Manchester City Zaterdag, 15. Oktober 2016
16:00 uur
Everton FC
1:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Romelu Lukaku 64. / Schot met links  (Yannick Bolasie)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Nolito 72. / Kopbal  (David Silva)

90'
Na rust was de amusementswaarde een stuk hoger dan in de eerste helft. Lukaku zorgde voor een verrassende voorsprong voor Everton door een counter in het doel te werken. Even later miste invaller Agüero ook een strafschop. De heldenrol was weggelegd voor Stekelenburg. Toch was het invaller Nolito die koud in het veld de gelijkmaker tegen de touwen kon koppen: 1-1.
90'
90'
Wissel in bij Everton FC -> Ramiro Funes Mori
90'
Wissel uit bij Everton FC -> Tom Cleverley
90'
Wissel in bij Manchester City -> Vincent Kompany
90'
Wissel uit bij Manchester City -> İlkay Gündoğan
89'
De tactiek van Koeman heeft vanmiddag goed zijn werk gedaan. Echter waren het met name de twee gemiste strafschoppen die koploper City de das omdeden. Mooi om te zien dat Stekelenburg uitblinkt in de Engelse kraker.
87'
Het einde van de wedstrijd nadert in het Etihad Stadium. De spanning is om te snijden. Everton probeert het spel te vertragen en kijkt uit naar het einde.
85'
Gele kaart voor Ashley Williams (Everton FC)
De centrumverdediger van Everton hindert De Bruyne in een snelle counter en krijgt ook geel.
84'
Wissel in bij Everton FC -> Kevin Mirallas
84'
Wissel uit bij Everton FC -> Yannick Bolasie
83'
Geweldige knal van De Bruyne! Vanuit de ingooi poogt Kevin De Bruyne het met een overweldigend schot op doel. Doelman Stekelenburg is echter weer alert en redt de bal met behulp van de paal.
82'
Na de eerste zes wedstrijden gewonnen te hebben laat City nu wat puntjes liggen. Na het verliest van twee weken geleden bij Tottenham Hotspur lijkt een gelijkspel het eindresultaat tegen het stugge Everton.
81'
Gele kaart voor Séamus Coleman (Everton FC)
De rechtsback rekt tijd bij een ingooi en krijgt het eerste geel van de wedstrijd.
79'
Het bekende beeld is weer in ere hersteld. City bepaalt en heeft het balbezit. Everton trekt zich terug en aast op de counter.
76'
Nog een kwartier te spelen in Manchester. De tweede helft is ontzettend levendig. De openingsgoal van Lukaku bleek een wake-up call voor City. De ploeg van Guardiola gaat nu met passie op zoek naar de 2-1.
72'
Doelpunt voor Manchester City, 1:1 door Nolito
Daar is dan toch de gelijkmaker. David Silva trekt de bal voor vanaf rechts en koud in het veld kopt Nolito de bal achter Stekelenburg. Dat is invallen!
71'
Wissel in bij Manchester City -> Nolito
71'
Wissel uit bij Manchester City -> Leroy Sané
70'
Penalty gemist door Kun Agüero, Manchester City
Stekelenburg is de held van de middag! Ook de strafschop van Agüero wordt gered door de Oranje-international.
70'
Strafschop voor City! Opnieuw is Jagielka de dader. De centrumverdediger zorgt met een sliding voor de val bij Agüero.
68'
Wat een verrassende wending in het Etihad Stadium! Waar de ene ploeg maar niet weet te scoren, valt de goal aan de andere kant. De tactiek van Koeman komt helemaal tot zijn recht.
64'
Doelpunt voor Everton FC, 0:1 door Romelu Lukaku
Uit het niets komt de ploeg van Koeman op voorsprong. Een lange bal van achteruit wordt verlengt door Yannick Bolasie en belandt bij Lukaku. De Belg sprint naar het doel, schudt Gaël Clichy van zich af en treft doel met zijn linker.
63'
James McCarthy komt de defensie van Everton versterken. Zo wordt het nog lastiger voor thuisploeg City om de muur te doorbreken. Er is af en toe een drukke bezetting in het strafschopgebied van Stekelenburg.
59'
Daar is dan Kun Agüero! De Argentijnse superster heeft nog een ruim half uur om het verschil te maken. Agüero vervangt de tegenvallende Iheanacho.
57'
Wissel in bij Everton FC -> James McCarthy
57'
Wissel uit bij Everton FC -> Gerard Deulofeu
57'
Manchester City gaat weer aandringen en ruikt bloed. Sterling omspeelt de tegenvallende Oviedo en trekt de bal gevaarlijk voor het doel. Ashley Williams grijpt in en brengt de bal over de achterlijn.
56'
Wissel in bij Manchester City -> Kun Agüero
56'
Wissel uit bij Manchester City -> Kelechi Iheanacho
54'
Iheanacho met gevaar! Sané trekt de bal voor vanaf links en bereikt bij de eerste paal ploeggenoot Iheanacho. De Nigeriaan probeert het achter zijn standbeen, maar vindt Stekelenburg op zijn pad.
52'
Schot van Deulofeu! De Spanjaard trekt vanaf links naar binnen en haalt uit met zijn rechter. Claudio Bravo moet zich strekken om de bal over het doel te slaan.
50'
Van de spitsen moeten we het vanmiddag voorlopig nog niet hebben. Iheanacho is onzichtbaar, maar Romelu Lukaku heeft aan de andere kant nog minder de bal gehad.
47'
Zonder wijzigingen aan beide kanten is de tweede helft in gang gezet. Kan City in de tweede helft de muur van Everton slechten?
46'
45'
De eerste helft is vrij geruisloos voorbij gegaan. City begon goed en kreeg een kansje via basisdebutant Sané. Everton verdedigde echter sterk en gaf vrijwel niets weg. De ploeg van Koeman creëerde zelf ook helemaal niets. Vlak voor rust kreeg City een strafschop na een overtreding van Jagielka. Kevin De Bruyne faalde echter vanaf elf meter na een goede redding van Maarten Stekelenburg.
45'
43'
Penalty gemist door Kevin De Bruyne, Manchester City
De Bruyne ziet zijn schot uit de rechterhoek gedoken worden door Stekelenburg. Geen beste poging van de Belg, maar zeker ook de credits voor onze landgenoot in het doel.
43'
Strafschop voor City! David Silva valt over het been van Phil Jagielka en scheidsrechter Oliver wijst naar de stip.
42'
Iheanacho speelt een rol zonder al te veel betekenis. Wellicht dat Guardiola alsnog zijn sterspeler Agüero na rust wat minuten kan gunnen.
40'
De rust nadert in het Etihad Stadium. Helaas zien we nog weinig vermaakt in het eerste bedrijf. City heeft het heft in handen, maar vindt hinder van het sterk verdedigende Everton.
37'
Everton blijft bijzonder goed op de been. Maarten Stekelenburg heeft nog maar amper in actie hoeven komen. Het strijdplan van Koeman werkt met een 0-0 als tussenstand.
33'
Séamus Coleman komt goed weg na een harde overtreding. De rechtsback van Everton komt hard inglijden op de enkel van Sterling. Scheidsrechter Oliver heeft het echter niet gezien.
32'
Er zijn bijzonder weinig kansen in de eerste helft. Manchester City probeert het wel, maar heeft veel moeite om de muur van Everton te doorbreken. Van de bezoekers komt geen enkel gevaar uit.
29'
De duels worden intenser en harder. Vaak komt City echter als winnaar uit de strijd. Het levert een schotkans op voor David Silva. De Spanjaard schiet vanaf rand zestien een metertje over het doel.
26'
Wat heeft de thuisploeg een overmacht tot nu toe. De Everton-defensie moet alle zeilen bijzetten om het doel schoon te houden. Voorlopig slaagt de ploeg van Ronald Koeman hierin.
23'
De ploeg van Guardiola speelt zo nu en dan oogstrelend. Het ontbreekt echter vaak aan de juiste eindpass. Diepste spits Kelechi Iheanacho wordt bijvoorbeeld lastig bereikt.
19'
City groeit in de wedstrijd en komt steeds dichter bij het doel van Stekelenburg. Het is wachten op de openingstreffer van de ploeg van Pep Guardiola.
16'
Het eerste kwartier van de wedstrijd zit erop. City is de betere ploeg, maar heeft nog geen grote mogelijkheden kunnen creëren. Everton beperkt zich met name tot verdedigen.
13'
Sané is goed begonnen aan de wedstrijd. Aan de rechterflank zorgt de jonge Duitser voor veel gevaar en maakt hij het directe tegenstander Bryan Oviedo behoorlijk lastig.
10'
Geen Kun Agüero dus vanmiddag aan de aftrap. De Argentijnse superspits kampt met een lichte blessures, maar zit wel op de reservebank. Agüero moet woensdag tegen Barcelona weer present zijn.
6'
Eerste redding vereist! Leroy Sané breekt door vanaf de rechterkant en probeert het op subtiele wijze vanuit een lastige hoek. Doelman Maarten Stekelenburg schermt de hoek goed af en weerhoudt basisdebutant Sané van een vroege goal.
5'
Het begin van de wedstrijd is zoals verwacht voor Manchester City. De thuisploeg heeft veel balbezit en bepaalt het speeltempo. Everton beperkt zich tot tegenhouden in de openingsminuten.
2'
Scheidsrechter Michael Oliver heeft het startsignaal gegeven aan het duel tussen Pep Guardiola en Ronald Koeman! Koploper Manchester City neemt het in eigen huis op tegen Everton FC.
1'
De opstellingen
Leroy Sané maakt tegen Everton zijn debuut in de basis van City. De Duitse middenvelder zal vanaf de rechterflank komen en vormt de aanval met Raheem Sterling en Kelechi Iheanacho. Laatstgenoemde is de vervanger van de niet fitte Kun Agüero.

