02.03.2018 10:00

De 5: meest succesvolle landen in de Premier League

Elke vrijdagochtend om 10.00 uur presenteren wij de rubriek 'De 5'. Je kunt opvallende feiten verwachten, mooie stadions, lastige tegenstanders en/of lachwekkende momenten. Deze week kijken we naar de vijf nationaliteiten van spelers die het vaakst scoorden dit seizoen in de Premier League, buiten de Engelse nationaliteit om.

1: Spanje - 51 doelpunten
Engelse spelers scoorden dit seizoen 216 keer in de Premier League. Spanje is daarna het land dat de meeste treffers aflevert in de zwaarste competitie, waarvan Chelsea-aanvaller Morata de meeste doelpunten op zijn naam heeft staan. De van Real Madrid overgekomen spits vond dit seizoen al tien keer het net in 22 wedstrijden. Opvallend is dat de topscorer van drie van de overige vier landen in deze lijst vaker scoorden dan Morata, maar Spanje toch bovenaan staat. 

  1. Morata (Chelsea) - 10 doelpunten
  2. David Silva (Man City) - 6 doelpunten
    Marcos Alonso (Chelsea) - 6 doelpunten

2: België - 47 doelpunten
Waar de Nederlanders dit seizoen slechts twaalf treffers maakten in de Premier League, doen de Belgen het een stuk beter. De zuiderburen vonden al 47 keer het net en dat terwijl België minder spelers in de Premier League heeft (22) dan Nederland (25). Daarbij moet gezegd worden dat de Nederlanders hoofdzakelijk verdedigers en middenvelders zijn, terwijl België voornamelijk door middenvelders en aanvallers wordt vertegenwoordigd. Romelu Lukaku maakte de meeste Belgische treffers dit seizoen: dertien. 

  1. Romelu Lukaku (Man Utd) - 13 doelpunten 
  2. Kevin De Bruyne (Man City) - 6 doelpunten
  3. Laurent Depoitre (Huddersfield) - 5 doelpunten

3: Frankrijk - 45 doelpunten
Arsenal FC trok begin dit seizoen de portemonnee voor Alexandre Lacazette. De spits werd voor 53 miljoen euro overgenomen van het Franse Olympique Lyon. Een flink bedrag, waardoor zijn negen treffers dit Premier League-seizoen enigszins tegenvallen. Samen met Manchester United-aanvaller Anthony Martial is hij wel de Fransman die het meest scoorde. Abdoulaye Doucouré van Watford FC staat op de derde plaats en houdt onder meer Paul Pogba en Olivier Giroud achter zich. 

  1. Alexandre Lacazette (Arsenal) - 9 doelpunten
    Anthony Martial (Man Utd) - 9 doelpunten
  2. Abdoulaye Doucouré (Watford) - 7 doelpunten

4: Brazilië - 44 doelpunten
Brazilianen vind je overal ter wereld. De supergetalenteerde voetballers strijken de laatste jaren daarom ook steeds vaker neer in het goed betaalde Engeland. Coutinho, die afgelopen winterstop van Liverpool FC naar FC Barcelona transfereerde, is nog één van de meest scorende Brazilianen dit seizoen in de Premier League. Alleen Roberto Firmino en Gabriel Jesus vonden al vaker het net. 

  1. Roberto Firmino (Liverpool) - 13 doelpunten
  2. Gabriel Jesus (Man City) - 8 doelpunten
  3. Coutinho (Liverpool) - 7 doelpunten

5: Argentinië - 31 doelpunten
Eigenlijk is er maar één Argentijn die de volledige productie voor zijn rekening neemt. Manchester City-aanvaller Kun Agüero kwam dit seizoen al twintig keer tot scoren. Met nog tien wedstrijden te spelen is hij daarmee hard op weg om zijn persoonlijke record van 26 doelpunten in één Premier League-seizoen (2014/2015) te verbeteren. Net als Laurent Depoitre en Abdoulaye Doucouré vertegenwoordigt de Argentijn Manuel Lanzini niet één van de topclubs. 

  1. Kun Agüero (Man City) - 21 doelpunten
  2. Nicolás Otamendi (Man City) - 4 doelpunten
  3. Manuel Lanzini (West Ham) - 3 doelpunten

De laatste 5:
Spelers onder Cocu met meeste minuten
Grootste kanshebbers op eindzege in de EL
Belangrijkste routiniers van de Eredivisie
Duurste spelers uit de Jupiler League
Huurspelers die zich uitstekend ontwikkelen

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner