0 : 1 Torinfos in de Ticker David Villa 36. / Schot met rechts  (Juanfran)
0 : 2 Torinfos in de Ticker Fernando Torres 69. / Schot met rechts  (Iniesta)
0 : 3 Torinfos in de Ticker Mata 82. / Schot met links  (Cesc Fàbregas)

90'

Spanje heeft het WK op een positieve manier afgesloten. In de tweede helft maakten de Spanjaarden nog twee doelpunten, waardoor Australië met 3-0 werd verslagen.
90'
90'
Ondertussen bij de andere wedstrijd in Groep B.. Memphis Depay zet Nederland op 2-0 tegen Chili!
90'
Gele kaart voor Mile Jedinak (Australië)
90'
Spanje krijgt een vrije trap op een meter of 25 van het doel na een overtreding van Mile Jedinak op David Silva.
90'
De extra tijd bedraagt drie minuten.
90'
Dat had zelfs de 4-0 kunnen zijn! Een lage voorzet vanaf links gaat richting Juan Mata, die de bal tegen Mathew Ryan aan schiet.
88'
Gele kaart voor Matthew Špiranović (Australië)
Geel, ach. De Australiër houdt invaller David Silva even vast en ziet dat met een gele kaart bestraft worden.
87'
We naderen het einde van de wedstrijd, dus het einde van het WK voor zowel Spanje als Australië. Nog een paar minuten.
84'
Dat had Fernando Torres beter moeten doen. Hij komt in een twee tegen twee situatie, maar in plaats van de bal af te geven op Mata, gaat hij voor eigen kansen. Hij komt zijn man wel voorbij, maar Mathew Ryan is op tijd uitgekomen om de bal te onderscheppen.
84'
Wissel in bij Spanje -> David Silva
84'
Wissel uit bij Spanje -> Xabi Alonso
82'
Doelpunt voor Spanje, 0:3 door Mata
Een goede goal van invaller Mata! Cesc Fàbregas speelt de bal over de verdediging naar Mata, die bij de tweede paal de bal aanneemt en vervolgens door de benen van Mathew Ryan schuift: 0-3.
78'
Ondertussen bij de andere wedstrijd in Groep B... Leroy Fer zet Nederland op 1-0 tegen Chili!
77'
Australië wordt een derde doelpunt bespaard. Koke probeert de bal hoog te geven op Fernando Torres, maar Mathew Ryan komt ertussen.
75'
En dat Australië puntloos eindigt is eigenlijk hartstikke sneu. De spelers van Ange Postecoglou hebben prima, aanvallend voetbal laten zien in alle drie de wedstrijden.
74'
Ondertussen is de tussenstand bij de andere wedstrijd in Groep B, Nederland - Chili, nog altijd 0-0. Als alles zo blijft eindigt Nederland als eerste, Chili tweede, Spanje derde en Australië op de laatste plaats.
72'
Een afstandsschot van James Troisi! De Australiër haalt uit van een meter of dertig en zijn inzet komt niet in de buurt van Pepe Reina, die de bal meters over ziet gaan.
72'
Wissel in bij Australië -> Mark Bresciano
72'
Wissel uit bij Australië -> Oliver Bozanic
69'
Doelpunt voor Spanje, 0:2 door Fernando Torres
Daar is de 2-0, wedstrijd beslist! Fernando Torres scoort, maar juicht nauwelijks. Iniesta vindt Torres met een prachtige steekpass, die de bal beheerst achter Mathew Ryan schiet.
68'
Wissel in bij Spanje -> Cesc Fàbregas
68'
Wissel uit bij Spanje -> Santi Cazorla
65'
Driekwart van de wedstrijd zit erop. Spanje houdt vrij simpel stand tegen Australië en lijkt genoegen te nemen met de 1-0.
62'
Gele kaart voor Sergio Ramos (Spanje)
Ramos maakt op het middenveld een overtreding op Mile Jedinak en ziet dat met geel bestraft worden. De eerste kaart van de wedstrijd.
61'
Wissel in bij Australië -> James Troisi
61'
Wissel uit bij Australië -> Tommy Oar
61'
Het ziet er niet naar uit dat Tommy Oar het spel kan vervolgen. De Australiër loopt strompelend naar de kleedkamer.
60'
Pijn bij Tommy Oar. De FC Utrecht-speler wordt buiten de lijnen behandeld.
58'
Het is erg jammer dat hij nu al is gewisseld. David Villa gaf deze wedstrijd kleur.
57'
Wauw! David Villa kust meermalen het Spaanse logo voordat hij het veld verlaat. Dit was zijn laatste wedstrijd als Spaans international!
57'
Wissel in bij Spanje -> Mata
57'
Wissel uit bij Spanje -> David Villa
55'
Bij Spanje staat Mata klaar om in te vallen.
53'
Iniesta gaat de één-twee aan met David Villa en krijgt 'm weer terug. Hij besluit naar binnen te trekken en te schieten, maar ziet zijn inzet geblokt worden.
51'
Het team van Ange Postecoglou smijt natuurlijk met krachten, maar dat is de wijze waarop de Australiërs hun tegenstanders bestrijden.
50'
Leuk hoor, het lukt Australië om de Spanjaarden in de beginfase van de tweede helft onder druk te zetten. Dat deden ze in de eerste helft ook.
48'
Een rustig begin van de tweede helft. De Spanjaarden temporiseren en laten de Spanjaarden het spel maken.
46'
Ange Postecoglou heeft in de rust Adam Taggart in de kleedkamer achtergelaten. De spits bleek geen waardige vervanger voor Tim Cahill. Ben Halloran is de invaller.
46'
46'
Wissel in bij Australië -> Ben Halloran
46'
Wissel uit bij Australië -> Adam Taggart
45'

Het is rust! Spanje leidt na 45 minuten spelen met 1-0 door een doelpunt van David Villa. Tegenstander Australië begon sterk aan de wedstrijd, maar moest daarna zijn meerdere erkennen in de Spanjaarden.
45'
45'
Bijna de 2-0! Met een ingenieus passje bereikt Iniesta Santi Cazorla, die de bal kan voorgeven. Mathew Ryan is weer attent en plukt de bal uit de lucht, voordat een Spanjaard ertegenaan kan lopen.
44'
Goed uitgekomen van Mathew Ryan. De Australische doelman moet heel ver uit zijn doel komen, maar voorkomt daarmee dat Fernando Torres een levensgrote kans krijgt.
42'
Australië lijkt niet van slag te zijn door de achterstand. Het team van Ange Postecoglou blijft regelmatig de aanval zoeken, maar erg succesvol zijn ze nog niet.
40'
Goed schot Koke! De middenvelder schiet van een meter of twintig rakelings naast. De bal is door een Australiër aangeraakt, want Spanje krijgt een corner.
37'
Dit soort aanvallen verwacht je van Spanje. Op hoge snelheid en technisch goed uitgevoerd. Prachtig!
36'
Doelpunt voor Spanje, 0:1 door David Villa
Wat een HEERLIJK doelpunt van David Villa, die uitstekend speelt. Met een steekpass bereikt Iniesta Raúl Albiol, die vanaf de achterlijn de bal teruglegt op Villa. De Spaanse spits heeft een hoogstandje in huis en tikt de bal achter het standbeen langs in het Australische doel. Spanje op 1-0!
34'
Heerlijke actie David Villa! Hij speelt goed hoor, die Villa. Met een dubbele schaar speelt hij Mile Jedinak in het strafschopgebied voorbij en kan hij vervolgens de bal laag voorgeven. Villa heeft de pech dat zowel Koke als Fernando Torres hun voet niet tegen de bal kunnen zetten.
33'
De hoekschop wordt kort genomen en levert de Spanjaarden niet meer op dan balbezit.
32'
Hoekschop voor Spanje, na een goede actie van David Villa. De spits speelt zijn mannetje voorbij, wil de bal voor de pot gooien, maar ziet zijn voorzet via het been van Alex Wilkinson over de achterlijn gaan.
30'
Er is een halfuur gespeeld in de Arena da Baixada. Spanje is de beginfase doorgekomen en heeft de controle over de wedstrijd. Via David Villa en Jordi Alba hebben de Spanjaarden al twee goede kansen gekregen.
27'
Over Torres gesproken: het shirt van de Spaanse spits is kapot, dus moet hij aan de zijlijn even van shirt wisselen.
26'
Zowel David Villa als Fernando Torres maakt vooralsnog een prima indruk. Je begint je af te vragen waarom Vicente Del Bosque zoveel vertrouwen had in Diego Costa. De genaturaliseerde Spanjaard maakte natuurlijk een uitstekend seizoen mee bij Atlético Madrid, maar heeft in het Spaanse shirt nog niet veel laten zien.
23'
Goede mogelijkheid Jordi Alba! Een actie van Fernando Torres strandt op twintig meter van het doel, maar per toeval komt de bal bij David Villa terecht. Hij heeft gezien dat Alba is doorgelopen en bereikt de linksback met een hakje. Alba krijgt een vrije schietkans, maar knalt de bal tegen de Australische doelman aan.
23'
De beginfase was voor Australië, maar Spanje heeft nu de controle over de wedstrijd.
21'
David Villa met een kans! Met een subtiel hoog balletje bereikt Iniesta de Spaanse spits, die de bal meteen uit de lucht neemt. Een leuke poging, maar de inzet van Villa gaat een meter of twee naast het doel.
20'
De Spanjaarden krijgen een vrije trap op een meter of 25 meter van het doel. Iniesta zoekt met een hoge bal Sergio Ramos, maar vindt 'm niet. Een Australische verdediger kan de bal wegwerken.
19'
Prima actie en idem dito pass van Fernando Torres. De Chelsea-spits bereikt David Villa, die in het strafschopgebied de bal echter niet goed kan meenemen.
17'
Kort daarna volgt het eerste kansje voor Spanje. Santi Cazorla ontvangt op de rand van de strafschopgebied de bal, draait naar zijn rechtervoet en probeert uit te halen. Het schot van de Spanjaard wordt echter geblokt.
16'
David Villa wordt aan de linkerkant van het veld met een lange bal weggestuurd, maar op het moment van spelen stond de Spaanse spits buitenspel. Er is iets meer dan een kwartier gespeeld, maar de Spanjaarden zijn nog geen enkele keer gevaarlijk geweest.
14'
Het publiek in de Arena da Baixada vermaakt zich, maar het spel is tot op heden niet echt goed. Met name Spanje valt - weer - tegen.
12'
Xabi Alonso bijna in de fout! De ervaren middenvelder wil op de rand van het eigen strafschopgebied opendraaien, maar weet niet dat hij een man in de rug heeft. De Spanjaard heeft geluk dat Oliver Bozanic niet helemaal goed instapt, waardoor er geen gevaarlijke situatie ontstaat.
11'
Met name David Villa maakt in de beginfase een gretige indruk.
10'
De Spanjaarden beginnen iets beter in de wedstrijd te komen. Vicente Del Bosque ziet zijn spelers steeds verder opschuiven op de Australische helft.
7'
Weer krijgt David Villa een gemene tackle te verduren. Ditmaal is het Mile Jedinak die hard doorgaat op de Spanjaard.
6'
Australië krijgt een vrije trap op een interessante plaats, op halverwege de helft van Spanje. Tommy Oar neemt 'm, maar vindt met zijn voorzet geen medespeler. Raúl Albiol kan uitverdedigen.
5'
En daar is de eerste poging van de Australiërs. Mathew Leckie haalt van ver uit en ziet zijn inzet een paar meter naast het doel van Pepe Reina over de achterlijn gaan.
5'
De beginfase is voor Australië! Net als tegen Nederland begint het team van Ange Postecoglou met veel druk naar voren.
3'
Ryan McGowan komt daar goed weg. De Australiër geeft een gemeen tikje aan David Villa, die zijn eerste basisplaats krijgt op het WK. De scheidsrechter besluit het enkel af te doen met een vrije trap en geef McGowan geen kaart.
1'
Oliver Bozanic probeert in de hoek van het veld een corner te versieren, maar via zijn eigen been gaat de bal over de achterlijn.
1'
De Australiërs hebben afgetrapt. De wedstrijd is begonnen!
1'
Strakke gezichten bij de Spanjaarden tijdens het volkslied. Je krijgt het gevoel dat ze er niet heel veel zin in hebben.

In groep B wordt naast Nederland – Chili om 18:00 nog een wedstrijd gespeeld: Spanje – Australië. Beide landen zijn al uitgeschakeld op het WK en spelen enkel nog om de eer. Wordt deze wedstrijd een pleister op de wonden voor de Spanjaarden, of sluit het team van Vincent Del Bosque de wedstrijd 'in stijl' af? Hier kan je zien welke spelers aan de aftrap staan. Mijn naam is Vincent Houttuin en ik doe verslag van de uitzwaaiwedstrijd tussen Spanje en Australië.

Spanje

Wie had gedacht dat regerend Europees en wereldkampioen Spanje al in de groepsfase van het WK zou stranden? Zowel tegen Nederland (1-5) als Chili (0-2) kregen de Spanjaarden een pak op hun broek, waardoor uitschakeling op het WK een feit is. Het einde van een tijdperk waarin Spanje het internationale voetbal domineerde, lijkt voorbij.

De Spanjaarden zullen in hun laatste wedstrijd op het WK in Brazilië met heel veel andere spelers spelen dan in de eerste twee wedstrijden. Zo staat bijvoorbeeld niet Iker Casillas, maar Pepe Reina op doel. In de verdediging zijn twee veranderingen, op het middenveld één en de Spanje zal – ten opzichte van de wedstrijd tegen Chili – beginnen met een compleet andere voorhoede.

Australië

Dan de Australiërs. Men gaf het team van Ange Postecoglou van tevoren niet veel kans en ondanks dat Australië twee keer verloor, heeft het land het absoluut niet slecht gedaan. Zowel tegen Chili (1-3) als Nederland (2-3) zat er eigenlijk veel meer in. Het aanvallende spel, dus niet het ouderwetse fysieke spel, verraste veel voetballiefhebbers in positieve zin.

Het Australische voetbalelftal zal erop gebrand zijn om het WK af te sluiten met een goed resultaat. Zonder Tim Cahill – hij is geschorst – nemen de Australiërs het op tegen Spanje. Ook Eredivisionisten Jason Davidson en Tommy Oar hebben weer een basisplaats gekregen van Postecoglou.