Liverpool FC
0:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Sadio Mané 90. / Schot met links

90'
De derby heeft in de blessuretijd toch een winnaar opgeleverd. Roberto Firmino miste na rust twee goede kansen, maar Sadio Mané had het vizier wel op scherp. Hij was het attents toen Daniel Sturridge de paal raakte en schoot de bal vervolgens in het lege doel.
90'
90'
Wissel in bij Liverpool FC -> Lucas Leiva
90'
Wissel uit bij Liverpool FC -> Sadio Mané
90'
Bal van de lijn! Roberto Firmino schiet de bal door de benen van Joel, maar Séamus Coleman zorgt er met een uiterste poging voor dat de inzet niet in het doel eindigt.
90'
Doelpunt voor Liverpool FC, 0:1 door Sadio Mané
De derby krijgt toch een winnaar! Daniel Sturridge speelt zichzelf vrij en knalt de bal tegen de paal. Sadio Mané is heel attent en schiet de bal uit de rebound in het lege doel.
90'
Romelu Lukaku begint op de helft van Liverpool een solo, maar de Belg moet te veel spelers van zich afschudden om Simon Mignolet te bereiken. Vlak voor het strafschopgebied wordt Lukaku gestopt.
90'
We gaan nog even door op Goodison Park, want de blessuretijd bedraagt liefst acht minuten.
87'
Weer probeert Roberto Firmino het. De Braziliaan neemt in het strafschopgebied een hoge bal aan, draait en schiet vervolgens tegen een tegenstander aan.
85'
Gele kaart voor Idrissa Gueye (Everton FC)
De speler van Everton gaat hard door op Sadio Mané en ziet dat met geel worden bestraft.
85'
We zitten in de slotfase van de wedstrijd, maar door de blessure(behandeling) van Maarten Stekelenburg zal de blessuretijd aanzienlijk zijn.
82'
Wissel in bij Liverpool FC -> Divock Origi
82'
Wissel uit bij Liverpool FC -> Divock Origi
80'
Uitstekend keeperswerk Joel! De vervanger van Maarten Stekelenburg houdt Everton overeind. Met een goede duik richting de onderhoek stopt de doelman een inzet van Roberto Firmino, die de bal uit een hoekschop in één keer op doel schoot.
77'
Roberto Firmino probeert op spectaculaire wijze de score te openen. De omhaal van de Braziliaan gaat ruim over het doel van invaller Joel.
75'
Aan de andere kant krijgt Liverpool ook bijna een goede kans, maar Séamus Coleman voorkomt dat een voorzet van Sadio Mané aankomt bij Divock Origi.
75'
Aardige mogelijkheid Everton! Ross Barkley plaatst een vrije trap op het hoofd van Ashley Williams, die de bal in de lange hoek probeert te koppen. De inzet van de centrale verdediger is uiteindelijk een eenvoudige prooi voor Simon Mignolet.
73'
Wissel in bij Everton FC -> Dominic Calvert-Lewin
73'
Wissel uit bij Everton FC -> Enner Valencia
71'
Ronald Koeman bereidt zijn laatste wissel voor. De jonge Dominic Calvert-Lewin, die ook speeltijd kreeg tegen Arsenal, komt er zo in.
70'
Everton kan uitstekend tegenhouden, maar de ploeg van Ronald Koeman laakt creativiteit.
69'
Gele kaart voor Séamus Coleman (Everton FC)
Ook Séamus Coleman gaat op de bon. Na de overtreding van Ross Barkley ontstaat een klein opstootje, waar Coleman volgens Mike Dean net iets te ver gaat.
67'
Liverpool gaat ondertussen verder met het domineren van de wedstrijd. De bezoekers hebben zoals het nu lijkt de grootste kans om de derby te winnen.
67'
Gele kaart voor Ross Barkley (Everton FC)
De middenvelder van Everton komt onbesuisd in op Jordan Henderson en mag van geluk spreken dat hij geen rode kaart krijgt. Mike Dean doet het af met een gele kaart.
66'
Ronald Koeman heeft deze week al twee keer noodgedwongen moeten wisselen. Zowel James McCarthy als Maarten Stekelenburg zijn deze wedstrijd geblesseerd geraakt.
64'
Wissel in bij Everton FC -> Joel
64'
Wissel uit bij Everton FC -> Maarten Stekelenburg
63'
Het is toch einde wedstrijd voor Maarten Stekelenburg. De Nederlandse doelman zal worden vervangen door Joel.
61'
De bal is weer in het spel, maar de pijn is bij Maarten Stekelenburg nog niet helemaal verdwenen. Reservedoelman Joel loopt zich langs de zijlijn warm.
59'
Maarten Stekelenburg wordt nog even op het veld behandeld, maar het lijkt erop dat de goalie de wedstrijd gewoon kan vervolgen.
57'
Maarten Stekelenburg en Leighton Baines komen met elkaar in botsing en liggen met pijn op de grond. Met name de Nederlandse doelman lijkt veel pijn te hebben.
55'
Gele kaart voor Dejan Lovren (Liverpool FC)
Het eerste geel van de wedstrijd is voor Dejan Lovren, die een bodycheck uitdeelt aan Romelu Lukaku. Het is een slimme overtreding van de verdediger, want Lukaku had veel ruimte.
54'
Romelu Lukaku wordt door de lucht aangespeeld en probeert met kopbal Simon Mignolet te verrassen, maar de Belgische spits kan het zijn landgenoot niet moeilijk maken.
53'
De druk van Liverpool houdt aan. Een voorsprong voor de bezoekers hangt in de lucht.
50'
Dat moet de 0-1 zijn! Roberto Firmino wordt met een hoge pass diep gestuurd en houdt zijn lichaam goed tussen zijn tegenstander en de bal. Oog in oog met Maarten Stekelenburg moet Firmino scoren, maar hij schiet de bal tegen de Nederlandse doelman. In de rebound proberen Sadio Mané en Nathaniel Clyne het ook, maar hun schoten worden gekraakt.
48'