Bij Everton keert Deulofeu terug in de startformatie. Coach Ronald Koeman verkiest de Spaanse middenvelder boven Ross Barkley. In het doel van Everton staat de nummer één van bondscoach Danny Blind, namelijk Maarten Stekelenburg.

Welkom bij de wedstrijd tussen Manchester City en Everton FC! Het treffen in de achtste speelronde van de Premier League begint zaterdagmiddag om 16.00 uur. Mijn naam is Koen Larmit en ik zal live verslag doen van het duel in Manchester. Rond de klok van drie uur worden de opstellingen bekend gemaakt onder het kopje wedstrijddetails.

Manchester City
Het team van manager Pep Guardiola is de trotse koploper van de Engelse competitie. De eerste zes wedstrijden werden allen in winst omgezet. Vlak voor de interlandperiode verloor City echter haar ongeslagen status op bezoek bij concurrent Tottenham Hotspur. Al voor rust bepaalden de Spurs de uiteindelijke 2-0 uitslag. Manchester City speelde een zwakke wedstrijd en miste met name de creativiteit van Kevin De Bruyne.

De Belgische spelmaker kwam afgelopen week niet uit voor zijn land en kon in Manchester herstellen van een scheurtje in zijn hamstring. Het resultaat mag er zijn want De Bruyne herstelde wonderbaarlijk snel en kan sowieso zaterdag al deel uit maken van de selectie. Bacary Sagna zal daar niet toe behoren. De Franse rechtsback liep een hamstringblessure op in de wedstrijd tegen Bulgarije. Sagna zal ongeveer drie weken aan de kant moeten zitten.

Everton FC
Everton is het seizoen alleraardigst begonnen. De Blues bekleden een vijfde notering met vier keer winst, twee gelijke spelen en een verlies. Toch wordt het weer eens tijd voor een overwinning. De laatste twee duels, tegen respectievelijk Bournemouth en Crystal Palace, werden namelijk niet in winst omgezet. De ploeg van Ronald Koeman boekte de laatste driepunter in eigen huis tegen het gepromoveerde Middlesbrough.

Everton komt in het Etihad Stadium een oude bekende tegen. Verdediger John Stones maakte deze zomer na 3,5 jaar trouwe dienst de overstap naar Manchester. De Engels international heeft zich al snel een vaste plek in de basiself verworven. Gareth Barry bewandelde drie jaar geleden de omgekeerde weg. De middenvelder van Everton kwam vier jaar uit voor City.