0 : 1 Torinfos in de Ticker Neymar 17. / Schot met rechts  (Luiz Gustavo)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Joel Matip 26. / Schot met rechts  (Allan Nyom)
1 : 2 Torinfos in de Ticker Neymar 35. / Schot met rechts  (Marcelo)
1 : 3 Torinfos in de Ticker Fred 49. / Kopbal  (David Luiz)
1 : 4 Torinfos in de Ticker Fernandinho 84. / Schot met rechts  (Oscar)

90'
Door de vroege goal van Fred was het al snel gedaan. Kameroen ging daardoor met het hele elftal verdedigen en lieten alleen nog een doelpunt van Fernandinho toe. Brazilië is verzekerd van groepswinst en neemt het in de volgende ronde op tegen Chili.
90'
90'
Beide landen doen het rustig aan in de extra tijd. De fans van Brazilië zorgen voor een fantastische sfeer door massaal te zingen.
90'
De scheidsrechter vindt het ondanks de tussenstand nodig om vier minuten blessuretijd toe te voegen. Die zijn inmiddels ingegaan.
88'
Brazilië hoeft zich nu ook niet meer druk te maken dat het door Mexico wordt gepasseerd in de groep. De Mexicanen zullen in vier minuten drie keer moeten scoren tegen Kroatië, aangezien de Kroaten zojuist 1-3 maken.
84'
Doelpunt voor Brazilië, 1:4 door Fernandinho
Daar is Fernandinho! Hij loopt de 4-1 binnen. Na een combinatie met Fred en Oscar puntert de invaller het leder achter de doelman van Kameroen.
83'
Weer scoort Mexico tegen Kroatië: 0-3. Nog één doelpunt en het heeft een beter doelsaldo dan Brazilië.
82'
Gustavo loopt na de tackle van Mbia niet heel makkelijk meer. Brazilië kan echter niet meer wisselen. Het is de vraag of Scolari zich veilig genoeg waant om met tien spelers verder te gaan.
81'
Wissel in bij Kameroen -> Jean Makoun
81'
Wissel uit bij Kameroen -> Maxim Choupo-Moting
80'
Gele kaart voor Stéphane Mbia (Kameroen)
Mbia gaat in het boekje van de arbiter. De speler van Kameroen trekt aan de rem door Gustavo op de hakken te lopen. Mbia steekt zijn duim op als hij de gele kaart ziet.
78'
Ondertussen komt Mexico op 0-2 tegen Kroatië, waardoor het opeens nog maar twee doelpunten nodig heeft om groepswinnaar te worden. Dan zal Brazilië de tegenstander van Nederland worden in de achtste finales.
75'
Gele kaart voor Edgar Salli (Kameroen)
Een stevige sliding komt Salli op een gele kaart te staan. Hij legde Dani Alves over het been.
73'
Op het andere veld komt Mexico op voorsprong. Als de Mexicanen op dreef komen, kan het Brazilië op doelsaldo nog voorbij op de ranglijst. Dan moet het wel drie keer scoren.
72'
Wissel in bij Kameroen -> Pierre Webó
72'
Wissel uit bij Kameroen -> Vincent Aboubakar
71'
Wissel in bij Brazilië -> Willian
71'
Wissel uit bij Brazilië -> Neymar
70'
Het lukt Brazilië bijna niet om door de verdediging van Kameroen te komen. Het staat goed georganiseerd, maar dat komt omdat het met iedereen verdedigt. Wellicht hadden ze die tactiek vanaf het begin moeten gebruiken.
67'
Ramires met een goede voorzet op Neymar. De dribbelaar probeert de bal voor de keeper weg te plukken, maar wordt terecht buitenspel gegeven door de grensrechter.
66'
Kroatië en Mexico hebben nog niet gescoord. De Mexicanen waren wel dichtbij met een schot op de lat en had zojuist een strafschop moeten krijgen. Desondanks is de brilstand daar nog op het scorebord te zien.
64'
Een doelpunt is Hulk niet gegeven. Scolari haalt de aanvaller naar de kant voor Ramires, een verdedigende middenvelder.
63'
Wissel in bij Brazilië -> Ramires
63'
Wissel uit bij Brazilië -> Hulk
62'
Nyom werkt Neymar op de zenuwen. Continu probeert hij aan de aanvaller te zitten, om hem uit de wedstrijd te krijgen. Dat lukt enigszins, want de Braziliaan reageert gefrustreerd.
