin flink gewijzigd. Verliezen de Eredivisionisten beide (De Graafschap van Go Ahead Eagles en Willem II van NAC) in de play-offs, dan staan Willem II, NAC Breda en Go Ahead Eagles volgend seizoen als clubs in de Eredivisie. NAC zal dus zelf aan de bak moeten, al treft het in Willem II waarschijnlijk een iets minder gemotiveerde ploeg, aangezien zij zeker zijn van lijfsbehoud. De finale van de nacompetitie haalde de ploeg van Marinus Dijkhuizen door met 0-1 en 2-0 te winnen van FC Eindhoven.

Willem II
Willem II is, mocht FC Twente volgend seizoen definitief in de Jupiler League voetballen, dus altijd verzekerd van Eredivisie-voetbal, aangezien de ploeg hoger op de ranglijst eindigde dan De Graafschap. Daarom zit er voor de ploeg van Jurgen Streppel iets minder druk op, maar toch zal de ploeg er alles aan doen om de eeuwige rivaal een plek in de Eredivisie te onthouden. Willem II behaalde de finale van de play-offs door Almere City te verslaan. In Almere ging de strijd nog gelijk op, maar in Tilburg had de thuisploeg weinig moeite met de ploeg van Jack de Gier, daar het met 5-2 te sterk was.