Liverpool is na rust het beste uit de startblokken gekomen. Everton moet zich even beperken tot verdedigen.
46'
Wissel in bij Everton FC -> Gareth Barry
46'
Wissel uit bij Everton FC -> James McCarthy
46'
45'
Het is tot nu toe geen hoogstaande derby, maar spannend is het wel. Beide teams creëren weinig, waardoor na een helft spelen een logische 0-0 stand op het scorebord staat. De enige echte kans van de wedstrijd was voor Divock Origi, die op aangeven van Nathaniel Clyne de bal over het doel knalde.
45'
45'
Ross Barkley begaat ver op de eigen helft een flinke overtreding op Divock Origi. De middenvelder wordt gespaard en krijgt geen gele kaart.
44'
Daar zat meer in voor Ramiro Funes Mori! De verdediger wordt bij een hoekschop niet gedekt en krijgt zijn hoofd tegen de bal. De inzet moet op doel, maar zeilt uiteindelijk ruim naast de goal van Simon Mignolet.
42'
James McCarthy staat weer op het veld, maar Gareth Barry loopt zich voor de zekerheid toch warm.
40'
Het spel ligt even stil, want James McCarthy ligt met pijn op de grond. Het lijktt erop dat hij een ijsbeentje heeft gekregen van Roberto Firmino.
39'
Aan de andere kant krijgt Romelu Lukaku ook bijna een kans, maar de voorzet van Séamus Coleman is iets te scherp voor de Belgische spits.
37'
Beste kans tot nu toe! Een prachtige aanval levert Liverpool bijna het openingsdoelpunt op. Sadio Mané laat de bal gaan voor Georginio Wijnaldum, die aan de rechterkant Nathaniel Clyne aanspeelt. De verdediger geeft een harde en lage voorzet richting Divock Origi, die van een meter of tien over het doel schiet.
37'
Georginio Wijnaldum houdt zich tot nu toe aardig staande op Goodison Park. De middenvelder durft de bal op te eisen en lijdt weinig balverlies.
34'
Daar is Nathaniel Clyne iets te overmoedig. De rechtsback stuurt zichzelf diep, maar speelt de bal hard over de achterlijn: doeltrap Everton.
32'
Liverpool recht de rug na een lastige periode. De druk van Everton is voorbij, waardoor de bezoekers iets meer in hun spel komen.
30'
De Merseyside-derby is inmiddels een halfuur oud en valt een beetje tegen. Zowel Maarten Stekelenburg als Simon Mignolet heeft nog niks te doen gehad.
27'
Georginio Wijnaldum onderneemt namens Liverpool de eerste poging van de wedstrijd. De Nederlander probeert de bal vanaf 25 meter in de kruising te schieten, maar mikt ruim over.
26'
Liverpool is het even flink kwijt. De bezoekers komen bijna niet meer van de eigen helft af. En als ze dat lukt, dan leiden de spelers van Jurgen Klopp erg snel balverlies.
23'
Even later onderneemt Ross Barkley een doelpoging. De middenvelder zoekt zijn rechterbeen en probeert de bal in de korte hoek te plaatsen, maar schiet ruim naast.
23'
Daar is bijna de eerste kans van de wedstrijd! Een lage voorzet vanaf links gaat richting Romelu Lukaku, die echter goed wordt verdedigd door Ragnar Klavan.
20'
Het is na twintig minuten spelen nog altijd wachten op de eerste kans van de aanval. Everton is al een aantal keer in het strafschopgebied van Liverpool geweest, de bezoekers hebben in aanvallend opzicht nog nagenoeg niets laten zien.
19'
Het tempo ligt heel hoog op Goodison Park. Hoogstaand voetbal hebben beide teams echter nog niet laten zien.
16'
Everton blijft vooralsnog eenvoudig overeind tegen de aartsrivaal, die dit seizoen met veertig treffers de meest productieve club van de Premier League is.
14'
Eén van de spelers die zich niet inhoudt is Séamus Coleman. De rechtsback heeft al een aantal stevige tackles ingezet.
13'
Het is inderdaad Enner Valencia die de vrije trap neemt. De Colombiaan trapt de bal in het Liverpool-muurtje; Simon Mignolet hoeft niet in te grijpen.
12'
Everton krijgt een vrije trap op een meter of 25 van het doel na een overtreding van Roberto Firmino. Enner Valencia lijkt de vrije trap op te eisen.
10'
Mike Dean laat veel toe in de openingsfase van de wedstrijd. De scheidsrechter voelt goed aan dat hij dit duel op de achtergrond moet blijven.
7'
Slordig balverlies van Roberto Firmino leidt een tegenaanval van Everton in, maar de thuisploeg slaagt er niet in om een kans te creëren. Romelu Lukaku geeft de bal voor, maar er is niemand voor het doel die de voorzet kan promoveren tot doelpunt.
6'
Beide teams spelen volle bak in de eerste minuten van de wedstrijd. Daardoor komt zowel Everton als Liverpool voorlopig weinig aan voetballen toe.
4'
Séamus Coleman geeft vanaf de rechterflank een prima voorzet richting Romelu Lukaku, maar Dejan Lovren voorkomt dat de Belg een kans krijgt en kopt de bal weg.
3'
Bij Everton moet Romelu Lukaku vanavond voor de doelpunten zorgen. De Belgische spits was dit seizoen al negen keer trefzeker in de Premier League. De clubtopscorer van Liverpool is Sadio Mané met zeven treffers.
1'
Liverpool heeft op Goodison Park de wedstrijd in gang gebracht. We zijn los!
1'
Met Georginio Wijnaldum in de basis gaat Liverpool in het hol van de leeuw op jacht naar drie punten. The Reds nemen het maandagavond in de Merseyside-derby op tegen Everton, dat geen van de laatste twaalf edities wist te winnen.

Trainer Jürgen Klopp verrast niet met zijn opstelling. De elf spelers die vorige week woensdag startten tegen Middlesbrough (0-3 winst) beginnen op Goodison Park weer. Ronald Koeman, die sinds deze zomer aan het roer staat bij Everton, voert één noodgedwongen wijziging door. De geschorste Phil Jagielka wordt vervangen door Ramiro Funes Mori.

Het belooft een spannende stadsderby te worden. Everton verkeerde de laatste weken niet in grootse vorm, maar heeft in de vorige speelronde veel vertrouwen getankt door Arsenal met 2-1 te verslaan. Liverpool is de nummer drie van de Premier League en nadert bij een overwinning koploper Chelsea tot zes punten.
De zeventiende speelronde van de Premier League wordt afgesloten met de altijd beladen Merseyside-derby. Goodison Park is vanavond het decor van het treffen tussen Everton en Liverpool. The Toffees versus The Reds, wie komt er als winnaar uit de bus? De aftrap van de wedstrijd staat om 21:00 Nederlandse tijd gepland. Welke 22 namen er dan op het veld staan, is een uur voor aanvang hier te vinden.

De Merseyside-derby
De stadsderby tussen Everton en Liverpool kent een rijke historie. De clubs nemen het vanavond voor de 227e (!) keer tegen elkaar op. De historische resultaten zijn licht in het voordeel van Liverpool, al ontlopen de clubs elkaar maar weinig. De laatste jaren voert Liverpool de boventoon. The Reds verloren geen van de laatste twaalf duels met Everton. Op Goodison Park snakt men weer naar een overwinning op de aartsrivaal.

Het team van trainer Ronald Koeman heeft in aanloop naar de stadsderby vertrouwen getankt door titelkandidaat Arsenal met 2-1 te verslaan. Het was voor Everton een broodnodige zege, want The Toffees waren al vijf wedstrijden zonder zege. Koemans manschappen kunnen bij een overwinning op Liverpool een mooie sprong maken op de ranglijst. Wint Everton van de aartsrivaal, dan stijgt het van de negende naar de zevende plaats.

Spectaculair Liverpool
Liverpool is met veertig doelpunten in zestien wedstrijden de meest scorende ploeg van de Premier League. Het team van trainer Jurgen Klopp incasseert daarentegen ook aardig wat goals: twintig tot nu toe. Dat zijn er bijvoorbeeld evenveel als Everton, dat elf punten minder heeft. De nummer drie van de Premier League verkeert de laatste weken in iets mindere vorm. Liverpool won 'slechts' twee van de laatste vijf competitiewedstrijden.

In Liverpool droomt men weer van de landstitel, maar de achterstand op koploper Chelsea bedraagt negen punten. Dat gat kan vanavond echter wel worden teruggebracht naar zes punten. Wil het team van Klopp dit seizoen serieus meedoen om de hoofdprijs, dan zal het iets constanter moeten presteren. Liverpool is bij een overwinning tegen Everton in ieder geval weer de nummer twee van de competitie en daarmee de meest naaste belager van Chelsea.