61'
Kameroen is duidelijk bezig om niet meer tegendoelpunten te krijgen. Het staat met elf spelers op de eigen helft gepositioneerd. Het wordt voor Brazilië lastig om daar doorheen te voetballen.
58'
Wissel in bij Kameroen -> Edgar Salli
58'
Wissel uit bij Kameroen -> Benjamin Moukandjo
57'
Hulk is te gretig op zoek naar eigen succes. Neymar staat helemaal vrij voor het doel en kan eenvoudig scoren. Hulk wil zijn tegenstander echter uitspelen en dat mislukt. De aanvaller zag Fred en Neymar al wel scoren.
56'
Brazilië probeert zo kort mogelijk te verdedigen. Vleugelverdedigers Marcelo en Dani Alves vangen hun tegenstander zelfs al over de middenlijn op. Kameroen krijgt geen enkele centimeter ruimte om te voetballen.
54'
Voor Kameroen zit er nu niets anders op dan de schade beperkt houden. Het zal het toernooi sowieso niet meer met een opgeheven hoofd verlaten. Nul punten in de groepsfase moet hard aankomen bij volk en vaderland.
52'
Het loopt steeds beter bij de Brazilianen. Dat is aan het voetbal van Neymar te zien. De aanvaller gooit er een fraai hakje uit en bedient daarmee de fans op hun wenken. Dit willen de supporters zien.
51'
Nu is de wedstrijd wel beslist. Brazilië was vanaf het fluitsignaal voor de tweede helft op zoek naar het derde doelpunt. Kameroen stond onder druk en bezwijkt nu wel, waar het in de eerste helft stand hield in de eerste minuten.
49'
Doelpunt voor Brazilië, 1:3 door Fred
En daar is het derde doelpunt van Brazilië. Fred scoort zijn eerste goal van het WK. De spits tikt van dichtbij een harde voorzet van David Luiz tegen de touwen.
49'
Neymar met een gevaarlijke indraaiende vrije trap vanaf links. Itandje verkijkt zich bijna op de inzet, maar tikt de poging van Neymar onder de lat weg.
47'
Hulk! De spits gaat alleen op het doel van Kameroen af. Hij heeft weer eens te veel tijd nodig en wordt ingehaald door de verdediger van Kameroen. Het publiek begint direct te fluiten. Fred en Hulk komen handelingssnelheid te kort.
46'
Paulinho is in de kleedkamer achtergebleven. De speler van Tottenham Hotspur was vrijwel onzichtbaar en wordt vervangen door Fernandinho van Manchester City.
46'
Wissel in bij Brazilië -> Fernandinho
46'
Wissel uit bij Brazilië -> Paulinho
46'
46'
De spelers begeven zich weer richting het veld om zich klaar te maken voor de tweede helft. Ook die zal tegelijk moeten beginnen met het duel tussen Kroatië en Mexico.
45'
Brazilië beet in de eerste helft flink van zich af en kwamen ontzettend scherp uit de startblokken. Het resultaat was de openingstreffer van Neymar. De Brazilianen weten ook dat het uit het niets een goal tegen kan krijgen. Dat werd gedemonstreerd door Matip. Brazilië komt echter weinig in de problemen en staat dankzij een tweede goal van Neymar op voorsprong.
45'
45'
Kameroen neemt een vrije trap op dertig meter van het Braziliaanse doel. Moukandjo legt de bal over de verdediging van Brazilië heen, maar met moeite krijgt het gastland de bal toch weg.
42'
Kameroen opereert niet als een eenheid. De spelers voelen elkaar in de passing niet altijd goed aan en staan vaak op elkaar te mopperen. Brazilië moet daar toch van kunnen profiteren.
41'
Brazilië neemt nog steeds een beduidend minder risico dan in de openingsfase van deze wedstrijd. Bij Kroatië tegen Mexico staat de brilstand op het scorebord, waardoor de Brazilianen een nederlaag niet kunnen hebben.
39'
De feestvreugde is een stuk minder dan na het openingsdoelpunt. De fans zijn duidelijk op hun hoede door de treffer van Kameroen. Ze weten daardoor dat het altijd een goal tegen kan krijgen.
36'
Hulk toont zijn kwaliteit: het afstandsschot. Vanaf dertig meter knalt hij de bal richting de korte hoek. De doelman van Kameroen gaat gestrekt en voorkomt een derde doelpunt.
35'
Doelpunt voor Brazilië, 1:2 door Neymar
En de verdediging van Kameroen laat zich weer foppen door Neymar. De dribbelkoning zet het op een lopen en zet twee mandekkers op het verkeerde been. Vervolgens schiet hij de bal in de linkerhoek en is de keeper geklopt.
33'
De Brazilianen worden vaak afgetroefd op fysieke kracht. De spelers van Kameroen hebben namelijk veel meer spierkracht in huis. Vooral Neymar ondervindt dat aan den lijve.
31'
Zelfs de aanvallers van Brazilië staan op de eigen helft te verdedigen. Dat zorgt juist voor gevaar van Kameroen. Spelers zoals Hulk en Fred zijn absoluut geen specialisten in het tegenhouden van hun tegenstander.
29'
Brazilië heeft deze wedstrijd niet zomaar gewonnen. Kameroen geeft niet op en knokt zich terug in het duel. De Braziliaanse fans zullen zenuwachtig vanaf de tribune toekijken en de tussenstand bij Kroatië en Mexico ook in de gaten aan het houden zijn.
26'
Doelpunt voor Kameroen, 1:1 door Joel Matip
Daar is alsnog de gelijkmaker! Nyom worstelt zich op links langs Dani Alves, waarna de bal strak en laag voor het doel komt. Daar stond Matip nog vanwege de corner en hij tikt van dichtbij binnen.
25'
De lat! Bijna stond de gelijkmaker op het scorebord. Matip wint bij een hoekschop het luchtduel en krijgt zijn hoofd tegen de bal. Hij ziet zijn poging op het aluminium belanden.
25'
Silva werkt de bal bijna achter zijn eigen doelman. Enoh produceert een mislukt schot, waarna Silva de bal wil wegschieten. Hij ziet de bal naast zijn eigen doel stuiteren.
23'
Wat een schitterende pass van Marcelo! Hij stuurt over een afstand van zestig meter een perfecte hoge bal naar Hulk. Een bal zoals in Nederland alleen Theo Janssen die kon geven.
22'
Aboubakar ontsnapt aan de aandacht van Marcelo en komt vervolgens het strafschopgebied in. Thiago Silva weet hem wel af te stoppen en smoort daarmee het gevaar in de kiem.
21'
Brazilië lijkt los. Het begint nu echt te swingen. Kameroen weet niet waar het moet kijken en wordt aan alle kanten voorbij gelopen door spelers in een geel shirt.
20'
Neymar! Een voorzet van rechts wordt door een speler van Kameroen van richting veranderd. Neymar bedenkt zich geen moment en neemt de hoge bal ineens op de pantoffel. Itandje krijgt nog net zijn handen achter de inzet van Neymar.
19'
Het stadion viert massaal feest. Het publiek staat te springen en te dansen. Kameroen zal moeten aantonen over veerkracht te beschikken, mocht het de wedstrijd nog spannend willen maken.
17'
Doelpunt voor Brazilië, 0:1 door Neymar
Daar is de voorsprong voor Brazilië. Niemand minder dan Neymar zet het thuisland de stand op 1-0. Een goede voorzet vanaf links van Gustavo wordt door de dribbelaar in de verre hoek geschoven.
16'
Een klein opstootje en het publiek wordt gek. Nyom is zo 'slim' om Neymar een flinke duw over de achterlijn te geven. Zijn medespelers vrezen direct voor de straf van de scheidsrechter, maar die houdt het bij een waarschuwing.
14'
De tegenstander van Brazilië is zeker niet van plan om de punten cadeau te doen aan het gastland. Het begint steeds meer van zich af te bijten en wellicht slaat het toe doormiddel van een doelpunt.
13'
Kameroen begint steeds beter in de wedstrijd te komen. David Luiz voorkomt dat een voorzet vanaf links bij de spits van Kameroen uitkomt. Anders had Kameroen op voorsprong kunnen komen.
