16.02.2018 10:00

De 5: grootste kanshebbers op de eindzege in de EL

Elke vrijdagochtend om 10.00 uur presenteren wij de rubriek 'De 5'. Je kunt opvallende feiten verwachten, mooie stadions, lastige tegenstanders en/of lachwekkende momenten. Met de hervatting van de Europa League van donderdagavond kijken wij naar de grootste kanshebbers die het Europese toernooi kunnen winnen. 

1: Atlético Madrid
Even leek het erop dat de Madrilenen de Europa League niet heel serieus namen, toen FC Kopenhagen in de sneeuw al vroeg op schitterende wijze op voorsprong kwam. Oud-Ajacied Viktor Fischer hakte op fraaie wijze de bal tegen de touwen. De ploeg van Diego Simeone rechtte de rug en zette uiteindelijk een grote uitslag neer, waardoor een plek bij de laatste zestien al zo goed als zeker lijkt. Volgende week verdedigt Atlético Madrid namelijk een 1-4 voorsprong in het gloednieuwe Wanda Metropolitano.

2: Borussia Dortmund
In een propvol Signal Iduna Park heeft Borussia Dortmund een kleine tik uitgedeeld aan Atalanta, waar Marten de Roon en Hans Hateboer negentig minuten meespeelden. De Duitsers herstelden zich knap nadat het 1-2 achter kwam, door twee treffers van Michy Batshuayi won het met 3-2. Het tweeluik is zeker nog niet gespeeld, maar als Borussia Dortmund de Italiaanse horde heeft genomen, dan maakt het een grote kans op de eindzege. Zeker nu Marco Reus weer hersteld is van een lange blessure. 

3: Arsenal FC
Bij het nietige Östersunds FK uit Zweden heeft Arsenal FC een goede stap gezet richting de eindstrijd in mei. Trainer Arsène Wenger stuurde zijn ploeg vrijwel op volle oorlogssterkte het veld in, met onder meer Mesut Özil, Héctor Bellerín en Henrikh Mkhitaryan aan de aftrap. Dat loonde, want de bezoekers uit Londen hadden een relatief makkelijk avond. Met de 0-3 zege verschafte Arsenal zich een goede uitgangspositie, helemaal omdat Tom Pettersson namens de thuisploeg in blessuretijd een penalty miste. 

4: RB Leipzig
Voor donderdagavond was SSC Napoli één van de grootste kanshebbers om het toernooi te winnen, maar de Napolitanen werden op eigen veld met 1-3 verslagen door RB Leipzig. Beide ploegen kwamen uit de Champions League, omdat ze op de derde plaats in de poule eindigden. Omdat de focus van Napoli op de Serie A ligt, liep RB Leipzig over de Italiaanse grootmacht heen. Dat maakt de Duitse ploeg meteen een gevaarlijke outsider op het winnen van de Europa League. 

5: Olympique Lyon
Op deze plek had net zo goed AC Milan, Lazio Roma, Olympique Marseille of het Russische Zenit St. Petersburg kunnen staan, maar omdat Olympique Lyon gastheer is van de finales verwachten wij dat de Fransen tot op het bot gemotiveerd zijn om de finale te halen. Zeker na de pijnlijke uitschakeling van vorig seizoen in de halve finale tegen Ajax. Lyon versloeg donderdagavond de Spanjaarden van Villarreal CF met 3-1, met onder meer een schitterende treffer van Memphis Depay. Een goede, eerste stap richting de eindstrijd. 

De laatste 5:
Belangrijkste routiniers van de Eredivisie
Duurste spelers uit de Jupiler League
Huurspelers die zich uitstekend ontwikkelen
Meest teleurstellende spelers in de Eredivisie
Meest tegenvallende Nederlandse zomertransfers

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner