22:00 uur
Mexico
1:3
0 : 1 Torinfos in de Ticker Rafael Márquez 72. / Kopbal  (Héctor Herrera)
0 : 2 Torinfos in de Ticker Andrés Guardado 75. / Schot met links  (Oribe Peralta)
0 : 3 Torinfos in de Ticker Javier Hernández 82. / Kopbal  (Rafael Márquez)
1 : 3 Torinfos in de Ticker Ivan Perišić 87. / Schot met links  (Ivan Rakitić)

90'
Vier doelpunten in één helft, dat is toch nog prima vertoeven. Spannend werd het echter nooit, omdat het Mexico was dat de score opende. Het land liep uit naar 0-3 en toen werd het duidelijk dat een voor ons belangrijke wedstrijd in de achtste finale Nederland - Mexico wordt.
90'
89'
Rode kaart voor Ante Rebić (Kroatië)
Wat een belachelijke overtreding van Rebić zeg. De invaller gaat totaal niet voor de bal en gaat met het been vooruit door op Carlos Peña. Terechte rode kaart voor de Kroaat.
87'
Doelpunt voor Kroatië, 1:3 door Ivan Perišić
Toch nog een doelpunt van Kroatië! Rakitić legt de bal naar links, waar Perišić opkomt. De alleskunner blijft rustig en schuift de bal onder Ochoa door. Zie het als een eretreffer.
87'
Heel even werd het spannend door de standen in deze wedstrijden. Mexico had nog één doelpunt nodig om groepswinnaar te worden, waardoor Oranje het tegen Brazilië op zou moeten nemen in de achtste finale. De Brazilianen scoren echter ook in de slotfase.
84'
Wissel in bij Mexico -> Marco Fabián
84'
Wissel uit bij Mexico -> Andrés Guardado
82'
Doelpunt voor Mexico, 0:3 door Javier Hernández
En dan wordt het zelfs 0-3. Hernández staat op de juiste plek om een doorgekopte bal te verlengen. Van dichtbij kan de spits van Manchester United niet missen.
79'
Wissel in bij Mexico -> Carlos Peña
79'
Wissel uit bij Mexico -> Oribe Peralta
78'
Kroatië is nog gevaarlijk, een bal wordt van de lijn gehaald!
Invaller Ante Rebić speelt drie man van Mexico uit en zoekt met een lage schuiver de rechterhoek. Ochoa is al gepasseerd, maar Héctor Moreno voorkomt met een sliding de aansluitingstreffer.
75'
Doelpunt voor Mexico, 0:2 door Andrés Guardado
De beslissing valt. Andrés Guardado haalt de trekker over en Mexico komt op 0-2. Kroatië moet nu in een kwartier drie keer scoren om zich te plaatsen voor de achtste finales. Dat zie ik niet gebeuren. Guardado schiet technisch heel knap in na een snel opgezette aanval van Mexico. Hij krijgt de bal laag in de zestien en met binnenkant voet verschalkt hij Pletikosa: 0-2.
74'
Wissel in bij Kroatië -> Nikica Jelavić
74'
Wissel uit bij Kroatië -> Danijel Pranjić
72'
Doelpunt voor Mexico, 0:1 door Rafael Márquez
Dan is het eindelijk raak voor Mexico! Uit een hoekschop kopt de veteraan Márquez binnen. Het lijkt nu wel duidelijk dat Mexico doorgaat naar de achtste finales. Aanvoerder Márquez kopt binnen bij de tweede paal en dus staat het 0-1 voor Mexico.
69'
Wissel in bij Kroatië -> Ante Rebić
69'
Wissel uit bij Kroatië -> Ivica Olić
66'
Gele kaart voor José Juan Vázquez (Mexico)
Geel voor Vázquez, die de volgende wedstrijd van Mexico mist. Dat kan nog een belangrijk gegeven worden als zijn land de achtste finales haalt.
64'
Daar moet Mexico een penalty krijgen! Eerst wordt Hernández in de rug geduwd in de zestien, maar dat de scheidsrechter daar geen penalty voor geeft kan ik me voorstellen. Daarna blokt Srna echter een inzet met de hand.
62'
Ook deze wissel maakt mij blij. Javier Hernández is hopeloos uit vorm, maar hij speelt niet voor niets bij Manchester United. Wat kunnen de wissels brengen in deze wedstrijd?
62'
Wissel in bij Mexico -> Javier Hernández
62'
Wissel uit bij Mexico -> Giovani Dos Santos
58'
Dit vind ik nou een leuke wissel. Mateo Kovačić is een groot talent die uitkomt voor het Italiaanse Inter. Als hij een goede wedstrijd speelt, kan het nog heel leuk worden vanavond.
58'
Wissel in bij Kroatië -> Mateo Kovačić
58'
Wissel uit bij Kroatië -> Šime Vrsaljko
53'
En dan gaat Mexico ook nog eens tijdrekken. Deze wedstrijd heeft meer dan ooit een doelpunt nodig.
50'
Misschien mogen we wat doelpunten lenen van de wedstrijd Kameroen - Brazilië, want daar is weer gescoord. Het thuisland lijkt de eerste plek nu veilig te stellen, want Fred zet Brazilië op 1-3. Dat betekent dat we tegen Mexico of Kroatië spelen in de achtste finales. Brazilië - Chili is natuurlijk ook een heerlijk affiche.
46'
Laten we hopen op een interessantere tweede helft bij Kroatië - Mexico.
46'
45'
Een ietwat saaie eerste deel kende één grote kans. Herrera schoot van twintig meter hard op de lat/paal en kwam daarmee het dichtste bij een openingstreffer.
45'
42'
Er gebeurt wat! Dan maar een opstootje om het wat interessanter te maken. Een corner wordt verlengd richting het doel en Pletikosa bevindt zich opeens in het gedrang. Héctor Moreno duwt een arm in het gezicht van de goalie en opeens staan er acht man te duwen. Geen kaarten nodig, een heel klein brandje blus je met woorden.
40'
Uit de vrije trap die volgt neemt Darijo Srna het doel onder vuur, maar de specialist schiet de bal over het doel van Ochoa.
39'
Gele kaart voor Rafael Márquez (Mexico)
Harde tackle van Rafael Márquez, die de tweede gele kaart van de wedstrijd krijgt. De veteraan achterin haalt Ivan Perišić hard neer van achteren.
35'
Nou, gelukkig regent het wel doelpunten in de andere wedstrijd. Brazilië komt dankzij Neymar weer op een 1-2 voorsprong. De virtuele stand hoef ik u niet meer uit te leggen.
31'
Mexico zet Kroatië vast op de eigen helft. Het spelbeeld blijft zich wijzigen, met telkens weer een andere bovenliggende partij.
28'
Er is weer gescoord bij Kameroen - Brazilië. Ditmaal is Kameroen trefzeker in de vorm van Joel Matip. Dit betekent dat de winnaar van deze pot voetbal als groepswinnaar naar de achtste finales gaat.
27'
Voor Mexico is een gelijkspel voldoende om de achtste finales te halen. Het land haalde in de laatste vijf Wereldkampioenschappen telkens deze ronde, maar dit betekende ook meteen het eindstation.
23'
Deze wedstrijd bestaat duidelijk uit periodes. Net was Mexico de betere ploeg, nu neemt Kroatië het initiatief weer over.
19'
Doelpuntenmaker bij Brazilië was overigens het wonderkind Neymar, die nu op drie treffers staat dit Wereldkampioenschap.
18'
Bij Kameroen - Brazilië is het gastland zojuist op een voorsprong gekomen. Dit betekent dat zelfs bij een winstpartij op dit veld, de winnaar tweede wordt in de groep en dus de tegenstander van Oranje wordt.
16'
Wat een heerlijk schot van Héctor Herrera! De nummer zes van Mexico haalt uit van twintig meter na een kaats en raakt zowaar de lat! Stipe Pletikosa duikt wel, maar kan nooit bij die bal. De goalie zal blij zijn dat de bal niet een paar millimeter naar onderen ging.
12'
Er zijn flink wat spelers die moeten oppassen. Bij Kroatië staan Vedran Ćorluka, Eduardo en Dejan Lovren op scherp, terwijl bij de Mexicanen Paul Aguilar, Héctor Moreno en Vázquez een schorsing op de loer ligt. Bij een volgende gele kaart missen deze spelers de volgende wedstrijd.
9'
Gele kaart voor Ivan Rakitić (Kroatië)
Een vroege gele kaart voor Rakitić, die met zijn ervaring wel beter moet weten. De middenvelder is veel te laat met een sliding op José Juan Vázquez en krijgt terecht geel te zien.
8'
Kroatië is de ploeg die het beste opent. Het land krijgt enkele kansen uit corners, maar heeft het Guillermo Ochoa nog niet moeilijk gemaakt.
5'
Genoeg grote namen bij Kroatië. Luka Modrić, Mario Mandžukić en Ivan Rakitić zijn de absolute sterren in het elftal.
1'
Daar gaan we! Wie wordt de tegenstander van Oranje in de achtste finales?
1'
Poule B met het Nederlands elftal is een gesloten boek. Ons Oranje gaat als groepswinnaar naar de achtste finales en treft daar de nummer twee uit poule B. Het is heel goed mogelijk dat één van deze twee ploegen de volgende tegenstander van het Nederlands elftal is. Mijn naam is Jos Boesveld en ik doe verslag van de wedstrijd Kroatië – Mexico.

Nog even doorgaan over de stand van zaken in poule A. Brazilië speelt tegen het al uitgeschakelde Kameroen en bij winst is het gastland de groepswinnaar. Mexico heeft vier punten en Kroatië drie. Dat betekent dat de Kroaten de volle buit nodig hebben om als tweede door te gaan naar de achtste finales. Omdat het alleen maar logisch lijkt dat Brazilië met sambavoetbal Kameroen overrompelt, komt de volgende tegenstander uit deze wedstrijd.

Kroatië

De Kroaten kenden een valse start op dit Wereldkampioenschap. Er werd op een ongelukkige manier verloren van Brazilië, maar dit werd goedgemaakt door een 4-0 overwinning op Kameroen. De Afrikanen kregen echter vroeg in de wedstrijd een rode kaart, dus echt getest is Kroatië nog niet. Dan wordt het lastig om jezelf te bewijzen in zo’n belangrijke wedstrijd.

Mexico

De Mexicanen hebben de eerste vuurdoop al doorstaan. In een spannende wedstrijd werd Brazilië knap op een gelijkspel gehouden, waardoor het zelfvertrouwen groot zal zijn in de wedstrijd van vanavond. Toch kleeft er ook een nadeel aan die 0-0. Mexico heeft namelijk maar één keer gescoord op dit Wereldkampioenschap. Oribe Peralta was in de 61e minuut trefzeker tegen Kameroen, maar daar bleef het bij.

Nogmaals, de winnaar van dit duel treft hoogstwaarschijnlijk Oranje in de achtste finales. Mexico mag gelijkspelen om door te gaan, Kroatië moet winnen. De wedstrijd begint om 22.00, tot dan!