11'
Gele kaart voor Eyong Enoh (Kameroen)
Enoh is de eerste speler die in het boekje gaat. De voormalig Ajacied neemt Marcelo in de schaar en de linksback speelt vervolgens flink theater. De scheidsrechter gaat daarin mee en bestraft Enoh met geel.
11'
Het thuisland neemt geen enkel risico als Kameroen aan de bal is. Hoewel de tegenstander maar met vier aanvallers gevaar probeert te stichten, houdt Brazilië acht spelers achter de bal.
10'
Brazilië controleert de wedstrijd. Het zoek geduldig naar een opening in de defensie van Kameroen. Het gastland probeert Kameroen naar voren te lokken door achterin de bal rond te spelen. Daarmee komt er meer ruimte tussen de linies van Kameroen.
7'
Kameroen staat in de openingsfase met de rug tegen de muur. Het komt niet over de middenlijn en Brazilië zoekt via Neymar de aanval. Vooralsnog houdt de groene muur stand, maar het kraakt achterin bij Kameroen.
4'
De Brazilianen beginnen scherp aan de wedstrijd. Het wil zo snel mogelijk zeker zijn van deelname aan de achtste finales en dat kan op maar één manier en dat is winnen.
3'
Oei! Brazilië had al op voorsprong moeten staan tegen Kameroen. Fred heeft een afvallende bal voor het inschieten, maar schiet tegen een speler van Kameroen op. De keeper was al geklopt.
2'
Ondertussen spelen Kroatië en Mexico tegen elkaar. U zal op de hoogte gehouden worden van de verrichtingen daar. Een puntendeling daar, betekent dat Brazilië absoluut niet mag verliezen.
1'
De wedstrijd tussen Kameroen en Brazilië is begonnen. Een gelijkspel volstaat vandaag voor het thuisland. De Brazilianen willen echter niets aan het toeval overlaten en spelen voor de overwinning.
1'
Het hele stadion is geel gekleurd. Als de spelers van Kameroen daar nog niet van onder de indruk waren, dan zijn ze dat nu wel na het volkslied. Dat is door iedereen in het stadion luidkeels meegezongen. Het levert schitterende beelden op.
De spelers verzamelen zich in de catacomben. Dadelijk klinken de volksliederen door het stadion en die van Brazilië zal massaal worden meegezongen door de supporters.
Brazilië speelt vanavond voor de groepswinst in Groep A, maar het kan echter ook nog uitgeschakeld worden. Kortom: een spannende wedstrijd. Kameroen is uitgespeeld en kan dus vrijuit spelen. Het wil niet met nul punten naar huis en zal dus weerstand gaan bieden. Mijn naam is Robin Tibbe en ik doe live verslag van deze wedstrijd. Klik hier voor de opstellingen. . Een fijne wedstrijd gewenst!

Scenario's
Er zijn vanavond verschillende scenario's mogelijk voor Brazilië. De Brazilianen zijn bij een gelijkspel verzekerd van deelname aan de achtste finale. Een nederlaag kan ze in de problemen brengen. Wanneer het wordt afgetroefd door Kameroen, is het afhankelijk van de uitslag bij Kroatië en Mexico. Spelen die twee landen gelijk en verliest Brazilië, dan is het gedaan met het gastland en is Brazilië uitgeschakeld. Het is de vraag of Kameroen dat op zijn geweten wil hebben.

Kameroen
Het Afrikaanse land is vrij kansloos onderuit gegaan in Groep A. Al voordat het elftal van onder meer Samuel Eto'o naar Brazilië kwam, waren er problemen. Zo was er ontevredenheid over de te verdelen premies. Kameroen begon aan het toernooi met een 1-0 nederlaag tegen Mexico. Daardoor was een resultaat tegen Kroatië nodig, maar die waren duidelijk een maatje te groot: 4-0. Tegen Brazilië kan Kameroen laten zien dat het niet voor niets was gekwalificeerd voor het WK.

Brazilië
Het gastland zit in een situatie waarin het liever niet zou zitten. De Brazilianen hadden de verwachting na twee wedstrijden al zo goed als zeker te zijn van de volgende ronde, maar niets is minder waar. Brazilië opende het WK met een 3-1 overwinning op Kroatië. Daar had het wel de hulp van de scheidsrechter voor nodig. In het tweede duel tegen Mexico bleef het op een gelijkspel steken, waardoor het vanavond niet mag verliezen.