2:3
0 : 1 Torinfos in de Ticker Arjen Robben 20. / Schot met links  (Daley Blind)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Tim Cahill 21. / Schot met links  (Ryan McGowan)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Mile Jedinak 54. / Penalty
2 : 2 Torinfos in de Ticker Robin van Persie 58. / Schot met links  (Memphis Depay)
2 : 3 Torinfos in de Ticker Memphis Depay 68. / Schot met rechts

90'
Invaller Memphis Depay sleepte zijn ploeg er in de tweede helft doorheen. Nadat Mile Jedinak na hands van Janmaat Australië vanaf de strafschopstip op voorsprong had gezet, stond de PSV'er op. Eerst leverde hij de assists bij de gelijkmaker van Van Persie, waarna hij zelf de winnende treffer tegen de touwen schoot.
90'
Het zit erop! Nederland is zo goed als zeker van de volgende ronde met zes punten uit twee wedstrijden en een doelsaldo van 8 doelpunten voor en 3 tegen.
90'
90'
Sneijder stuurt Lens de diepte in, die zijn tegenstander te slim af is en de 4-2 op zijn schoen heeft. Doelman Ryan redt in de korte hoek op zijn inzet.
90'
De arbiter telt drie minuten extra speeltijd bij.
89'
Nog een paar minuten te spelen. Australië dwingt Oranje achteruit, maar heeft moeite om de hechte verdediging van het Nederlands Elftal te kraken.
87'
Wissel in bij Nederland -> Jeremain Lens
87'
Wissel uit bij Nederland -> Robin van Persie
84'
De minuten tikken weg in het voordeel van Oranje. Vanaf de kant kijkt Louis van Gaal gespannen toe. Met een overwinning zou het Nederlands Elftal een grote stap richting de volgende ronde zette.
81'
Nog een kleine tien minuten in Porto Alegre. Nederland weliswaar de betere ploeg, maar de wedstrijd is nog zeker niet beslist. Australiërs hebben de jacht op de gelijkmaker geopend.
78'
Wissel in bij Nederland -> Georginio Wijnaldum
78'
Wissel uit bij Nederland -> Jonathan de Guzmán
78'
Leckie gaat overduidelijk op zoek naar een strafschop, maar krijgt die net. De aanvaller laat zich vallen na een duel met Janmaat, maar de arbiter trapt er niet in.
77'
Wissel in bij Australië -> Adam Taggart
77'
Wissel uit bij Australië -> Tommy Oar
75'
Nederland heeft de smaak eindelijk te pakken. Na een prima actie van Van Persie mag De Jong vrij aanleggen, maar hij mikt onzorgvuldig, waardoor Ryan een vierde treffer kan voorkomen.
74'
...weliswaar langs de muur, maar geen treffer! De inzet mist snelheid, waardoor Ryan redt.
73'
Vrije trap voor Nederland op een mooie positie na een overtreding op Robben. De doelpuntenmaker gaat zelf achter de bal staan...
69'
Wissel in bij Australië -> Ben Halloran
69'
Wissel uit bij Australië -> Tim Cahill
68'
Doelpunt voor Nederland, 2:3 door Memphis Depay.
Een geweldige dag voor de aanvaller van PSV! Na de assist bij de treffer van Van Persie, scoort hij nu zelf. Doelman Ryan verkijkt zich op een schot van afstand en heeft geen antwoord op de inzet van de aanvaller.
67'
Een gigantische kans voor Australië na dom balverlies van Vlaar. Cahill geeft strak voor, maar Leckie vergeet te scoren. In plaats van koppen neemt hij de bal op de borst aan, waardoor Cillessen redding kan brengen.
64'
Nederland lijkt iets beter in de wedstrijd te komen. Australië moet achteruit, maar echt grote kansen levert het nog niet op.
59'
Een minuut na de gelijkmaker ontsnapt Robben aan de aandacht van zijn tegenstander. De buitenspeler van Bayern München probeert doelman Ryan in de korte hoek te verschalken, maar de sluitpost heeft een antwoord op het puntertje.
58'
Doelpunt voor Nederland, 2:2 door Robin van Persie.
Uit het niets de gelijkmaker! Depay zet met een listig steekpassje de aanvoerder van Oranje alleen voor de doelman. Van Persie houdt het hoofd koel en jaagt de bal hoog in het doel.
56'
Oh, oh, oh, Nederland.. Waar is de ploeg van Van Gaal mee bezig? De Jong levert de bal zeer knullig in en Australië kan weer aanvallen. De Vrij let bij de tweede paal goed op en voorkomt dat zijn tegenstander kan koppen.
54'
Doelpunt voor Australië, 2:1 door Mile Jedinak.
Cillessen wordt de verkeerde kant op gestuurd en Nederland staat op achterstand.
53'
Penalty voor Australië! Janmaat maakt in het eigen strafschopgebied hands en scheidsrechter Djamel Haimoudi wijst naar de stip.
51'
Wissel in bij Australië -> Oliver Bozanic
51'
Wissel uit bij Australië -> Mark Bresciano
50'
Sneijder wordt vrijgespeeld en kan uithalen. Het schot is alleraardigst, maar doelman Ryan tikt de bal tot corner.
47'
Gele kaart voor Robin van Persie. (Nederland)
De aanvoerder zwaait te veel met zijn armen en raakt zijn tegenstander. Door de gele kaart mist hij het duel met Chili.
46'
Elf seconden in de tweede helft en de bal ligt alweer in het net. Het feest voor Australië gaat niet door, want Leckie duwt zijn tegenstander omver en wordt afgefloten.
46'
45'
Rust in Porto Alegre met een stand van 1-1. Nederland mag met die tussenstand het meest tevreden zijn, aangezien de Australiërs het beste van het spel hebben. Robben opende uit een spaarzame uitval de score, waarna Cahill een minuut later op fraaie wijze de gelijkmaker tegen de touwen jaagde.
45'
Einde eerste helft.
45'
Wissel in bij Nederland -> Memphis Depay
45'
Wissel uit bij Nederland -> Bruno Martins Indi
44'
Martins Indi wordt na de zware overtreding van Cahill per brancard van het veld gedragen. Het is einde duel voor de Feyenoorder, die bij de val verkeerd terecht is gekomen.
43'
Gele kaart voor Tim Cahill (Australië).
De doelpuntenmaker kogelt tegenstander Martins Indi op zeer lompe manier onderuit en wordt daarvoor terecht bestraft. Daardoor mist hij het laatste groepsduel met Spanje door een schorsing.
41'
Nog een paar minuten tot aan de rust. Louis van Gaal zal allesbehalve tevreden zijn over het spel van zijn ploeg en de kans dat de oefenmeester gaat ingrijpen lijkt zeer groot.
38'
Het is wachten op een doelpunt van Australië. Het Nederlands Elftal wordt bij vlagen te kijk gezet en heeft totaal geen grip op de tegenstander.
35'
Dat Nederland het lastig heeft, is niet verrassend. Oranje en Australië speelden in het verleden drie keer eerder tegen elkaar. Nog nooit won Oranje. De eerste ontmoeting was op 4 juni 2006 in De Kuip. Die ontmoeting eindigde in een gelijkspel: 1-1. Twee jaar later wonnen de ‘socceroos’ in Eindhoven met 1-2. De ontmoeting in Sydney leverde in 2009 geen doelpunten op.
32'
En daar is de volgende kans voor Australië! Ditmaal geniet Galekovic alle vrijheid, maar hij kan zijn voet niet lekker tegen de bal zetten. Daardoor kan Cillessen redding brengen.
31'
Nederland ontsnapt aan een achterstand! Uit een voorzet vanaf de rechterflank kan Mark Bresciano vanaf een meter of twaalf vrij aanleggen, maar mikt twee meter over.
31'
Ruim een half uur gespeeld en Nederland zit nog altijd niet lekker in de wedstrijd. De ploeg heeft moeite om de twee aanvallers te bereiken. De opbouw is traag en onzorgvuldig.
28'
Meest opvallende afwezige bij Australië is Mark Milligan. De middenvelder van Melbourne Victory is op de training geblesseerd geraakt aan zijn hamstrings. Trainer Postecoglou moest afgelopen week ook al afscheid nemen van Ivan Franjic. De back liep een spierscheuring in het dijbeen op in het duel met Chili.
25'
Vlaar is uit een corner van Sneijder dicht bij een nieuwe voorsprong voor Oranje, maar de verdediger van Aston Villa kopt een paar meter over.
21'
Doelpunt voor Australië, 1:1 door Tim Cahill
En direct het antwoord! Wat een geweldig doelpunt van Cahill! De aanvaller neemt een lange bal van achteruit in een keer op de slof en ziet de bal via de onderkant van de lat in het Nederlandse doel ploffen. Een juweel van een treffer.
20'
Doelpunt voor Nederland, 0:1 door Arjen Robben.
Bij de eerste echte kans voor Oranje is het direct raak! Wie anders dan Robben opent de score. De aanvaller komt op de middenlijn aan de bal, dribbelt zich een weg langs tegenstanders en jaagt de bal in de verre hoek.
18'
Eerste keer dat het doel van Australië onder vuur wordt genomen. Uit een vrije trap van Arjen Robben kopt Robin van Persie in de handen van doelman Mathew Ryan.
15'
Jonathan de Guzman, Stefan de Vrij en Robin van Persie ontvingen in het duel met Spanje een gele kaart van scheidsrechter Nicola Rizzoli (Italië). Bij een tweede gele kaart zijn zij automatisch voor het volgdende duel geschorst. Bij Australië staan Tim Cahill, aanvoerder Mile Jedinak en Mark Milligan op scherp.
12'
Nederland is zeer matig aan het duel begonnen. De spelers van Van Gaal grossieren in balverlies en geven daardoor Australië de kans om in de wedstrijd te komen.
8'
Arbiter bij het duel van vanavond is Djamel Haimoudi. De Algerijn wordt geassisteerd door zijn landgenoot Abdelhak Etchiali en Radouana Achik uit Marokko. Vierde official is Bakary Gassama uit Gambia. In 2013 floot Haimoudi de finale van de Afrika Cup tussen Nigeria en Burkina Faso.
4'
Martin Indi ligt kermend van de pijn op de grond na een tik van tegenstander Tim Cahill. Na een blessurebehandeling lijkt de Feyenoorder weer verder te kunnen.
3'
Het duel vanavond wordt afgewerkt in Estadio Beira-Rio, dat een capaciteit heeft van 51.800 toeschouwers. Het stadion in Porto Alegre is het toneel van 4 groepswedstrijden en een achtste finale.
1'
Aanvang wedstrijd.
De volksliederen hebben geklonken, de handen zijn geschud en de toss is geweest. Kortom: we kunnen beginnen!
De spelers van beide landen staan in de catacomben en wachten op het teken om het veld te betreden. Het Nederlands Elftal speelt net als tegen Spanje in het blauwe tenue.
Het Nederlands elftal speelt in dezelfde opstelling als tegen Spanje. Dit betekent dat er met vijf verdedigers wordt gevoetbald. Ook Jonathan de Guzmán, die op scherp staat na een gele kaart tegen Spanje, staat in de basisopstelling.

Goedendag en welkom bij het duel tussen het Nederlands Elftal en Australië. Mijn naam is Joep van Run en ik doe vanavond verslag van deze ontmoeting in poule B van het WK 2014. Onder de knop ‘wedstrijddetails’ zijn de opstellingen van beide elftallen te vinden.

Wisselend succes
Voor beide landen begon het toernooi afgelopen vrijdag. De formatie van Louis van Gaal zette wereldkampioen Spanje te kijk: 5-1. Robin van Persie (2x), Arjen Robben (2x) en Stefan de Vrij maakten de openingsgoal van Xabi Alonso, hij scoorde vanaf de strafschopstip, meer dan goed. Poulegenoot Australië begon het toernooi met een zeperd tegen Chili (3-1). Al na een kwartier keek het keurkorps van trainer Ange Postecoglou tegen een 2-0 achterstand aan door treffers van Alexis Sánchez en Jorge Valdivia. Na de aansluitingtreffer van Tim Cahill kort voor rust, ging Australië op jacht naar de gelijkmaker. De ploeg kreeg kansen, maar had het vizier niet op scherp staan en kreeg in blessuretijd de derde tegentreffer via Jean Beausejour te verwerken.

Uitdaging
Australië verloor dus van de Zuid-Amerikanen, maar het spel van de ‘socceroos’ was hoopgevend. Trainer Postecoglou hoopt dat zijn elftal tegen Oranje voor een stunt kan zorgen, al waarschuwde de oefenmeester op de persconferentie na de laatste training voor de kracht van het Nederlands Elftal. “Het is voor ons een enorme uitdaging om het aanvallende spel van Oranje te stoppen. Ze hebben voorin Robin van Persie, Arjen Robben en Wesley Sneijder, die maken het iedere ploeg moeilijk. Net als Nederland willen ook wij graag de bal hebben. We zullen verdedigend heel sterk moeten zijn, maar gaan ook proberen aan te vallen.”

Onderschatting
Zijn collega Louis van Gaal toonde eveneens respect voor de tegenstander. De toekomstig trainer van Manchester United weigerde zijn opstelling prijs te geven en liet weten een lastige wedstrijd te verwachten. “Ze hebben een goede coach, die uitgaat van zijn eigen mogelijkheden. Ik denk dat ze aanvallender gaan spelen dan iedereen hier in de zaal verwacht. Ze zullen zich niet ingraven, want dan kun je Tim Cahill beter niet opstellen en dat is nu juist hun wapen.”